• Anonym (!)

    Har på kort tid blivit vettskrämd för förlossning och litar inte på vården, hjälp!

    Hej

    Jag och sambon drabbades av hotande missfall i våras då vi var i vecka 18-20 nånstans där. Det gick bra och nu är graviditeten normal. Men det vi var med om gjorde att jag blev rädd inför förlossningen. Det känns skrämmande på nåt sätt. Vi har dock varit på både föräldrargrupp och profylax och det har gjort oss mycket lugnare.

    Sen låg vi på föröossningen nästan en vecka och det gjorde mig lite trygg för alla barnmorskor och läkare var jättesnälla.

    Men nu har jag på bara några dagar läst om att förlossningsvården i det här landet är under all kritik. Man blir inte prioriterad, barnmorskor är stressade och underbemannade och man får helt enkelt en sämre vård än vad man är värd. I en artikel i Aftonbladet här om dagen kunde man läsa om detta.

    Sen såg jag något ännu värre som jag blev livrädd över och det är att vid igångsättning får man ett läkemedel som heter cytotec? Det ska tydligen vara väldigt farligt. Såg att det var en tjej på mitt sjukhus som hade fått det och som det höll på sluta riktigt illa för. Usch jag har inte tänkt på det här förr men tänk om man själv får det läkemedlet och tänk om det är så underbemannat i höst när vi ska ha barn att både min och barnets hälsa sätts på spel??

    Är verkligen livrädd för detta!

  • Svar på tråden Har på kort tid blivit vettskrämd för förlossning och litar inte på vården, hjälp!
  • Anonym (!)

    Tack så mycket alla normala människor för era svar! Känner mig lite lugnare nu och har börjat läsa boken föda utan rädsla som tydligen ska ge väldigt bra verktyg. Får hoppas att det funkar!

    Och till dig "förlossningsskadad" du skriver att du har rätt till att berätta din historia och det håller jag me dig om men kanske inte i en sådan här tråd där någon redan är rädd inför vad som komma skall. Väldigt korkat och egoistiskt! Sen tror jag att du överdriver väldigt mycket. Det finns sådana människor också som bara måste få uppmärksamhet och att det är så synd om dom. Har själv en sådan bekant. Så jag känner din typ och tar tyvärr allt som sägs från sådana människor med en nypa salt.

    Jag ser fram emot min förlossning nu samtidigt som jag fortfarande är väldigt rädd. Men det får gå som det går :) Ska träna på att andas lugnt och ställa in mig på att varje värk är något bra och att hela tiden låta med en mörk röst och vara positiv. Då tror jag att det kan finnas en chans att upplevelsen kanske blir häftig och bra.

Svar på tråden Har på kort tid blivit vettskrämd för förlossning och litar inte på vården, hjälp!