• Äldre 25 May 10:57
    539100 visningar
    2466 svar
    2466
    539100

    Avsaknad av spermier

    askyfullofstars skrev 2018-05-24 21:51:29 följande:

    Hur kan de vara oense? Det ser man ju på VUL/genom blodprov? :) Hur känns det?! Vill med börja. Såååå redo!


    Läkaren som gjorde utredningen sa att äggstockarna var förstorade och att jag hade ett pärlband via VUL. Men enligt läkaren i Linköping stämmer inte AMH-värdet (2.7) men diagnosen. Så jag har fått lite olika bud. Jag känner mig så förväntansfull men också lite orolig för att det inte ska funka. Men får försöka vara positiv! Hur gick det med dina prover?
  • Äldre 25 May 15:34

    Bara för att man fick hem det positiva beskedet så ska något såklart krångla...

    Fick mens i dag på dag 18(?!) och kliniken hade redan stängt så kan ju inte börja äta letrozol på söndag för har inte diskuterat med dom om jag kan börja behandlingen..

  • Äldre 25 May 20:40
    askyfullofstars skrev 2018-05-25 20:23:52 följande:

    Mitt AMH låg på 9.08 och då misstänkte de PCO men de kunde inte se något via VUL... omvänd situation då!!

    Alla prover var normala! Skrev ett till inlägg här, läs gärna :)


    Haha men gud så komiskt att det är bakvänt! Vad häftigt att du fått möta en läkare som du känner så starkt för! Och att hon gav de rekommendationerna som hon gjorde. Hur känner du efter den informationen?
  • Äldre 25 May 21:02
    Nervernautanpå skrev 2018-05-25 20:41:26 följande:

    Åh nej vad tråkigt. Synd att kroppen inte kan klockan alla gånger. Har dom inget journummer du kan ringa eller nåt? Eller äta det på söndag och ringa dit måndag och fråga vad dom tycker? Känner inte till hur det funkar med just letrozol då jag aldrig haft det. Men lycka till i alla fall!


    Ja jätte tråkigt! Förstår inte hur kroppen fungerar i bland.. Aldrig att det hänt mig innan. Jag har ju för lång cykel normalt sätt.. Tyvärr inget journr men funderade också på om man kunde ta en tablett i fall i fall på söndag och sen höra mig för.. Men är osäker på om man sätter in behandling när mensen kom så snabbt inpå. Är inte heller insatt.. Tack!
  • Äldre 25 May 21:12
    askyfullofstars skrev 2018-05-25 21:01:28 följande:

    Btw finns det inget journr du kan ringa? Sa dem att behandling skulle ske i denna cykel? Har ni träffat kurator osv? Isf kanske du kan ta en tablett och ringa måndag?

    Känner verkligen att jag har förtroende för det hon säger. Testar inseminationer men hänger inte upp mig på dem om de inte funkar helt enkelt. Tror Riga kan matcha donator med min mans utseende också :)


    Inget journr har jag fått. Vi har bara fått brev hem att donator är reserverad, recept skrivna och att jag skulle höra av mig på lämplig menstruation för start. Kurator samtalet har vi haft.. Så antar att vi kunde köra nu. Det kanske inte är farligt att ta en i fall i fall man får fortsätta trots den korta cykeln?

    Det är verkligen en härligt känsla när man hittar någon som man känner ett sådant förtroende för. Det är bra att du har en positiv känsla framåt oavsett var man väljer behandling. Du tycker inte det känns läskigt med vård utomlands?
  • Äldre 25 May 22:10
    askyfullofstars skrev 2018-05-25 21:51:00 följande:

    Då hade jag kört på! Allt är färdigt! Tar du en medicin och inget händer är det ingen fara, tkr du ska köra.

    Nej, jag tycker inte det är läskigt. Vad syftar du på? :) Tror många kliniker utomlands dessutom är mycket bättre på just fertilitetsbehandlingar. Riga bland annat är ledande inom Europa :)


    Ja jag tror jag vågar mig på att ta en tablett på söndag och ringa på måndagen och hoppas på att de tycker det är okej att man gjort det utan att ha stämt av med dom innan! Och att det inte är ett problem att mensen kom tidigt!

    Jag vet egentligen inte vad jag syftar på.. Men jag tänker att jag känner mig tryggare i Sverige just för att de pratar svenska haha! Riga har jag stött på i ivf-sammanhang innan så du har säkert rätt i att de kan sin sak.
  • Äldre 27 May 15:43
    askyfullofstars skrev 2018-05-27 12:27:46 följande:

    Hur gjorde du idag? Började du med tabletterna? :)


    Jag tog en i dag så får vi se vad dom säger i morgon! Men med tanke på den tidiga mensen så tror jag inte de kommer vilja köra.. Men får se :)
  • Äldre 27 May 20:19
    Nervernautanpå skrev 2018-05-27 19:43:56 följande:

    Håller tummarna för dig. Vet hur jobbigt det är med all väntan!


    Tack tack bästa du! Jag håller mina också :) Hur mår du?
  • Äldre 28 May 12:23
    Nervernautanpå skrev 2018-05-27 23:58:18 följande:

    Det är ok. Försöker att inte tänka för mycket. Lutinus är ingen höjdare, tycker det är värre den här gången än förra. Men det är bara att låta tiden gå. Även om det går långsamt.....


    Tänk vad skönt det hade varit om man hade kunnat stänga ac hjärnan så man slapp tänka. Lutinus skulle jag använda mig av också om vi hade kört i Danmark men inget som läkarna i Sverige har pratat om att använda. Vad ska det göra? Håller tummarna :)
  • Äldre 28 May 16:44
    Nervernautanpå skrev 2018-05-28 14:03:55 följande:

    Det är progestron. Det ska väl hjälpa till att bli gravid och att behålla graviditeten om jag förstått saken rätt. Har fått det båda gångerna i samband med ovitrelle.


    Hmm undra varför jag inte fått det också.. Man får lita på att läkarna vet bäst vad som behövs för varje person. Men vi får iaf köra på denna cykel, trots att mensen kom tidigt! Nu kör vi tjejer! Alla ska vi lyckas :)
Svar på tråden Avsaknad av spermier