• Anonym (Kaffedraken)

    Är det så fel att vilja bli lyxhustru?

    Min dröm är att hitta en snäll stabil man som inte har något emot att försörja mig. Han jobbar och jag sköter hushållsarbetet (i en liten lägenhet), jag behandlas som en prinsessa av honom och kan spendera det mesta av dagarna med att jogga, träna, pyssla, läsa böcker och vara söt. jag vill inte heller behöva gå till arbetsförmedlingen eller låtsas vara sjuk för att bli sjukskriven utan vill kunna strunta i allt det.

    Gärna ett barn, helst inte fler. Jag kräver inte någon lyx, inte några dyra vanor, ingen rikedom. Äter vanlig husmanskost och handlar kläderna på Ullared. Om han får ut kanske 20 000 i månaden så räcker det och vi har till mat, hyra, räkningar och ger mig utöver det kanske 2-3 tusen att shoppa för varje månad så räcker det.

    Är det här verkligen för mycket begärt i livet? Jag tycker inte det, men ändå så måste jag stå här och byta blöjor på senildementa som inte vill byta blöjor på självaste midsommardagen....vilket jävla öde.

    Jag är jävligt snygg dessutom, och bara 22 år gammal. Skall livet vara såhär?  

  • Svar på tråden Är det så fel att vilja bli lyxhustru?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Mjo.) skrev 2015-06-21 19:39:56 följande:

    Grejen är att man inte har någon skyldighet att lyfta upp någon som väger såpass mycket att det är skadligt. Vi har en kund som ramlar ofta och väger ca 120kg och som vägrar ha lyft hemma, och vi har blivit förbjudna av våran chef att lyfta upp henne utan vi ska istället ringa brandkår/ambulans. Och sedan är ett annat stort problem att folk inte vet hur de ska lyfta på rätt sätt. En människa är inte så tung om man lyfter rätt, och man lyfter ju aldrig ensam. Ett simpelt "midjebälte" eller ett lakan är allt som behövs egentligen. Friskvård får man ju betalt av arbetsgivaren så fler borde även hålla efter sina kroppar och se till att ta hand om dom. 


    Här där jag bor skickas bara ambulans om den äldre har skadat sig annars är det midjebälte som gäller. Ja självklart finns friskvård här oxå men skador kan uppstå ändå om du förstår vad jag menar? Nej här man typ alltid 2 eller 3 som kommer om det larmas. Borde vara mer utbildning eller mer information om hur man lyfter någon rätt.

    Nu har vi nog kommit långt bort från ämnet. Det är ju inget som säger att TS behöver jobba inom vården utan kan utbilda sig inom något helt annat. Hon är ju fortfarande ung. :)
  • Anonym (Kaffedraken)

    Ja, det är mycket märkligt att man som vuxen människa inte vill stå på egna ben utan vara beroende av någon annan. Dessutom kommer du inte kunna lämna honom om det händer nåt. Du blir hans gratis hushållerska och hora, har du tänkt på det?

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (k) skrev 2015-06-21 12:15:07 följande:
    Varför? För att här i Sverige anpassas mycket efter hur mycket pengar man drar in. Om du inte vill jobba så ska du i alla fall se till att gifta dig jävligt rikt utan äktenskapsförord så att om det skiter sig så har du det ekonomiska på det torra ändå. Hur kul blir det den dagen din man dör/ni separerar och du sitter där helt barskrapad utan arbetslivserfarenhet? Händer det när du är i pensionsålder får du ju typ leva på luft. Och tänk inte ens tanken att gå på soc för de kommer kolla eran gemensamma ekonomi X antal månader bakåt och har ni levt för minsta krona över deras gräns så kan det dröja riktigt länge innan du får bidrag.

    Lyxhustru är inte så himla lyxigt som det låter heller. Tänk dig att du har pms, grinig som fan men måste tvingas med på nån jäkla representation eller hålla i nån trist tillställning, eller "måste" suga av din make till frukost varje dag (du måste ju inte men eftersom han ser till att du lever i överflöd så känner du dig på nån nivå ändå tvingad). Du kan inte äta den där chokladtårtan på konditoriet eftersom du måste gå ner fem kg den här veckan för att komma i den svindyra coutoreklänningen han köpte till middagen ni ska på hos hans chef. Du kan inte säga och tycka vad du vill, du är mer en möbel när ni umgås med andra. Glöm lata pyjamasdagar med näven i chipspåsen. Du måste vid varje tillfälle representera din man för alla hans pengar som ser till att du lever lyxliv är byggt på hans rykte och fina fasad.
    Jaha, du blev gravid, vad roligt, grattis! Du mår illa och har foglossning men upp och sminka dig, för nu ska ni inviga en båt. Du ploppar ut ungen och förväntas vara tillbaka i matchvikt helst igår. Sen ska du umgås med andra lyxfruar och gå på bebisyoga och vakta dig noga för hur du klär ungen och hur länge du ammar, vad du ska mata den med och hur du ser ut. Yta, yta, yta, hela dagen lång inget annat än yta.
    Behaga din man varje sekund annars får du slängt i ansiktet att Wangklänningen du bar på ditt bröllop minsann inte var gratis.
    Jag vantrivs.

    Det där har nog mer att göra med din make än något annat.


    Jag är vad andra kallar en "lyxhustru" (jag hatar ordet) och jag gör vad jag vill, när jag vill. Vill jag inte gå på ett event så struntar jag i det. Vill jag inte suga av honom så gör jag inte det. Jag vill absolut inte umgås med de andra fruarna, så jag säger nej helt enkelt och han är helt okej med det. Skulle han försöka kontrollera mig bara för att han är den som tjänar pengar så skulle jag dra. Simple.


    Crazy people don't know they're crazy. I know I'm crazy, therefore I am not crazy. Isn't that crazy.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Skrattar så jag kissar på mig!! VAKNA för fan Ts!!

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Mjo.) skrev 2015-06-21 17:18:52 följande:
    Har aldrig fattat det här med att folk tycker att det är så tungt att jobba inom vården? Vad är det som är så tungt ? Det är betydligt sämre för kroppen att sitta still hela dagarna framför en dator..
    Jag har arbetat som uska i äldrevården och det var VÄLDIGT tungt. Jag skulle inte kunna göra det idag av rent fysiska skäl. Dessutom måste de gamla bli ännu mycket äldre, skröpligare och mer dementa innan de kan få en plats på ett äldreboende idag, än på "min tid" då det var blandat, och de lättaste boende knappast behövde hjälp med personlig hygien alls, utan endast med städ, tvätt, handlande, servering av mat, fylla i blanketter, läsa för, prat, sällskap o.s.v.. Idag är det endast de allra tyngsta, samtidigt som det är färre personal nu i förhållande till antalet boende. 

    Om du har småbarn, eller har haft, så kan du kanske föreställa dig att göra allt det du gör med dem - byta blöjor, duscha, bada, mata, lyfta från sängen till en stol och tillbaka... fast med personer som väger 80 kg, ibland 100 kg, ja till och med 120 om du har otur. Tänk dig att du måste göra detta, och de gamla är förvirrade, och du måste jäkta hela tiden och kan inte stanna fast den gamle är rädd och förvirrad och försöker hålla dig kvar... Det är både fysiskt och psykiskt tungt.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Är 20 är och har pojkvän på 21. Han tjänar 120k/mån innan skatt. första månaden tyckte jag det var fantastiskt kul att shoppa loss och äta ute varje dag varje måltid med vänner, men efter denna månaden så tröttnade jag. Idag jobbar jag på Mc Donald's 8 h per dag för att jag helt enkelt blir uttråkad om jag inte får göra något sådant. Sedan då blir det något som är mitt, någon jag kan vara stolt över.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (.....) skrev 2015-06-21 17:36:13 följande:
    Men är 7500 före skatt ogift och ca 7000 före skatt gift är något som man kan klara sig på? Och behöver ts jobba inom vården överhuvudtaget? Hon är ju ung och kan utbilda sig vidare. Min mamma jobbade inom vården och dog vid 62 och mormor dog i cancer vid 65 så jag vet
    Du får ju bostadstillägg också om du har så låga inkomster, förutsatt att du inte har ett större kapital att spä ut med. Du får även alla hjälpmedel som larmarmband, trygghetsringning etc. billigt eller gratis, eftersom kostnaden är behovsprövad. 

    Jag känner kvinnor som är pensionärer nu, som har grämt sig något enormt över att de inte tjänar något på att de arbetade under småbarnsåren och lämnade bort barnen, fast de egentligen inte ville. För att de alltid fick höra det där "tänk på pensionen!". För även om de får 2000 kr mer i pension nu, så äts det upp av att de inte får bostadstillägget som de skulle ha fått med den lägre pensionen. De offrade sina barn och kanske sitt äktenskap, och slet som djur med livspusslet en gång, alldeles i onödan! 

    Samma gäller pensionsspar. De som har pensionssparat får uppleva att utbetalningen från pensionskontot räknas som inkomst - och VIPS försvinner bostadstillägget, och du går plus/minus noll jämfört med om du inte sparat alls. (Om man har höga inkomster och kan spara mycket, så att bostadstillägget inte hade varit på kartan ändå, så tjänar man förstås på det. Men det är inte medel-kvinnan inom vård-skola-omsorg eller handel som tjänar så mycket.)
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Mjo.) skrev 2015-06-21 19:03:50 följande:
    Jag jobbar inom hemtjänsten. Det är ytterst få som inte har bra hjälpmedel. Ett par tunga lyft om dagen ska en frisk människa klara av. Dessutom ser jag till att styrketräna på fritiden för att göra kroppen starkare och tåligare..
    Det kan ju också vara så att det är så stressigt, att man inte hinner koppla liften t.ex.. Utan då lyfter man med sin kropp fast man vet att man inte borde.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Camilla Carolina 1 skrev 2015-06-21 20:38:27 följande:

    Jag har arbetat som uska i äldrevården och det var VÄLDIGT tungt. Jag skulle inte kunna göra det idag av rent fysiska skäl. Dessutom måste de gamla bli ännu mycket äldre, skröpligare och mer dementa innan de kan få en plats på ett äldreboende idag, än på "min tid" då det var blandat, och de lättaste boende knappast behövde hjälp med personlig hygien alls, utan endast med städ, tvätt, handlande, servering av mat, fylla i blanketter, läsa för, prat, sällskap o.s.v.. Idag är det endast de allra tyngsta, samtidigt som det är färre personal nu i förhållande till antalet boende. 

    Om du har småbarn, eller har haft, så kan du kanske föreställa dig att göra allt det du gör med dem - byta blöjor, duscha, bada, mata, lyfta från sängen till en stol och tillbaka... fast med personer som väger 80 kg, ibland 100 kg, ja till och med 120 om du har otur. Tänk dig att du måste göra detta, och de gamla är förvirrade, och du måste jäkta hela tiden och kan inte stanna fast den gamle är rädd och förvirrad och försöker hålla dig kvar... Det är både fysiskt och psykiskt tungt.


    Jag har jobbat både på sjukhus, demensboende och nu i hemtjänsten. Det finns vissa bitar som är "tunga" men dom jag skrev till nån annan, en frisk stark kropp bör klara av ett par tunga lyft om dagen. Som jag även skrev, i hemtjänst har man inhen skyldighet att lyfta nån som väger så mycket så det är skadligt för en själv och på boende finns det garanterat hjälpmedel. Med rätt teknik är det inte lika tungt. Man är ju dessutom två vid tunga förflyttningar. Jag har tillomed en rygg/nackskada som inte far så illa av mitt jobb som att sitta still tex. Stressigt upplever jag sällan de jobben heller, det blir lite vad man gör det till. Det enda jag kan tycka är "tungt" är duschar, pga att det är svårt att utföra ergonomiskt. Men det är ju bara nån enstaka om dagen som sagt..
  • Anonym (Kaffedraken)

    ...och förutom lyften är det stå, gå eller springa hela tiden, d.v.s. man blir väldigt svullen i benen och fötterna och får ont, och i värsta fall får man åderbråck.

    Egentligen tycker jag inte att någon borde arbeta mer än sextimmarsdagar på ett boende eller en avdelning. Inte efter 40 i alla fall, och inte om man har familj och barn och hem att sköta på den lilla fritiden sedan, dessutom.

Svar på tråden Är det så fel att vilja bli lyxhustru?