• Tis 5 jun 2018 18:34
  493337 visningar
  2466 svar
  2466
  493337

  Avsaknad av spermier

  Ontopic skrev 2018-06-05 18:22:20 följande:

  Vi får göra insemination torsdag eller fredag denna veckan! Helt galet! Ahh! När sköterskan skulle informera i telefon i dag om ägglossningstest, när sprutan skulle tas och när vi får inseminera så tappade jag helt bort vad hon hade sagt efter vi hade lagt på haha! Blev lite overkligt tror jag.


  Vad härligt! Stort lycka till!!
 • Tor 7 jun 2018 12:57

  Imorgon är det dags för gravtest efter senaste inseminationen. Mensen är några dagar sen. Men idag fick jag mensliknande värk i magen. Tänk om det kunde gå vägen, men vågar inte hoppas....

  Det är så svårt att leta tecken, har ju aldrig varit gravid så vet inte hur det känns. Men som det känns nu är det mens på gång. Hoppas hoppas inte....

  Ville bara dela med mig om hur det går. Får återkomma när jag testat imorgon...

 • Tor 7 jun 2018 18:35
  Ontopic skrev 2018-06-07 18:02:03 följande:

  Så samma dag som jag ska inseminera så ska du testa haha! Hoppas det ger positiva resultat! Förstår att det är svårt att känna in och få ett hmm om det är graviditetssymtom eller inte. När man inte vet hur det känns..

  Hur har du mått sen inseminationen för övrigt?

  Lycka till! :)


  Tack! Jag har mått bra. Lite spänd i magen men det beror nog mest på ovitrelle och lutinus. Igår tänkte jag att det kanske går vägen ändå, men idag känns det precis som innan mens. Så ingen aning. Men men, bara att vänta till imorgon och se vad stickan säger.

  Hoppas det blir en turdag för oss båda!
 • Tor 7 jun 2018 23:49
  Ontopic skrev 2018-06-07 20:54:51 följande:

  Så jobbigt att gå och vänta och inte veta! Usch alltså.. Men i morgon får vi hoppas på en turdag för oss båda som du säger! Efter i morgon är det min tur att våndas i 2 veckor...


  Det blir ingen lyckodag för min del den här gången heller. Nu kommer mensen. Önskar dig all lycka till nu. Håller tummarna för dig.
 • Lör 9 jun 2018 22:11
  Ontopic skrev 2018-06-08 05:57:31 följande:

  Nej! Åh så ledsen jag blir för din skull... det måste vända!


  Tack. Hur gick det med inseminationen?
 • Lör 9 jun 2018 22:12
  askyfullofstars skrev 2018-06-09 13:30:45 följande:

  Beklagar. Va tråkigt för dig. :( <3


  Tack. Ja det är lite hopplöst just nu. Hoppas hinna en gång till innan det blir sommarstängt.
 • Sön 10 jun 2018 23:50
  Ontopic skrev 2018-06-10 20:14:16 följande:

  Jag känner så starkt med dig.. Fasen. Jo det gick ju väldigt snabbt själva inseminationen ju.. Kändes ändå lite konstigt att ligga där och veta att det är någon annan mans spermier än min sambos. Men det är ju så det är. Jag känner mig inte hoppfull på att det ska bli något men ändå skönt att vara i gång att få försöka, det har varit en lång väg hit. Hinner du en omgång till innan stängning över sommaren? Kram


  Vi hoppas hinna en gång till. Men det beror ju på när ägglossningen kommer. Jag hoppas för er också. Ett tag blev jag mest ledsen när andra lyckades men inte vi. Men inte längre.... jag önskar inte min sorg till nån annan. Men det är ju just det de är. Sorg. Men man måste våga hoppas! En del lyckas på första försöket, för andra tar det längre tid.
 • Tor 21 jun 2018 14:01

  Ägglossningen behagade inte komma innan midsommarafton (=sommarstängt) , kommer förmodligen imorgon. Så här blir det uppehåll i babyverkstan till augusti. Vet inte om det känns bara tråkigt eller "lika bra". Det har varit en intensiv vår och nu har jag precis gått på fyra veckors semester från jobbet. Jag känner mig helt slut mentalt. Kanske får vila mig i form nu och ta nya tag till hösten. Önskar er alla stort lycka till!

 • Sön 5 aug 2018 12:44

  Vi kommer att göra ett nytt inseminarionsförsök den här månaden och går det inte vägen så blir det ivf nästa gång.

  Hamnat i en liten svacka och mår rätt psykiskt dåligt av allt det här plus att det händer massa andra grejer i mitt liv. Blev så besviken på en familjemedlem som inte riktigt kan förstå att jag inte orkar träffas just nu längre än en kort stund. Hon anser att hon och hennes partner har det lika jobbigt eftersom dom också försöker med ivf just nu. Men grejjen är att dom har 3 (!) barn totalt, varav ett gemensamt. Jag förstår att dom också har det svårt men min situation är väl inte samma! Jag har inga barn och just nu känns det som jag aldrig kommer att få några heller.

  Det är tufft just nu. Hoppas ni kämpar på där ute...

 • Mån 6 aug 2018 21:31
  askyfullofstars skrev 2018-08-05 12:53:45 följande:

  Hur många försök har ni gjort hittllls? Du får försöka tänka att ivf ger mycket högre chans till graviditet för då är ägget redan befruktat vid insättning. Jag förstår att du har det tufft, känns lite som ett hån att dim kompis tror att ni är i samma båt. Vill bekräfta dig att ni inte är i samma båt varav dina känslor är helt rimliga!

  Vi väntar på att köra igång nu. Jag har väl varit lite småirriterad på min man som inte har någon koll på processen. Han menar på att jag är den som alltid läser på men jag hade uppskattat om han visste vad alla dessa behandlingar innebär/går ut på. Gick i taket igår när han sa att vi kan ?boka en tid som passar oss så vi kan dra till danmark för insemination?. Vadå boka tid???? Blev så arg. Är era män insatta i behandlingsformerna?


  Vi har gjort 3 insemineringar i Danmark för ett par år sen, och 3 insemineringar i år i Sverige. Planerar som sagt ett till den här månaden och går det inte vägen blir det ivf. Men då har vi valet att antingen få byta klinik (till ett universitetssjukhus) med väntetid eller vänta till årsskiftet då vår klinik får göra ivf med donerade spermier (i dagsläget får dom bara göra ivf om man har egna spermier). Så jag vet inte hur det blir.

  Jobbigt att din man inte har lika bra koll som du. Man är ju två i processen. Min kille är faktiskt väldigt insatt, mer än mig skulle jag vilja säga. Du får lägga fram lite info vid hans sängbord så kanske han läser vid sängdags ;)
Svar på tråden Avsaknad av spermier
Logga in
Bli medlem