• askyfullofstars

    Avsaknad av spermier

    Ontopic skrev 2018-05-24 21:44:13 följande:

    Vi kör med letrozol och ovitrelle, då jag antagligen har pco. Läkarna är lite oense angående om jag har det eller inte, haha! Men ja det är vårt första försök! Är 1 år och 3 månader sen vi påbörjade utredningen så känns som om man väntat nu!


    Hur kan de vara oense? Det ser man ju på VUL/genom blodprov? :) Hur känns det?! Vill med börja. Såååå redo!
  • askyfullofstars

    Hej tjejer!

    Vill dela med mig information. Varit och träffat världens bästa gyn idag. Sokolovas gyn, privatklinik men har aldrig mött en mer proffsig kvinna. Alla mina testar var normala, vi gjorde upp en plan för behandling. Hon tyckte jag skulle ha Gonal utöver letrozol och ovitrelle (slemhinnan kan bli för tunn). Hon sa även att jag skulle göra max och då MAX 3 försök med insemination och hänvisade mig annars till IVF i Riga. Där äger man sina embryos vilket man inte gör i tex danska kliniker. Hon sa att klinikerna inte ens odlar till blastocyst vilket de gör i Riga och då är chanserna 70% till graviditet. Insemination 15% och IVF 30-70%. Hon har arbetat med detta i 25 år och googlar ni på henne finns det inget negativt omdöme, hon är verkligen bäst.

    Bor ni i gbg kan hon hjälpa till med psykolog så ni kan få pengarna tillbaka från FK dessutom. Är så nöjd över vår plan. Måste bara stämma av den med min magläkare! :)

  • askyfullofstars
    Ontopic skrev 2018-05-25 10:57:52 följande:

    Läkaren som gjorde utredningen sa att äggstockarna var förstorade och att jag hade ett pärlband via VUL. Men enligt läkaren i Linköping stämmer inte AMH-värdet (2.7) men diagnosen. Så jag har fått lite olika bud. Jag känner mig så förväntansfull men också lite orolig för att det inte ska funka. Men får försöka vara positiv! Hur gick det med dina prover?


    Mitt AMH låg på 9.08 och då misstänkte de PCO men de kunde inte se något via VUL... omvänd situation då!!

    Alla prover var normala! Skrev ett till inlägg här, läs gärna :)
  • askyfullofstars
    Ontopic skrev 2018-05-25 20:40:36 följande:

    Haha men gud så komiskt att det är bakvänt! Vad häftigt att du fått möta en läkare som du känner så starkt för! Och att hon gav de rekommendationerna som hon gjorde. Hur känner du efter den informationen?


    Btw finns det inget journr du kan ringa? Sa dem att behandling skulle ske i denna cykel? Har ni träffat kurator osv? Isf kanske du kan ta en tablett och ringa måndag?

    Känner verkligen att jag har förtroende för det hon säger. Testar inseminationer men hänger inte upp mig på dem om de inte funkar helt enkelt. Tror Riga kan matcha donator med min mans utseende också :)
  • askyfullofstars
    Ontopic skrev 2018-05-25 21:12:31 följande:

    Inget journr har jag fått. Vi har bara fått brev hem att donator är reserverad, recept skrivna och att jag skulle höra av mig på lämplig menstruation för start. Kurator samtalet har vi haft.. Så antar att vi kunde köra nu. Det kanske inte är farligt att ta en i fall i fall man får fortsätta trots den korta cykeln?

    Det är verkligen en härligt känsla när man hittar någon som man känner ett sådant förtroende för. Det är bra att du har en positiv känsla framåt oavsett var man väljer behandling. Du tycker inte det känns läskigt med vård utomlands?


    Då hade jag kört på! Allt är färdigt! Tar du en medicin och inget händer är det ingen fara, tkr du ska köra.

    Nej, jag tycker inte det är läskigt. Vad syftar du på? :) Tror många kliniker utomlands dessutom är mycket bättre på just fertilitetsbehandlingar. Riga bland annat är ledande inom Europa :)
  • askyfullofstars
    Ontopic skrev 2018-05-25 22:10:59 följande:

    Ja jag tror jag vågar mig på att ta en tablett på söndag och ringa på måndagen och hoppas på att de tycker det är okej att man gjort det utan att ha stämt av med dom innan! Och att det inte är ett problem att mensen kom tidigt!

    Jag vet egentligen inte vad jag syftar på.. Men jag tänker att jag känner mig tryggare i Sverige just för att de pratar svenska haha! Riga har jag stött på i ivf-sammanhang innan så du har säkert rätt i att de kan sin sak.


    Hur gjorde du idag? Började du med tabletterna? :)
  • askyfullofstars
    mooonwalker skrev 2018-05-29 22:15:11 följande:

    Tack! Ja, det känns på något konstigt sätt som om hela mitt liv går ut på att bli gravid och att jag aldrig kommer att bli lycklig om jag inte lyckas bli det...

    Vi gör vår behandling i Stockholm, på Karolinska.


    Va tråkigt vännen. Jag förstår dig verkligen. Jag får inte börja med ngt förrän min magmottagning ger mig ett godkännande och de ville vänta tills augusti för undersöka om de såg bra ut. Jag har ringt och klagat, får lämna test imorgon och hoppas av hela mitt hjärta det det bra ut (gjorde inte det sist).
  • askyfullofstars
    Ontopic skrev 2018-06-07 17:56:21 följande:

    Åhh nej! Va fasen...! Så himla tråkigt!!! Va sa dom?


    Måste göra en koloskopi (kamera i tarmarna) för utesluta inflammation. Har ett mindre skov som inte ger symtom, känner verkligen inget. Värdet ska ligga omkring 50-150, har 690. Så vill inte riskera missfall eller att jag blir sjuk. Känns som en lättnad även fast de gör ont att inte få påbörja innan bröllopet.
  • askyfullofstars
    Nervernautanpå skrev 2018-06-07 23:49:52 följande:

    Det blir ingen lyckodag för min del den här gången heller. Nu kommer mensen. Önskar dig all lycka till nu. Håller tummarna för dig.


    Beklagar. Va tråkigt för dig. :( <3
Svar på tråden Avsaknad av spermier