• akita

    Baka tårtor till dop - planering?

    Bakningsexperter, jag behöver planeringshjälp!

    Har tänkt göra tårtor till mitt barns dop nästa vecka men är lite fundersam till hur jag ska planera det hela. Dvs när jag behöver göra tårtbotten, fylla tårtan och sist dekorera den?

    Helst hade jag gjort så mycket som möjligt redan denna helgen och spara dekorering till typ kvällen innan som senast då det är mycket som ska göras på själva dopdagen också. Men då är frågan också hur det ska förvaras? Vad funkar i kyl resp frys och när behöver man ta fram de olika sakerna? Behöver baka fyra tårtor.

    Och på dopdagen, hur länge kan det stå framme innan man börjar äta?

    Planen är att göra en tårta med chokladtårtbotten, hallonmousse i mitten och smörkräm runtom. Kan det bli gott?

    Hoppas att ni kan hjälpa mig reda ut det här så att jag kan ha en bra plan!

    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Baka tårtor till dop - planering?
  • Brumma

    Mitt tips är att privata en liten version redan idag o släng in i frysen ikväll. Ganska många tårtor går att frysa och sedan tina långsamt i kylskåp över natten.

    Har gjort bröllopstårtor med hallon o vitchokladmousse blandannat o lagt marsipan på o sedan fryst.

    Om du fryser så packa in i aluminiumfolie och sedan plast.

    Till stora evangemang (bröllop, dop o liknande) provbakar jag alltid innan :)

Svar på tråden Baka tårtor till dop - planering?