Inlägg från: Anonym (rutan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (rutan)

    Är det så fel att vilja bli lyxhustru?

    ja. livet är såhär. och i stället för att drömma om att få leva av någon annan kanske du ska vara stolt över att du klarar att försörja dej själv. 

    och glöm inte att du kommer själv bli gammal och behöva vård. Det är inte ett dåligt jobb. Det är ett meningsfullt jobb. 

  • Anonym (rutan)
    Anonym (Anna den late) skrev 2015-06-20 13:06:24 följande:
    Jag har försörjt mig själv helt sedan jag slutade gymnasiet och delvis sedan jag var 15. Det kanske har gett mig lite stolthet, men vad skall man med stolthet till egentligen?

    Är det inte ett dåligt jobb? Har du själv jobbat dubbelpass hela julhelgen med dementa som gör i blöjan och nyper dig i stjärten medans alla andra är hemma, lyckliga, lediga och firar jul? Så har mina 4 senaste jular sett ut.
    Jadu, vad ska man med stolthet till? Gå omkring rak i ryggen och känna att man inte har tummen mitt i handen kanske? Känna att man inte är beroende av någon annan? Känna en trygghet av att veta att om allt skiter sej, så står man inte där utan någonting?

    Nej det är inte ett dåligt jobb. Och detdär med ledig jul minns jag nog inte hur känns. De senaste 7 jularna har jag stått skift mellan 17-07, men varje gång min lön kommit i januari har jag varit stolt över mej själv. 

    Var och en bestämmer väl själv om dom vill bli hemmafru eller inte, och var och en har sin åsikt om att jobba eller inte. 
    Men min åsikt är, att det ligger en stolthet i att jobba ihop sina egna pengar, och att stå och byta blöjor på dementa är ett meningsfullt jobb. Och det tycker jag att du ska tänka på ibland, att vad du gör är viktigt. 
    Sedan om du vill bli hemmafru är det ditt val, bli det då bara, och sedan om din man väljer att byta ut dej mot en yngre hemmafru senare, så...tja..du har ju i allafall en "karriär" att falla tibax på:p
  • Anonym (rutan)

    och dessutom, vadå öde? hellre står jag nog och byter blöjor på dementa än är instängd i en liten svettig lägenhet, med en man som bokstavligen äger mej. och byta blöjor får du göra på bebisen sedan också...

    men på ditt jobb får du betalt, hemma får du veckopeng:p 

Svar på tråden Är det så fel att vilja bli lyxhustru?