• Sön 9 sep 2018 16:41
  476633 visningar
  2463 svar
  2463
  476633

  Avsaknad av spermier

  Åh vad tråkigt att det inte gick vägen denna gången, man blir så nedslagen.. Ni är kämpar, glöm inte de.. önskar med Allt jag har att det ska funka för er snart!

 • Tor 13 sep 2018 05:36
  mooonwalker skrev 2018-09-12 15:56:04 följande:

  Jag har precis kommit hem från bland det värsta mötet någonsin.

  Det börjar med att läkaren frågar varför vi är där. Vi svarar att det är vårt sista landstingsförsök och att vi vill då diskutera det. Min man får förklara och motivera varför han ska få göra en ny microtese istället för att använda de frysta spermierna. När han är klar så säger hon att någon ny microtese kommer det med 99 % säkerhet inte bli. Och så förklarar hon varför. Sen berättar hon att vi inte har några frysta spermier. Vi har fått fel information. Hon kan se att en annan läkare har skrivit i vår journal att det ska finnas spermier, men det gör det  inte. Hon säger att hon har dubbelkollat.

  Tillråda på allt hon berättar säger hon att hon tror att det är fel på mina ägg också eftersom inte alla var mogna vid äggutplocket. ALLA andra läkare har sagt att mina ägg ser jättefina ut. Jag tror inte jag har hört tals om någon kvinna som bara får ut mogna ägg, alla får väl något omoget? Med Gonal-F var 26 av 34 ägg mogna och med Menopur 10 av 20 (vilket i för sig var sämre, men då fick jag ju mindre hormoner). 

  Så nu har vi alltså väntat 2,5 månader på att få veta att vi varken kommer få göra en microtese eller att det finns några fler spermier. Läkaren skrev en remiss idag till en kurator för att göra bedömningen inför donator, men det är minst en månads väntetid på det, sen beroende på min cykel så är det ytterligare minst 1-2 månaders väntetid på att få göra IVF med donatorspermier... Hon kommer visserligen ta upp vårt fall på nästa team-konferens för eventuellt ny micro-tese, men hon kunde typ garantera att det blir nej. Dessutom har de precis haft sin konferens, så nästa är inte förrän om knappt en månad. Och om vi nu mot all förmodan får ja till en ny microtese så är det minst 4 månaders väntetid från godkännandet. 


  Men va f*n, så kan dom inte hålla på! Förstår dom inte hur viktigt det här är för en?!

  FY.. Jag förstår att ni är är arga, besvikna, irriterade - ja allt möjligt! Dom ska väl för attan ha koll på vad som finns och inte..?!

  Och nu! Äggen? Hade hon något att syfta det på, eller var det bara hennes tycke?! Hon får väl inte uttrycka sig om hon inte har tillräckliga underlag? Äggen är ju mogna eller inte, tycker inte det låter konstigt med dina.

  Nä, arg blir man! Hoppas nu tiden känns snabbare, än vad den kanske blir och att ni snart får komma ihåg igen!
 • Mån 17 sep 2018 13:22
  mooonwalker skrev 2018-09-17 12:06:22 följande:

  Läkaren ringde tillbaka några dagar efter besöket. De har letat överallt och inga spermier finns. Hon kan inte svara på om de är borttappade eller om de aldrig fanns.

  Jag har nu dels pratat med Carlanderska. De berättade att hos de män de gjort en MicroTese och hittat spermier brukar de för det mesta hitta spermier om man gör en ny operation, men innan de gör något vill de ha våra journalkopior. Så jag har beställt hem journalerna. Även Storkkliniken ville ha en del provsvar, så jag hoppas att de kommer fort. Tyvärr vet jag inte om en del provsvar är för gamla, det kan vara så att ja behöver ta nya prover. Är det någon som vet var jag kan göra det? Och i så fall om det kostar mycket pengar? En annan tråkig nyhet var att Carlanderska har lång väntetid, det kanske finns någon tid i december, men annars är det i januari... 


  När vi efterskickade journalkopior så tog det några veckor/en månad. Så räkna med att det tar tid, men jag funderade.. Går det att godkänna via nätet att ens journal delas mellan två sjukhus? Har för mig nu att min barnmorska har frågat om att dela min journal från innan, och det verkar kunna gå. (isåfall slipper man den väntetiden).

  Angående nya prover, vet inte om man bara kan ringa och säga vilka som ska tas, eller om en läkare måste skriva ner och skicka efter det. :( så där är jag nog inte till nån hjälp..
 • Tis 18 sep 2018 15:08
  MariaC skrev 2018-09-18 12:35:43 följande:

  Blev ett tidigt missfall så nu blir det tyvärr till att dra igång ny IVF. Känns som ett berg att bestiga men vi har inget val. Ska ha mens om ca 2 veckor och då börjar vi med hormoner. Väntar på att läkaren ska höra av sig med behandlingsplan eftersom jag blev överstimulerad och inlagd med Vide. Får se vad de hittar på eftersom jag har lågt AMH och är svårstimulerad också.


  Men neeej, vet inte vad jag ska skriva förutom att det är väldigt väldigt tråkigt:( det är så orättvist med dessa motgångar!!... Skickar styrkekramar åt er och hoppas ni snart är igång igen!
 • Lör 6 okt 2018 12:47
  askyfullofstars skrev 2018-10-06 10:56:19 följande:

  Usch! Anledningen till varför vi går privat, hade aldrig orkat med dessa väntetider. Vi kör igång imorgon igen, sprutstart med gonal-f. Försök #2.


  Stort lycka till! :)
 • Lör 6 okt 2018 15:08
  askyfullofstars skrev 2018-10-06 13:57:44 följande:

  Tack så mycket. Vilken vecka är du i nu? :)


  Håller tummarna för er allihop.

  Går in i vecka 11 imorgon :)
 • Sön 7 okt 2018 22:04
  mooonwalker skrev 2018-10-07 18:17:37 följande:

  Hej!

  Hos oss har det hänt en del också. Som ni kanske minns var vi på ett hemskt möte där läkaren sa att våra frysta spermier inte existerade (vi vet fortfarande inte om de tappats bort eller om de aldrig frystes ner igen efter förra IVFen) och att vi inte skulle få göra en ny micro-tese. Hon skrev ju en remiss till en kurator vilket vi ska till om några veckor. MEN det ringde en sekreterare till min man ett tag efter mötet och berättade att han hade fått en operationstid. Min man blev väldigt förvånad och sa att de måste ha ringt fel, men nej. Efter några dagar ringde läkaren och sa att det blev lite konstigt att sekreteraren hade hunnit ringa före henne, men pga deras misstag erbjuder de min man en ny operation! Dock kommer inte jag få göra någon behandling samtidigt, så om de hittar några spermier kommer de frysas. Så ja, detta är ju verkligen en känslomässig bergochdalbana... Mötet med kuratorn (för donerade spermier) är före operationen, men vi kommer ändå gå på det mötet för vi vill inte att det drar ut ännu mer på tiden med tanke på hur många år vi har försökt bli med barn. 


  Oj snacka rörigt, allt på en gång, ni gör nog rätt i att köra på på båda planerna tills ni vet hur utgången blir.. Men vad roligt med en till micro tese, det kunde man inte tro!.. hoppas på tur denna gången också så ni får ett gäng till frysen. Skickar ett gäng fyrklöver åt ert håll. :)
 • Mån 8 okt 2018 20:30
  mooonwalker skrev 2018-10-08 10:09:31 följande:

  Tack! Ja, jag hoppas på att vi har lika tur som er den här gången! Hoppas att du mår bra =) Har ni berättat för era vänner och familj?


  Det hoppas jag också! För dig, och alla andra. Kommer följa upp här länge, kan inte släppa er bara sådär. ;)

  Jag mår som vanligt, så det är bara bra. En del vänner och familjen vet! :)
 • Lör 20 okt 2018 20:43
  Nervernautanpå skrev 2018-10-20 20:09:59 följande:

  Fick ovitrelle för att sätta igång ÄL den 4e och gjorde insemination den 5e. Hade fått letrozole innan också. Det här är vårat 5e försök på den här kliniken. Innan gjorde vi 3 st helt ostimulerade försök i danmark. Om det inte funkar den här gången så provar vi en insemination till. Sen är planen ivf nästa år.

  Försöker att inte känna efter så mycket. Har haft ont i magen länge men det beror förmodligen mest på letroloze, ovitrelle och lutinus. Största symtomet är väl att mensen inte kommit än. Brukar inte vara sen... men det har ju bara gått två dar.

  Just nu är det total ångest vid varje toabesök.


  Det låter lovande! Jag provade testa 11 dagar efter återförande, fick positivt på digitalt. Att mensen inte kommit känns ju lovande, för mig betydde det graviditet! :)
 • Sön 21 okt 2018 07:14
  Nervernautanpå skrev 2018-10-20 22:07:18 följande:

  Kan inte med ord beskriva hur nervös jag är. Det är hemskt. Hur tidigt kände du symtom?


  Ja jag kände faktiskt en bubblande känsla nere i magen, men sen gjorde vi återföringen i naturlig cykel så då kunde jag ju säkert veta att det var min kropp som kändes annorlunda och inte på grund av extra hormomer.

  Hoppas hoppas :) :)
Svar på tråden Avsaknad av spermier
Logga in
Bli medlem