• Sehnsucht

    BF februari 2016- Linköping

    Här kan vi från Linköping som har bf 2016 diskutera. Även övriga från närheten är såklart välkomna :)

  • Svar på tråden BF februari 2016- Linköping
  • Sehnsucht

    Har ni bokat tid hos MVC än? Jag ringde samma dag med tanke på semester osv, fick tid i juli. Tog Kvinnohälsan eftersom de verkar störst och de har ganska mycket föreläsningar och så som lät intressant.

  • Sehnsucht

    Ja, jag är så trött hela tiden och har väldigt lågt blodtryck. Har lågt i vanliga fall men nu håller jag nästan på att svimma varje gång jag ställer mig upp. Och så är jag inte så sugen på mat, äter "frukost" hela dagarna. :) Du då?

    Min dotter är fyra, så det kommer bli fem års åldersskillnad. Men det är ganska roligt ändå för hon förstår ju så mycket :).

  • Sehnsucht

    Min förra graviditet var jag också väldigt trött, och jag gick upp 30 kilo! Livrädd för att gå upp så mycket igen. Så om någon vill ta en promenad lite längre fram så säg bara till ;).

    Har också börjat få lite känningar i magen. Det gör inte ont, men det spänner lite.

    Är förresten väldigt nervös för KUB-testet på tal om det. Men ni har gjort det tidigare väl? Jag gjorde inte det förra graviditeten. Har läst lite om hur det går till, är det inga risker med det? Jag har alltid trott det men när jag läste kände jag att jag nog blandat ihop det?

  • Sehnsucht

    Haha, jag ser förresten också väldigt gravid ut, minst fjärde månaden. Så läste jag att livmodern börjar växa under vecka 6 :P. Men sen får man väl räkna med att magen växer fortare med andra barnet?

  • Sehnsucht
    Desideri skrev 2015-06-12 07:11:55 följande:

    Jag gick också upp en hel del med dottern, 23 kg och vill inte gå upp så igen. Fy vad jobbigt det var. Nu har jag gått ner allt och lite till så väger 5 kg mindre än jag gjorde vid inskrivningen med dottern. Så jag tar gärna promenader eller så. Funderar på gravidyoga eller vattengympa eller nått liknande senare med. :)

    Min mage har inte börjat svullna ännu, igårkväll var den lite svullen men knappt. Längtar till magen börjar växa och oftast kommer den tidigare om man redan fått barn innan som jag fattat det. :)

    Med KUB finns det inga risker. Det tar blodprov och analyserar och sen mäter det lite på ultraljudet. Vi gjorde det med dottern, var mest nervös över resultatet. Men det blev bra :)


    Nej, det är hemskt. Jag har också gått ner allt och denna gången kan jag inte gå upp så mycket igen. Fast nu har man ju redan ett barn så man tvingas ju vara mer aktiv.

    Promenader låter bra, var i Linköping bor du? Jag hade också tänkt börja på gravidyoga, till hösten borde bli perfekt. Måste träna upp konditionen också om jag ska orka mig igenom en förlossning, haha. :)

    Vad bra, då förstod jag rätt. Tror jag hade blandat ihop det med fostervatten-/moderkaksprov. Jättenervöst med resultatet iallafall. Gud, jag hoppas så mycket att allt ska gå bra denna graviditet också!
  • Sehnsucht

    Jag bor i Vasastan :). Är dock väldigt sugen på att flytta till något mer grönt och barnvänligt område, men vi får se.

    Gravidyoga verkar så skönt och bra att träna på att andas osv. Var också jättesugen förra graviditeten men det blev inte av här heller. Men denna! :)

    Jag tror absolut inte man behöver vara orolig, men det är svårt ibland. Förra graviditeten var jag inte alls orolig i början, men jag tror att det var för att jag inte riktigt kunde förstå att det var ett barn  därinne liksom.. Vad är det för tidigt ultraljud du menar? Såhär tidigt?

  • Sehnsucht
    Desideri skrev 2015-06-17 10:23:09 följande:

    Hur går det för er alla ? :) 


    Jag tycker det känns som tiden sniglar sig fram. 6 veckor kvar till kub men känns som en hel evighet! 


    Jag har också ca 6 veckor kvar, segt. Tror inte jag kommer kunna slappna av helt innan dess.

    Mår fortfarande lite illa och är så himla trött.. Och så har brösten växt lite hehe :)
Svar på tråden BF februari 2016- Linköping