• Äldre 13 Nov 05:47
    540114 visningar
    2466 svar
    2466
    540114

    Avsaknad av spermier

    Haha, mevinden varade inte så länge. Läkaren tyckte att cykeln blev för lång, med ägglossning på dag 20 efter blödningen och det brukade inte ge så bra resultat tydligen. Så.. Får snällt vänta på mens och nästa ägglossning, snopet. Igen. Blää! Men dom ska ju veta bäst.

    Det svåraste är att låta tiden gå och inte aktivt försöka bli med barn tycker jag.

  • Äldre 13 Nov 12:12
    mooonwalker skrev 2018-11-13 09:41:59 följande:

    Liknande situation för mig. Jag skulle ringa när min mens kom, men jag får inte göra äggutplock denna cykel och min nästa ägglossning kommer att vara runt julafton, så då blir det inget heller. Jag måste alltså behöva vänta till mitten/slutet av januari... Tror du att du kommer hinna få tillbaka ert embryo i år? Har Uppsala stängt över jul och nyår?

    Ja håller med om att det är svårt med tiden. Det är så sjukt att alla runt omkring mig hinner bli gravida, föda barn och för oss händer ingenting. Flera har ju tom fått två barn nu... 


    Man blir så sur! Att man inte får bestämma själv när man ska få barn, att drt är i händerna på andra att besluta. Blä!

    Jag hoppas innerligt att jag kommer in i vanlig cykel nu isåfall är den cirka 25 dagar. Då borde det hinnas en insättning men det vågar man ju inte riktigt tro på. Antar att Uppsala har stängt.
  • Äldre 20 Nov 19:39
    mooonwalker skrev 2018-11-20 19:21:52 följande:

    En liten uppdatering från mig =)

    Min man har gjort en ny micro-tese där de fann rikligt med spermier! En del orörliga och en del rörliga. Jag hade innan ingreppet bett läkaren att spara ner spermierna (om de hittade några) i flera olika ampuller eftersom en av läkarna sa att spermier inte går att frysa, tina och sedan refrysas (sen var det ju en annan läkare som sa att de gick, så jag vet inte vad som stämmer). De sparade ner spermierna i "strån" (jag vet inte storleksskillnaden på strån och ampull och det visste inte vår läkare heller) och totalt blev det fyra stycken! Detta betyder att vi förhoppningsvis kommer kunna göra flera försök med ICSI. Så även om vårt sista landstingsbekostade försök inte lyckas kan vi ta våra spermier och gå till en privat klinik och göra flera försök.

    Så nu väntar vi på att jag ska få plocka ut nya ägg vilket troligtvis blir i slutet av januari.


    Härliga nyheter!

    Våra spermier(låter så konstigt å uttrycka sig så), de fryses ner i 5 ampuller/strån, då var de nån miljon i varje. Såå.. Det är nog ett härligt gäng i varje strå om de fått ihop 4! Kul, det ökar ju chanserna!! Kanske var det meningen att det skulle bli lite klantigt hanterat, för att ni skulle komma hit där ni är nu och ha flera och ökade chanser?! :)
  • Äldre 23 Nov 21:59

    Yes! Idag kom mensen, lite tidigare än beräknat. Men det betyder att nästa ägglossning borde komma tidigare, runt 5 december tror appen! Hoppas hoppas på en bra veckodag, allt utom måndag!

    Svårt att beräkna när de tycker att insättning borde bli med blastocyst?

    Sist var ägglossningen en lördag, insättningen blev på fredag, sedan ägglossning på en söndag med planerad insättning på en fredag med. Så jag antar att 5 eller 6 dagar efter är okej?

  • Äldre 24 Nov 20:44
    askyfullofstars skrev 2018-11-23 22:37:19 följande:

    Åh va skönt! Hur många embryos har ni i frysen? :)


    Två. Så chanserna är minst sagt begränsade.
  • Äldre 3 Dec 19:17
    mooonwalker skrev 2018-12-03 19:00:52 följande:

    Hur går det? Fått utslag än eller kommer det om några dagar? =)Hur har det gått för dig?


    Inget utslag än! Pjuh, klarade måndagen allafall haha! :)
  • Äldre 7 Dec 19:53
    mooonwalker skrev 2018-12-04 16:43:07 följande:

    Okej, spännande! Håll oss uppdaterade =)


    Blir insättning på lucia, så nu ska allt annat "bara" gå vägen också. Men nu är vi påväg, tredje insättningen kanske blir nåt om vi har sån tur!
  • Äldre 9 Dec 15:12
    mooonwalker skrev 2018-12-09 08:57:59 följande:

    Lycka till! Håller tummarna för er =) När blir det testdag?


    31 december blir testdag. :)

    Men jag planerar isåfall att testa på julafton, om det blir insättning förstås och vi kommer så långt :) då är jag bim+3 och det borde visa.
  • Äldre 14 Dec 20:05
    Nervernautanpå skrev 2018-12-14 19:53:13 följande:

    Gjorde mitt sista försök som jag får av landstinget i november och nu kom svaret. Inte gravid. Så otroligt tomt det känns. Har ju även bekostat tre försök i danmark själv.

    Hopplöst.

    Vi har i alla fall bestämt oss för att vi måste fortsätta ändå. Vi får sälja något, bilen vad som helst, ta ett lån.... det måste gå. Så jvla hopplös den här julen blev!


    Åh! Om det gick att skicka värme och kramar.. :(

    Förstår er frustration, om man bara kunde få veta hur det kommer sluta och när det händer så skulle allt vara såå mycket lättare. Det är så förbannat orättvist!
  • Äldre 23 Dec 12:03

    Jaha hörrni!

    Jag Är gravid igen! Hoppas verkligen det håller denna gången, är försiktig med glädjeruset ännu,men har ju sagt att jag skulle komma med besked. Så nu får man lämna resten till ödet igen.. :)

Svar på tråden Avsaknad av spermier