• Anonym (xx)
    Äldre 5 Jun 14:08
    50135 visningar
    105 svar
    105
    50135

    Älskar man inte adopterade barn som sina egna?

    Jag är inte adopterad eller har adopterat, men är rätt säker på att jag skulle älska ett adopterat barn lika mycket som mitt biologiska. Vi har gjort IVF och funderat en del på adoption. Att vi valde IVF var endast för att det då verkade som ett enklare alternativ. Jag orkade inte med byråkratin kring adoptionen. Jag tycker så klart det är bra att det görs ordentliga utredningar, men att vänta i flera år och få folk att skriva A4-sidor om varför vi skulle passa bra som föräldrar, gifta oss snabbt för att ha varit gifta tillräckligt länge, skicka in miljoner dokument om sig själv. Nä vi orkade bara inte, men hade det varit snabbare och enklare att adoptera så hade vi nog valt den vägen istället för IVF.

  • Anonym (xx)
    Äldre 5 Jun 14:10
    #3

    Och hade det inte fungerat med IVF hade vi nog ändå kastat oss in i adoptionsutredningen. Vi ville ha barn hur det kommer till oss är inte så viktigt.

  • Anonym (xx)
    Äldre 5 Jun 14:26
    #8
    Anonym (hrmm...) skrev 2015-06-05 14:14:00 följande:
    De som skulle vara mest intressant skulle vara att höra från föräldrar med både adopterade och biologiska barn tycker jag. Först då kan man göra sig en helt sanningsenlig uppfattning. Sen är det ju självklart så att alla älskar olika, alla har olika förutsättningar att ta till sig barn. 

    Min egna uppfattning: jag tror inte att man älskar på samma vis.
    Älskar man två biologiska eller två adopterade barn på samma vis? Eftersom barn är olika individer tror jag att man alltid älskar olika på ett eller annat sätt. 
Svar på tråden Älskar man inte adopterade barn som sina egna?