• MariaC

    Avsaknad av spermier

    Hopplos120 skrev 2015-10-28 22:56:35 följande:

    Ja, jag har så svårt att bara sitta här och spekulera. Vet inte hur "hemskt" det är eller vad det är som är avvikande. Skulle vilja vara sån som kan stänga av och ta det när det kommer men så funkar tydligen inte jag i såna här situationer. Snarare tvärtom. Jag äter upp mig i tankar vissa dagar. Funderade på att ringa nån läkarsekreterare istället och se vad dem kan säga om det hela. Förstår att det inte går att gå ner djupt över tfn men skulle vilja ha lite humm om vad vi ska ställa oss in på. Gör kanske ett försök och ringer imorgon.

    Har följt er historia här på tråden, grattis till er!! Så himla roligt för er och upplyftande med en positiv händelse!!!


    Tack så mycket, vi är så glada!!

    Be du att få boka en telefontid med en läkare, förklara hur du känner och att ni inte kan vänta i ovisshet i flera månader.

    Uppdatera oss hur det går!
  • MariaC
    999 skrev 2015-10-29 06:09:17 följande:

    Det blir nog i början på nästa år för oss också med mikro-tese men min IVF-behandlingsplan är klar så den sätter jag igång med en månad innan själva ingreppet. Men vi har inget större hopp om att några spermier kommer hittas så då kommer IVF-behandlingen vara bortkastad men det är vi beredda på. Vi måste göra så eftersom OM några spermier hittas så vill de göra ICSI direkt med färska spermier.


    Jag håller tummarna för er, verkligen!!!!
  • MariaC
    Hannis83 skrev 2015-10-29 11:36:35 följande:

    Va härligt att höra MariaC!!! Vad glad jag blir för er skull :)


    Tack så mycket =)
  • MariaC
    Hannis83 skrev 2015-10-29 11:53:13 följande:

    Min sambo gjorde en micro-tese hos Göran för nästan precis två år sedan på dagen, samtidigt som de plockade ägg från mig. En otroligt kompetent, ödmjuk och trevlig läkare som verkligen tog sig tid för att svara på frågor. Jag måste säga att hela tiden på Carlanderska blev vi så bra mottagna, alla hade ett mycket trevligt bemötande och vi blev väldigt bra omhändertagna från början till slut :)


    Så gott att höra att ni tyckte Göran var bra och att ni blev nöjda. Göran gjorde biopsin igår på min sambo och han var helt underbar tyckte vi!

    Har bara tyckt bra om alla på Carlanderska.

    Kunde du vara med som stöd under Mikro-tese och din man stöd för dig under äggplock, eller görs det precis samtidigt?
  • MariaC
    Hannis83 skrev 2015-10-29 15:10:34 följande:

    Ja, sen att han inte kunde hitta några spermier är ju en annan femma :) Men vi var verkligen så nöjda ändå och man kunde verkligen känna att de var engagerade. 

    Sambon började med att göra sin tese och det tog ungefär en timme så sen när det var min tur så fanns inte möjligheten för honom att vara med. Han vi ju hög på morfin, helt slut och mörbultat som bara den med "paketet" väl inlindat så han fick ligga i sängen och ta igen sig. Om jag inte minns fel så har man möjlighet att vara med i rummet men min sambo ville inte det och det respekterar jag. Det är ju trots allt en väldigt känslig situation. För mig så spelade det ingen roll om han var med eller inte. Jag får i vissa situationer väldigt hög ångest och då kan jag nästan bara koncentrera mig på mig, lite självisk kanske men så är det, så att han inte kunde vara med det var nästan skönare :) Sen fanns vi ju båda för varandra efteråt. 


    Ok.....usch va jobbigt...Min sambo vill ha med mig så det känns ju bra att jag kan följa med honom då. Men jag är livrädd för allt som rör gyn å min sambo är den enda som kan göra mig lugn å trygg så det kändes ju inte så kul.... Men personalen var ju väldigt bra när vi gjorde biopsin så jag får hoppas de är lika goa mot mig, och försöka bita ihop helt enkelt !
  • MariaC
    lompan skrev 2015-10-30 12:17:42 följande:

    Hej! vi ska också göra biopsi, har följt eran tråd länge. jag undrar hur länge det tar från det att man gjort biopsi tills man får veta resultatet? jag är såååå otålig! 

    Vi skickade remiss till en biopsi för en månad sen och inte fått någon tid hem, så ringde vi dit igår och den har tydligen fastnat efter vägen så den inte kommit fram! Man blir så JÄVLA förbannad! som att man orkar vänta hela livet....


    Vi var där på morgonen och gjorde biopsi och sedan ringde läkaren strax före kl. 17.

    När en remiss kommer fram så ska de skicka en remissbekräftelse direkt. Så har man inte fått det rätt snart efter remissen skickades så kan den ha kommit bort. Har hört flera exempel på detta....Tänk att man alltid måste ringa å kolla allt själv. Tur ni gjorde det!!
  • MariaC
    Hannis83 skrev 2015-10-29 22:00:55 följande:

    Dom var supergulliga inne i rummet så du har inget att oroa dig för :) Jag hade en sköterska brevid mig hela tiden som stöttade, sa till att jag skulle andas, gav smärtlindring, lugnande och höll mig i handen. Jag tycker att det är väldigt obehagligt när de är där nere och håller på, men det är nog bara för at jag inte kan slappna av utan ligger och spänner mig hela tiden. Det hela gick i alla fall väldigt fort, har för mig att jag var tillbaka i sängen på en kvart om inte mindre från att jag gick in :)


    Jasså de gick så fort! Skönt! Alltid skönt att höra hur andra upplevt det. Jag är nog mest orolig för sprutorna, bedövning etc... Men skönt att de fanns någon att hålla i handen. De var som sagt väldigt bra när vi gjorde biopsi så det känns bra.
  • MariaC
    Popetot skrev 2015-11-03 09:30:50 följande:

    Hej allihopa! Det har varit tyst några dagar så vill bara säga att jag tänker på er alla i det ni går igenom.

    Idag hörde rmc av sig om vårt uppföljningssamtal efter biopsi. Det skulle inte framkomma något nytt. Vi har fått all information redan så vi avbokade tiden. Hoppas det går till någon annan som behöver den mer. Vi vet ju trors allt att vi kommer igång inom några månader med vår ivf.

    "lompan" - låter jobbigt för er. Har ni hört något mer?


    Har ni fått tid för första besöket inför IVF?

    Vi fick tid 17/12 för att planera behandlingen..
  • MariaC
    Popetot skrev 2015-11-06 10:04:25 följande:

    Nej, ingenting. Jag tror tyvärr vi får vänta till efter årsskiftet. Men man kan ju hoppas att det går fortare.

    Nu skulle göra allt samma dag, var det så?

    Man är ju hela tiden lite orolig. Nu är jag rädd att spermierna inte klarar upptiningen. Men får försöka att inte tänka på det förän det är dax.

    Gör du något annat nu i väntan på start. Själv försöker jag leva lite nyttigt och kanske gå ner ett par kilo. När jag sen får datum tror jag att jag helt kommer utesluta alkohol. Min kropp ska vara beredd :)


    Ok, ja som sagt, väntan är jobbig! Hoppas ni får en tid snart.

    Ja, vi kommer att göra allt på samma dag, färska spermier.

    Nej, jag gör inget speciellt faktiskt =) Alkohol dricker jag bara ett par gånger per år, äter nyttigt gör jag och mkt motion får jag i och med att vi har två hundar, varav en jakthund. Så jag fortsätter som jag gör bara =)
  • MariaC

    Popetot, det finns en ny grupp här som heter:

    "Vill ha kontakt med andra som planerar IVF i början på 2016"

    Jag har just gått med i den. Där diskuteras IVF etc...

Svar på tråden Avsaknad av spermier