Inlägg från: Anonym (lollo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lollo)

    Älskar man inte adopterade barn som sina egna?

    Anonym (Ja!) skrev 2016-05-13 12:51:03 följande:

    Vi har ett adopterat på 9 och ett bio på 13. Vi älskar båda villkorslöst som de fantastiska personer de är. A-barnet har alltid haft det lätt socialt med massor med kompisar. Han har inte varit utsatt pga av sitt ursprung - nästan alla har ju olika ursprung idag. Kompisarna kommer från 4 kontinenter så han sticker egentligen inte ut. Alla ämnen som rör hans ursprung är tillåtna samtalsämnen som pratas om när helst hen vill. För det är klart att adoptionen spelar roll i hens liv - men det är något man får leva med. 

    Jag förstår faktiskt inte vad du menar med delar av ditt inlägg. Kanske kan du förtydliga?

    - Vad är det för prestige du menar att jag känner och som jag borde släppa?

    - På vilket sätt menar du att jag lurar mig själv iatt adoptionen inte spelar för roll?

    - Och vad har ras med saken att göra? Vi är väl alla av samma ras?

     


    Utan att veta gissar jag på att det är såpass tabu för föräldrar att erkänna att de älskar sina adoptivbarn och magbarn olika (mycket) att de aldrig skulle göra det. Trots att barnet/barnen behöver få bekräftat att det faktiskt varit så.
  • Anonym (lollo)

    Har inga egna erfarenheter men gissar på att allt beror på anknytningen. Och anknytningsproblem torde rimligtvis vara större i adoptivfamiljer. Men antar att den faktorn kompenseras bort i och med att adoptivföräldrar oftast är äldre, mognare och hunnit bearbetat både det ena och det andra i sina liv innan de får sina barn.

    Tror själv att jag skulle kunna älska ett adoptivbarn alldeles enormt supermycket men tvivlar ändå på att jag skulle kunna älska det lika mycket som mina biologiska barn.

  • Anonym (lollo)
    Anonym (adopterad) skrev 2016-05-15 23:05:04 följande:

    Jag har inte heller sagt att särbehandling inte sker i icke-blandande familjer. Jag menar på att det sker av andra orsaker och får andra konsekvenser i familjer med både adopterade och icke-adopterade barn. 

    Otroligt tröttsamt att ständigt höra "Men det händer ju även icke-adopterade..." så fort man tar upp adoptionsrelaterad problematik. Ingen har påstått att det inte finns liknande problem i alla typer av familjekonstellationer. 


    Lyssna inte på de andra som bara avfärdar dig. Jag vet inte varför dina föräldrar särbehandlat er. Det vet nog inte du heller med fullständig säkerhet. Men att helt avfärda det som adoptionsberoende är förminska din upplevelse. Det är ändå du som vet bäst omständigheterna i din familj.

    Jag kollade lite forskning kring anknytning i adoptionsfamiljer tidigare. Och det ÄR vanligare med anknytningsproblematik när det kommer till adoptioner. Och det ÄR vanligare med dåliga relationer mellan barnet och föräldrarna. Särskilt när det handlar om lite äldre barn. Dessa har oftast med sig en hel del i bagaget (separationer, trauman och dylikt) vilket försvårar bildandet av stabila relationer. Det är nödvändigtvis ingens fel (om man bortser från att anknytningsproblem egentligen ALLTID är föräldrarnas ansvar och att det egentligen ALLTID är deras fel om någonting går snett, oavsett omständigheter). Bara det att förutsättningarna är sämre än för biologiska barn (eller barn som adopteras som nyfödda).
  • Anonym (lollo)

    Jag tycker att det är märkligt att adoptivföräldrar ofta måste påpeka att de minsann älskar sitt adoptivbarn mer än de(t) biologiska. Aldrig att man hör tvärtom.

    Tror inte ett smack på att det är lättare att älska adoptivbarn. Förmodligen är det bara mindre tabu att erkänna att man älskar dem mer.

Svar på tråden Älskar man inte adopterade barn som sina egna?