• Äldre 5 Nov 10:06
    539957 visningar
    2466 svar
    2466
    539957

    Avsaknad av spermier

    Anonym (JSA) skrev 2017-11-04 17:01:45 följande:
    Förstår hur du tänker, du ska inte ge upp ditt hopp.
    Var med om samma sak, månaden efter han ätit zink i sammanlagt 3 månader hade han 10 miljoner :O <3
    Hade din man inga spermier alls och efter tre månaders zink-ätande 10 miljoner?
    MariaC skrev 2017-11-04 16:23:05 följande:
    Ja, resan har varit lång för oss......

    Nej, vi är inte nöjda över bemötandet från läkaren vi träffade. Men vi biter ihop och hoppas att det blir en annan läkare vi får träffa nästa gång. Vi är ju vana från den privata vården innan och där alla är trevliga och gör det lilla extra.

    Väljer ni nån annan klinik nu då?

    Vi har äggplock på måndag. Håll tummarna!!
    Lycka till imorgon! Du får berätta sen hur det gick =)
  • Äldre 7 Nov 16:08
    MariaC skrev 2017-11-07 05:25:08 följande:
    Vi fick ut 9 ägg! Mycket bättre än vi trodde. Vet inte hur många som var mogna men de ringer under dagen idag och talar om hur det gått med befruktning etc. Blir ev insättning på onsdag eller lördag. Håll tummarna!!
    Grattis! Det är ju lagom många ägg =) Hur mår du nu? Har du ont i magen?

    Själv började jag blöda idag. "Ruvardag" 12, så det är för sent för nidationsblödning. Jag har väldig mensvärk, men bara lite färskt blod imorse och nu mer brunaktigt. Jag vet att det kan betyda ingenting, men jag tog precis ett babyplan graviditetstest som var negativt. Babyplans test reagerar på 10 IE hcg, medan clearblue och andra  jag testat med reagerar på 25 IE, så det känns rätt kört. Jag har officiell testdag på lördag, men det borde väl ge utslag nu?

    Men en positiv nyhet är att vi precis fick ett brev med att de har kunnat frysa ned en ampull med min mans spermier. Jag har ingen aning om hur många spermier det är, men om inte det här lyckas och inte heller det embryo vi har i frysen så har vi några i reserv.
  • Äldre 12 Nov 19:20
    MariaC skrev 2017-11-07 18:57:38 följande:
    Ja, vi är så nöjda med antalet :) Sex av dem blev befruktade och det blir insättning på lördag.

    Jag har haft rätt ont, inatt vaknade jag å kunde knappt röra mig pga smärtan. Tog en tablett och sen blev det bättre. Har vart hemma från jobbet idag och vilar mig . Gör ont men tänker jobba imon för smärtan är ok ändå.

    Hoppas att din blödning inte betyder nåt. Vad jag förstått blöder hälften även fast de är gravida. Ta ett test på testdagen vet du. Vet inte hur tidigt man kan se.

    Men hurra att ni lyckats frysa spermier!! Då har ni ju till fler försök ifall det behövs:)
    MariaC Hur har det gått, fick du tillbaka ett embryo igår? 
    999 skrev 2017-11-11 12:11:35 följande:

    Hej tjejer! Ser att det har hänt en hel del här sedan sist jag skrev. Jag har gjort en äggledarspolning som såg bra ut, och imorgon sätter jag igång med ägglossningstest, vår plan är att göra första inseminationen nästa vecka när ägglossning inträffar :) 

    Ser att det varit en del diskussioner om mikro-tese och äggplock. Min man och jag gjorde mikro-tese på Carlanderska (de är helt underbara, bättre kompetens och bemötande får man leta länge efter). Vi bekostade det själva. Under IVF-behandlingen blev jag något överstimulerad (har stor äggreserv) så sista dagarna fick jag "surfa" och det var lite kritiskt, då vi inte visste om vi kunde gå vidare eftersom risken för överstimulering var stor, men efter samtal med läkaren kom vi fram till att risken var värd att ta, därav fick jag "surfa" sista tiden för att minska risken! Vid dagen för mikro-tese gjordes ett äggplock på mig som resulterade i över 20 ägg. Men inga spermier hittades så vi valde att frysa ner ett tiotal ägg för framtida IVF-försök med donerade spermier. Vi har dock valt att köra på insemination en eller två ggr innan vi använder mina frysta ägg. Jag vill hellre börja med insemination och spara äggen till framtiden, ifall det skulle behövas. 

    MariaC, jag ser att ni har gjort ett försök. Hur går det för er? Håller tummarna, hoppas att lyckan vänder snart för oss båda! Det har varit en lång och krokig väg för oss båda. 


    Det låter som om du hade ungefär samma upplevelse som mig när jag gjorde Mikro tesen och äggplocket. Fast istället för att "surfa" de sista dagarna sänkte läkarna bara min gonal F-dos, så det resulterade i 34 ägg.

    När tror du att du ska ha ägglossning, 999? Får ni detta betalat av landstinget? 

    Jag hade ju min testdag igår och som jag skrev tidigare så började jag ju småblöda redan ruvardag 12, men i torsdag började jag blöda ordentligt. Jag tror att progesteronet (Lutinus) höll tillbaka blödningen de första dagarna, men tillslut gick det inte att stoppa. Testet var ju såklart negativt. Vi har ett embryo i frysen, så jag ska ringa tillsjukhuset imorgon och fråga när jag kan få det. Jag har läst i en tråd här på familjeliv att det är bäst med färska embryon och i en annan att frysta är bäst (för om de klarar frysning klarar de vad som helst), men jag vet inte vad jag ska tro. Just nu hoppas jag bara inte att det dröjer för länge innan jag kan få tillbaka mitt lilla embryo!

  • Äldre 14 Nov 21:35
    MariaC skrev 2017-11-13 08:32:58 följande:

    Vi satte in en färsk och fin blastocyst i lördags. Det var fyra sammanlagt som hade klarat sig bra. Det var två som var extra bra, den de satte in samt en som de hade fryst ner. De två andra skulle de odla vidare till söndag och ev då frysa ner dem också.

    Nu hoppas vi så på den jag ruvar på!!!!


    Jag önskar att de hade fryst ner några av våra på dag 2-3 också. Min läkare sa på dag två att vi hade 5-6 stycken bra embryon och hon tyckte att labbet skulle frysa ner några då, men labbet ville odla vidare och tillslut var det bara en som klarade sig till frysen. 

    Tänker du tjuvtesta tidigare eller håller du ut till testdag? Min man tyckte inte att jag skulle hålla på och testa, men jag tänkte att det är inget som skadar (bara mitt psyke kanske).

    Jag kommer inte få sätta tillbaka mitt embryo nästa cykel utan måste vänta minst en, så då kommer det troligtvis vara mitt emellan jul och nyår, vilket betyder att vi kanske måste vänta ännu längre... Jag vet dock inte riktigt hur min cykel blir nu efter alla hormoner.
  • Äldre 19 Dec 16:56
    MariaC skrev 2017-12-14 09:52:52 följande:
    Vi var på vul i tisdags och fick se ett litet hjärta slå, helt fantastiskt!!!!! Och igår var vi på inskrivningssamtal på barnmorskemottagningen. Kan nästan inte tro det är sant :)

    Håller tummarna för att ni också får se ett hjärta!!
    Jag har varit lite inaktiv i tråden för jag har haft så mycket på jobbet och i skolan, men vill bara passa på att gratulera dig! Så roligt för er, jag hoppas verkligen att det går hela vägen.
  • Äldre 2 May 16:51
    Nervernautanpå skrev 2018-05-01 23:29:31 följande:
    Tar man sig igenom detta så lär man klara vad som helst. Man blir väl starkare av prövningar antar jag. Har inte ens kollat på lappen om vilket datum vi skulle testa. Men tror det var den 12e.
    Hej!

    Jag vet inte hur mycket du har läst i tråden, men jag har varit aktiv tidigare. Min man har noll spermier i utlösningen, men vid en öppen testikelbiopsi hittade man några få orörliga spermier som dock ej kunde frysas. Efter massa fel från sjukhusets sida fick vi tillslut göra en micro-tese där vi hade turen att hitta flera levande spermier. Samtidigt som micro-tesen fick jag göra äggutplock där jag blev överstimulerade och man plockade ut över 30 ägg. Ett embryo återfördes, men fäste inte. Tyvärr klarade sig bara ett embryo till frysen. Detta fick jag tillbaka nyligen, så jag har testdag 10/5, två dagar före dig.

    Jag förstår att du har gjort en insemination. Har du fått några gravid-symtom än? Jag håller tummarna för att det fungerar! Glad
  • Äldre 2 May 19:07
    Nervernautanpå skrev 2018-05-02 17:46:48 följande:
    Vilken lycka för er att ni fann spermier ändå. Vi har fått veta att det är noll chans för oss tyvärr. Min sambo har även blivit kollad innan vi träffades och det finns inga. Så vi går vidare med donation.

    Gravidsymtom vet jag inte, kan ju lika gärna vara symtom som man får innan mens. Får för mig ibland att jag känner nåt men av tidigare erfarenhet då det visat sig att jag haft fel så vågar jag inte hoppas.

    Den senaste inseminationen så gick det så himla snabbt så jag kände det nästan som att hon nog missade själva delen med att föra in spermierna, men hon försäkrade mig om att hon gjort det, haha. Gången innan tog det sån himla tid för läkaren jag hade då att genomföra det. Vet inte om jag var mer spänd då och det kanske hade med det att göra.

    Håller tummarna för att det lyckas för oss båda nu. Hur länge har ni försökt?
    Jag hade mens-liknande smärta för någon dag sedan, men nu känner jag ingenting. Avskyr verkligen att gå och vänta på att testa! Det här är värre än att vänta på själva ingreppet!

    Jag tror att vi började försöka aktivt i början av 2015, men dess för innan hade vi haft oskyddat samlag i säkert ett år. Försökte ni själva först eller sökte ni hjälp direkt med tanke på att din sambo redan hade blivit kollad?

    Sprutar de in spermierna genom livmodertappen upp i livmodern? För i så fall går det ju till på samma sätt som vid ET eller FET. Den här insättningen gick väldigt fort, men förra gången var jobbigare. Fast då hade jag ju gjort äggutplocket kort innan och tagit massa hormoner... 
  • Äldre 3 May 07:57
    askyfullofstars skrev 2018-05-02 19:25:39 följande:
    Åh positiva nyheter!! :) hur många ägg befruktsdes? 30 ägg är ju jättemånga, gick du på det långa protokollet?
    Jag fick göra det långa protokollet eftersom mina ägg skulle tas ut samma dag som min man gjorde micro-tesen. Så läkarna försökte stimulera mig så att äggen skulle vara perfekta det datumet, men det lyckades inte riktigt eftersom jag blev överstimuerad. Totalt 34 ägg fick de ut, 26 var bra (resten var omogna), 13 stycken utvecklades till embryon, men sen var det bara fem stycken som fortsatte utveckla sig på dag två då jag fick tillbaka ett av dem. Tyvärr sen var det bara ett som fortsatte utveckla sig till en blastocyst och kunde frysas ner. Så det lilla embryot har de precis satt tillbaka nu!

    Men vid micro-tesen lyckades de hitta fler spermier, så vi har några i frysen också. Så om inte den här FET som vi har gjort nu lyckas måste jag göra ett nytt äggutplock. Tyvärr har de fryst ner alla spermier tillsammans så när de tinas upp går det inte att frysas ner igen.

    Visst hette du något annat tidigare här på familjeliv? Jag trodde ni hade bestämt er för att köra IVF direkt, men ni kör på insemination först eller?
  • Äldre 4 May 18:37
    askyfullofstars skrev 2018-05-03 20:00:33 följande:
    Det stämmer att jag bytt namn, kom aldrig ihåg mitt lösenord eller användarnamn så bytte. Vi sade att vi skulle göra IVF först och har varit fram och tillbaka med det. Men i och med att vi gifter oss om några månader så har vi bestämt att testa insemination under tiden, men med max 3 försök på det och inte mer. Anledningen är att jag har högt AMH och riskerar bli överstimulerad och sjuk, vill inte ta den risken innan bröllopet. Vet att många blir inlagda osv.

    Jag hopps verkligen du lyckas få ert biologiska barn. Har du några symtom? :)
    Grattis till kommande giftermål! Vad roligt, blir det ett stort bröllop?

    Inga symtom alls. Ibland känns det helt kört och ibland så kommer hoppet tillbaka. Förra gången började jag tjuvtesta tidigare, men jag vet inte hur jag ska göra nu... Min man tycker absolut inte att jag ska tjuvtesta, men att jag kissar på en sticka kommer ju inte påverka om jag blir gravid eller inte så jag har inte bestämt mig. Jag läser varenda tråd jag hittar om FET, vissa testar positivt ruvardag 6 medan andra inte får positivt förrän ruvardag 14.

    Är det i juni ni ska göra första inseminationen? Hur går det med val av donator? Är det i Danmark ni gör allt?
  • Äldre 5 May 09:48
    askyfullofstars skrev 2018-05-04 20:38:37 följande:
    Det blir ca 130-140 gäster! Tack så mycket! :)

    Jag håller tummarna - håll oss uppdaterade. Är spermierna de hittade av god kvalitet?

    Japp, i juni. Går inte såååå bra med val av donator, känner sån ångest över just den biten. Hur vet man att man väljer rätt osv. Känns tufft att välja någon än min man. Vet inte vad vi ska titta på, min man vill inte låta kliniken välja heller. Vi ska göra allt i Danmark ja.
    Det är ju ett ganska stort bröllop! Hoppas verkligen att det blir underbart, min dag var verkligen en av de bästa i hela mitt liv! 

    Jag tror att det är bra att ni väljer att göra allt i Danmark. Jag träffade en tjej som arbetar på en fertilitetsklinik i Stockholm för ett tag sedan. Vi känner inte varandra och hon har ingen aning om mina och min mans problem, men när hon började prata om sitt jobb sa hon att i Stockholm finns det bara ca 30 spermadonatorer. Varje spermadonator får max vara "pappa" till sex olika familjer (tror jag, eller är det sex barn?). Så här är det iaf jättebrist på donatorer! 

    Jag tror att jag skulle känna som din man, jag skulle nog inte heller vilja att kliniken väljer helt själva. Min man är 50% svensk och både han och jag skulle vara rädda att de bara går efter hans utländska påbrå. Min man har tom sagt att om det inte kommer funka för honom att få biologiska barn och vi måste använda donator så vill han hellre att spermierna ska komma från "en mörkhårig svensk". Det låter kanske dumt och jag hoppas ingen tar illa upp för att jag skriver det här.
Svar på tråden Avsaknad av spermier