• askyfullofstars

    Avsaknad av spermier

    Nervernautanpå skrev 2018-05-20 16:36:46 följande:

    Det är ju ett beslut du måste fatta själv. Men jag förstår dilemmat! Jag hade personligen kört på och bytt klänning om jag inte kommit i den. Men det finns inga rätt och fel! Vad fantastiskt med bröllop ändå, och ett litet kärleksbarn sen :)


    Jag vill verkligen. Men jag tänker på detta: Hela mitt liv har mensen varit regelbunden. HELA livet. Nu d två senaste månaderna har den fuckat ur helt, ursäkta uttrycket. Min kropp är svårt stressad, nytt jobb, sen detta. Därför jag tvekar. Klänningen kostar 18 000 kr, jag är absolut inte snål men jag vet faktiskt inte om jag har råd att byta klänning bara sådär:/. Min man sa att 4 mån innan bröllopet kanske är lite väl tidigt men han sa att vid 2 eller 3 månader innan känns det mer säkert. Det är sällan man ser graviditeter då. Jag tror inte det kommer ta sig så snabbt men det är så mina tankar går. Är sååå kluven.
  • askyfullofstars
    Anonym (IVF) skrev 2018-05-20 18:27:15 följande:

    Jag tycker du ska vänta, eftersom du är så kluven! Stressa inte fram något. Jag skulle försöka att fokusera på bröllopet och det roliga som komma skall! Har du gjort en äggledarspolning? Om alla dina prover varit utan anmärkning under fertilitetsutredningen så tyder ju allt på ett ni kommer få ert barn, att det med största sannolikhet bara är en tidsfråga. Kan du inte försöka vila i det och njuta av ert kommande bröllop? I fjärde månaden kommer du troligtvis ha fått en liten bula, ifall det skulle ta sig på första försöket. Men i slutändan måste ni gå på er magkänsla, vad känns rätt just nu? Att avvakta eller köra?


    Jag har gjort äggledarspolning och utredningen visade inga fel, däremot har ju min mens blivit oerhört konstig så har fått tid hos gyn för att säkerställa alla hormoner är ok(samma gyn som hjälper till inför Danmark). Har fått levaxin med som pressat ner sköldskörteln som var lätt förhöjd, så hoppas allt ser bra ut.

    Hjärtat vill men magkänslan säger att det inte kommer gå, att kroppen inte kommer bli gravid för min kropp är väldigt stressad och jag känner det i magen och bröstet (ångest). Jag kanske ska ta denna månad och verkligen satsa på hälsan bara så mensen blir återställd. Jag kan vänta en månad till, men två-tre mån vet jag inte jag orkar. Varför jag känner jag har bråttom är för att ha ett hum om huruvida lång/kort denna resa kommer bli. Aldrig varit gravid innan.

    Tack för ditt svar!
  • askyfullofstars
    Anonym (IVF) skrev 2018-05-20 19:26:31 följande:

    Jag förstår. Men avvakta en månad, försök att fokusera på bröllopsplaneringen, se till att stressa ner och ta hand om dig. Kanske en god idé att vänta med försök tills du fått svar på hormonresultatet också. Jag hade också den oron, att tänk om det aldrig tar sig, framförallt då jag aldrig hade varit gravid innan...


    Precis. Tror många känner den oron, även par som precis börjat. Barn är en stor ångestfråga för många.

    Du skev att du gjorde ivf först, hittade ni spermier i micro-tese?
  • askyfullofstars
    Ontopic skrev 2018-05-21 12:25:06 följande:

    Jag hade nog också tänkt som du.. Men vänta någon månad för att se vad resultaten och försök sen? Hade det lyckats någon månad framåt i tid hade det kanske inte ?krockat? så med bröllopet. Men som sagt det är ju ett beslut som man måste fatta själv så att det känns bra. Innerst inne är man ju lite stressad över att man vill försöka för att komma framåt. Men livet är här och nu också :)


    Tänker så med! Vi hade bestämt från början minst 3 mån innan bröllopet. Börjar vi då krockar inget med bröllopet. Kändes skönt att ta det beslutet igår. Dock ska min kille resa just den v jag misstänker ÄL i juni/juli så får se hur det blir.

    Fått tid till gyn imorgon så ska kolla hur allt ser ut nu med prover etc. Min mens har som sagt krånglat, men hoppas inte något har hänt, orolig.

    Hur går det?
  • askyfullofstars
    Ontopic skrev 2018-05-21 18:56:48 följande:

    Så himla skönt att komma till ett beslut..! Och som sagt i bland kommer livet liksom lite mellan ju. Hoppas ni får försöka juni/juli ändå trots allt! Och att dina prover inte visar något mindre bra, men stress och hjärnspöken kan verkligen sätta sprätt på cykeln!

    Vi får vänta in Linköping. Det kan dröja upptill ett halvår för vår del. Så segt..


    Ja. Tror det är all stress verkligen men skönt att ha allt svart på vitt.

    Ni tänker inte försöka privat eller? :)
  • askyfullofstars
    Ontopic skrev 2018-05-22 11:05:29 följande:

    Ja det förstår jag! Alltid bra att ta reda på det.

    Vi tänkte först försöka i Danmark, men jag är så osäker. Jag vet egentligen inte varför men när det väl gällde och vi kunde köra i gång där så tveka jag och känner att jag vill göra det i Sverige.. Vet egentligen inte varför jag känner så.


    Vilket landsting köar ni i? Vi vill såklart med göra det i Sverige men här i gbg är köerna åt helvete...
  • askyfullofstars
    Ontopic skrev 2018-05-22 20:59:26 följande:

    Vi bor i Kalmar men är kopplade till Linköping.. Så himla tråkigt att köerna är så långa!! Hur länge skulle ni få vänta här?


    3-4 år var kön i gbg sist. Det är GALET. Förstår inte ens att det är möjligt. :( Tänk de som inte har pengar alls, Fyfan vad jobbigt att infertilitet ska kosta.
  • askyfullofstars
    Nervernautanpå skrev 2018-05-23 09:51:03 följande:

    Ja man kan tydligen göra det för att skjutsa på ägglossningen. Jag fick hjälp på kliniken efter inseminationen. Ser inte direkt fram emot lutinus i några veckor nu mitt i sommarvärmen. Men det är bara att bita ihop och gilla läget. Hoppas så att det kommer gå!


    Åh kan du berätta mer om tanken att ta sprutan efteråt? Antar ni kollat med VUL osv? Berätta gärna mer!
  • askyfullofstars
    Ontopic skrev 2018-05-23 21:35:31 följande:

    Åhh psykisk terror att vänta! Herregud! Man vill ju bara att tiden ska gå och då känns det säkert som om den aldrig gått saktare.. Fasen låt det vara er tur nu som sagt!! Hade ju varit skönt att inte behöva göra ivf ju..

    Vi fick hem brev om att vi redan nu nästa cykel kan få göra inseminationsförsök! Vi blev helt paffa här hemma med tanke på att de sa att det skulle ta tid..testar med letrozol och ovitrelle med tanke på min oregelbundna mens. Känns galet!


    Guuud vad underbart!!! Håller tummarna!

    Får svar på mina prover imorgon, så nervös. :)
  • askyfullofstars
    Ontopic skrev 2018-05-24 13:10:22 följande:

    Tack tack tack! Åhh hoppas på bra svar!! Nu kör vi! Lycka till!


    Kör ni utan hormoner?:) är detta ert första försök?
Svar på tråden Avsaknad av spermier