• Äldre 28 May 16:44
    540140 visningar
    2466 svar
    2466
    540140

    Avsaknad av spermier

    Nervernautanpå skrev 2018-05-28 14:03:55 följande:

    Det är progestron. Det ska väl hjälpa till att bli gravid och att behålla graviditeten om jag förstått saken rätt. Har fått det båda gångerna i samband med ovitrelle.


    Hmm undra varför jag inte fått det också.. Man får lita på att läkarna vet bäst vad som behövs för varje person. Men vi får iaf köra på denna cykel, trots att mensen kom tidigt! Nu kör vi tjejer! Alla ska vi lyckas :)
  • Äldre 28 May 21:03
    Nervernautanpå skrev 2018-05-28 19:23:30 följande:

    Jag tror absolut läkarna vet vad dom pysslar med. Jag har inte fått det varje gång. Vad roligt för er att ni får börja! Hur det än är så är det bättre att försöka än att bara vänta. Hejar på dig!


    Ja det tror jag också haha! Och jag håller med dig. På något sätt känns det bara så skönt att man äntligen får göra något som gör att man iaf har en chans att nå målet. Att bara få vänta är helt hemskt.. Jag hejar på dig också :)
  • Äldre 29 May 12:34
    mooonwalker skrev 2018-05-29 10:55:20 följande:

    Känner mig så deprimerad. Jag har precis pratat med sjukhuset eftersom jag fortfarande inte har hört något och det har snart gått tre veckor. Barnmorskan jag pratade med sa att läkarna har inte ordinerat någon ny behandling för mig (jag måste göra ett nytt äggplock) och att vi inte kan räkna med att få göra något nytt försök innan de sommarstänger. Hon sa att vi kan tidigast hoppas på att ett nytt försök kan göras i augusti... 


    Åhh nej! Vilket tråkigt besked...! Förstår att det måste kännas tungt.. Tänk vad de styr ens liv. Man blir så less! Vart är det ni gör er behandling? Kram till dig!
  • Äldre 30 May 06:12
    mooonwalker skrev 2018-05-29 22:15:11 följande:

    Tack! Ja, det känns på något konstigt sätt som om hela mitt liv går ut på att bli gravid och att jag aldrig kommer att bli lycklig om jag inte lyckas bli det...

    Vi gör vår behandling i Stockholm, på Karolinska.


    Allt man vill är ju att skaffa familj.. och som du säger så känns det som om man inte hade blivit lycklig om man inte hade lyckats. Jag har alltid drömt om en stor familj och ville ha barn innan jag var 25. Snacka om att den drömmen fick justeras i måttligt mängd!

    Så jäkla tråkigt rent ut sagt att ni inte får göra något innan sommaren. Livet sätts på paus. All denna väntan... Är ni nöjda med kliniken annars?
  • Äldre 30 May 19:34
    mooonwalker skrev 2018-05-30 17:45:19 följande:

    När vi väl fick komma till kliniken så har vi väl varit ganska nöjda med dem, förutom all väntetid, men de ställena vi var på innan gjorde ju så mycket fel så det tog ju lång tid innan vi fick komma till kliniken.

    Vet du när du kommer få göra inseminationen? Testar du med ägglossningsstickor?

    Fick din man någonsin göra en TESA, PESA eller Micro-tese?Jag håller tummarna för dig att proverna ser bra ut! <3

    En barnmorska ringde till min man idag och berättade att de har lyckats klämma in oss innan sommaren trots allt! Hon sa att det kommer att funka eftersom jag ska göra det korta protokollet den här gången. Så jag ska ringa till dem imorgon och få instruktioner. Jag tror att de vill att jag åker dit så att de kan visa mig, men jag hoppas att vi kan ta det över telefon.


    Det känns ju ändå viktigt att man blir väl bemött och omhändertagen. Sitsen är ju ganska speciell och utsatt liksom..

    Jag ska på ultraljud den 5/6 för att kolla av läget och börjar med äl-stickor dagen innan det. Känns dock som om det är många faktorer som ska klaffa för att det ens ska bli ett försök. Antal ägg och inte få positivt test på helgen för då gör dom inte inseminationer tex. Känns stressande.. Ja min sambo fick göra en TESE men utan lycka. Han saknar någon cell som behövs för att spermier ska bildas. Så det är tomt. Hur var det för er?

    Läser också att du fick köra en omgång innan sommaren! Så härligt!!
  • Äldre 31 May 13:12
    mooonwalker skrev 2018-05-31 09:07:08 följande:

    Ja, det där med ägglossning en speciell dag är ju sjukt stressande. Vi höll på med det i början av året och då fick jag aldrig ägglossning när jag skulle (min kropp kände säkert på sig att jag var stressad), sen åkte vi på semester och blev efter det satta i karantän (pga risken för zika-virus). Men när vi nu senast gjorde ett FET fick jag ägglossning en lördag vilket gjorde att vi kunde göra återföringen på en fredag (mitt embryo var odlat i fem dagar, då sätts det tillbaka fem dagar efter ägglossning). Fast det försöket misslyckades ju.

    Jag och min man är några av de få som hade turen att hitta spermier vid Micro-tese, så det är hans spermier vi använder. Men nu ligger de spermier vi har kvar alla frysta i samma ampull, så det här är troligtvis sista chansen vi får av landstinget. Så jag hoppas att vi kan få ut massa, massa ägg så att det kan bli flera embryon.

    Jag pratade precis med kliniken och jag tror att jag tar tillbaka det där med att vi är rätt så nöjda. Nu sa de att de har fått nya direktiv idag och inte får starta upp fler behandlingar innan sommaren. Hon var inte säker på om vi redan var inräknade i de som får göra ett försök innan sommaren, så hon ska återkomma under dagen. Men jag förstår inte hur de kan ringa en dag och säga "nu kör vi" och sen nästa dag ta tillbaka allt?! De måste ju förstå att vi som sitter i den här situationen redan mår psykiskt dåligt...? Nu hoppas jag bara att hon ringer tillbaka med goda nyheter.

    Är det Linköping ni går till? Har de sommar-stängt?


    Ja men det känns ju som om kroppen vill spöka till det rejält bara för att.. Känns som om att hur man än tänker eller vad man än gör så kommer stressen ändå och påverkar kroppen. Kanske till och med omedvetet.. Hur länge fick ni vara i karantän? Det här med att bara få vänta hela tiden liksom!!

    Hur många försök hade ni gjort?

    Hoppas det blir många nu och att det tar sig för er!

    Låter ju helt galet att de ändrar från en dagen till den andra. Har de sagt att ni får köra innan så får de ju hålla det löftet. Det är ingenting man bara kan dra tillbaka! De borde ju som sagt försöka sätta sig in i ens situation och känna med det såklart. Sen förstår man att deras organisation också styr.. Håller tummarna för att de ringer med bra nyheter.

    Ja det är Linköping vi åker till. Jag har inte hört om någon stängning men de gör dom nog. Tänkte jag skulle fråga när vi är uppe vilka veckor så man vet hur man ska ställa in sig rent mentalt.
  • Äldre 31 May 21:32
    mooonwalker skrev 2018-05-31 19:29:49 följande:

    Vi fick goda nyheter! Jag ska ringa tillbaka när jag får mens, vilket borde vara nästa vecka. Jag ska få göra det korta programmet, så då blir det nog ÄP slutet av v. 24 eller början av v. 25 =)

    Vi har gjort ett ET (i samband med min mans operation och mitt ÄP) och sen har vi gjort ett FET. Så två återföringar totalt.

    Vilken cykeldag är du på 5/6 när du ska på UL?


    Åhh grattis grattis! Det var ju ett riktigt bra besked! Så kul för er!

    Hur upplevde du äggplocket förra gången? Jag är på cykeldag 12 den 5/6 när ultraljudet ska göras. Så tog sista letrozolen i dag. Men är så rädd för att ägglossningen tajmar dumt så vi inte får försöka. Tror att detta är det enda försöket vi hinner med innan hösten.. Men känns inte som om man kan ha så höga förväntningar på en insemination, men så ska jag väl inte tänka.. Hoppas nu det tar sig för er den här gången!
  • Äldre 1 Jun 10:47
    mooonwalker skrev 2018-06-01 09:42:39 följande:

    Tack! Det känns bra att vi slipper vänta =)

    Äggplocket var inte roligt, men jag mådde så dåligt av alla mediciner, så jag har svårt att säga vad det var som var värst. Det känns väldigt skönt att köra korta metoden den här gången, jag hoppas att jag kommer må bättre.

    Jag håller tummarna för att ägglossningen hamnar på rätt dag! Är din mens i vanliga fall regelbunden? Har du testat med ägglossningsstickor tidigare? Innan jag och min man visste om hans problem testade vi ett tag med ägglossningstest i hopp om att "tajma rätt", så jag vet ju att de testen funkar på mig.


    Fy fasen att det är sån pärs att ta sig igenom medicinerna och plocket. Jag är så rädd för det haha! Men du har ju gjort det en gång innan och vet att du klarar av det :) Var det smärtor av medicinerna i magen då? Hoppas det blir mindre biverkningar av det korta programmet!

    Ja jag hoppas också att man iaf får gå hela vägen för ett försök. Min mens pendlar mellan 26-35 dagar annars, förutom denna då när den kom på dag 18(?!). Ägglossningstest har gett utslag några månader när jag testat, ibland inte alls. Vet inte om det beror på att jag inte har haft någon eller om det har berott på att jag har testat fel i perioden och missat den.
  • Äldre 5 Jun 18:22

    Vi får göra insemination torsdag eller fredag denna veckan! Helt galet! Ahh! När sköterskan skulle informera i telefon i dag om ägglossningstest, när sprutan skulle tas och när vi får inseminera så tappade jag helt bort vad hon hade sagt efter vi hade lagt på haha! Blev lite overkligt tror jag.

  • Äldre 5 Jun 21:54
    Nervernautanpå skrev 2018-06-05 18:34:17 följande:

    Vad härligt! Stort lycka till!!


    Tack så mycket! Håll tummarna för mig!
Svar på tråden Avsaknad av spermier