Inlägg från: Anonym (Riita) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Riita)

    Fattar nån kristendomen?

    Kristna tror på syndernas förlåtelse och ett evigt liv och det får dom gärna göra för min del. No problems. Men vad menar dom? Det med syndernas förlåtelse. Vad vill dom ha förlåtelse för? Ingen människa är perfekt, alla gör misstag och fel och det brukar man kunna reda ut och be drabbade om ursäkt för och sedan är det bra med det. Vi är ju bara människor! Och vad är en synd? Evigt liv, då? Jag är inte intresserad av ett evigt liv efter döden. Men lever och så dör man. Det är väl viktigast att leva här och nu? Menar inte att man ska vara oansvarig med miljön mm, men vad är det som är så himla lockande med evigt liv och vad betyder det egentligen. Tycker nog att det kan vara skönt att få sätta punkt någon gång så evigt liv låter rätt läskigt. Jag försökte få svar av några kristna ungdomar jag träffade förra veckan men dom babblade om sädeskorn, sådd och befrielsen i Kristus och då gav jag upp. Fattar ni nåt om det här med kristendomen?

  • Svar på tråden Fattar nån kristendomen?
  • Anonym (Riita)
    Aniiee skrev 2015-07-04 18:34:55 följande:

    De vill ha förlåtelse för att Eva käkade fikon i Paradisen.....


    Jamen exakt! Totalt obegripligt!
  • Anonym (Riita)
    oOHalalOo skrev 2015-07-06 18:13:13 följande:

    Poängen med den kristna tron - för kristna, är väl att de anser den vara logisk för dem även om vi andra inte håller med? Det är ju därför vi som inte är kristna inte är det för att kristen tro ter sig ologisk och obegriplig eller för att man inte tror på något gudomligt alls för all del. Låt var och en tro vad de vill eller inte vill och visa respekt för allas val i stället och håll god ton mot varandra. Det får bli mitt visdomsord för dagen tror jag.


    De kristna tror att Jesus tar deras synder om dom tror på honom. Något i den stilen tror jag att det var om jag fattade rätt vad ungdomarna sa. Jag förstår tanken att man inte behöver bära sina misstag eller fel för det gör Jesus åt en. Men vad jag inte fattar är varför man inte skulle kunna bära sina synder och fel själv. Jag har inga som helst problem med det! Jag behöver ingen som tar över det åt mig. Varför är det så viktigt för de kristna att behöva ha någon annan av lägga över det på? Inte för att jag tror att dom tror på Jesus för att skylla ifrån sig. Så enkelt är det nog inte. Dom tar nog ansvar. Men frågan kvarstår: varför ska någon annan (Jesus) ta ens synder och fel. Så jag fattar den kristna logiken, men inte meningen med logiken eller hur jag ska uttrycka mig. Jag håller med om att alla ska få tro på vad dom vill och att man ska visa respekt även om man inte tror själv och du har rätt i att man ska hålla god ton.
  • Anonym (Riita)
    kt h skrev 2015-07-07 10:00:22 följande:
    Frälsta kristna har en skev bild av detta enligt mig, dom säger vissa saker från bibeln men förstår inte dess hela innebörd.

    Vi måste ta detta från början: Gud skapade himmel och jord, himlen betyder inte bara den fysiska himlen ovanför jorden, utan även en andlig dimension. Gud skapade i den andliga dimensionen andliga skapelser först innan han skapade människan.

    Och på samma sätt som Gud skapade människan med en fri vilja så skapades även andevarelser med en fri vilja, därför sägs det:

    "Gud sade: ?Vi skall göra människor som är vår avbild, lika oss." (1 Mose 1:26 Bibel2000)

    En fri vilja innebär att man kan välja fritt vad man vill göra, tänka och tycka, man är inte som djuren begränsad i tankeförmåga. Djuren skapades alltså på ett annat sätt, men Gud ville ha skapelser som var till hans avbild i att kunna tänka obegränsat.

    Problemet blev att en del av dessa andevarelser började tänka onda tankar och valde en destruktiv väg, bort från Guds avsikt med hans skapelse. Dom fick smak för att förstöra och förgöra istället för att bygga upp en god skapelse.

    Den främsta av dessa upprorsmakare kallas för Satan, som betyder motståndare. Han är ledande i upproret mot Gud och ifrågasätter allt som Gud står för och gör.

    När Satan började vilseleda människorna var det för att visa att ingen människa vill göra Guds vilja, utan vill som han och hans anhängare gå emot Guds lagar och regler. Satan har fått med sig många, men inte alla människor i sitt uppror, dom första var Adam och Eva, sedan Kain som mördade sin bror, helt emot Guds avsikt med skapelsen.

    Guds avsikt med skapelsen var att människan skulle leva i fred med varandra och råda över djuren och naturen i ett paradis. Men Adam och Eva ville annorlunda.

    Men det har genom historien funnits människor som vill göra Guds vilja och vill ha det paradis på jorden som var Guds avsikt, bland andra Noa, Abraham, Moses och alla profeter i GT.

    Men ingen av dessa var fullkomliga som Adam var innan han syndade och gick emot Gud. Satan och hans anhängare kan då peka på att ingen fullkomlig människa har underordnat sig Gud, bara ofullkomliga människor.

    Därför behövdes det ett exempel på en fullkomlig människa som gör Guds vilja fullkomligt. Jesus skapades fullkomlig i Marias livmoder, han blev Adams motsvarighet:

    "Ty eftersom döden kom genom en människa kommer också uppståndelsen från de döda genom en människa. Liksom alla dör genom Adam, så skall också alla få nytt liv genom Kristus." (1 Kor 15:21-22 Bibel2000)

    ...med skillnaden att Jesus inte gjorde uppror mot Gud, trots stor påfrestning och till slut tortyr och död, Jesus förblev trogen Gud och underordnade sig honom.

    På grund av detta så har Satan inga argument kvar, hans lögner är nu tydlig bevisade för alla skapelser, både onda och goda. Och dom som från och med nu vägrar att underordna sig Gud, kommer inte att få förstöra för dom som vill underordna sig Gud och dom som vill ha fred, säkerhet och paradisiska förhållanden.

    Dom som vägrar underordna sig det goda, utan vill hålla på med det onda, kommer inte att få behålla sina liv, utan döms till en evig död som den eviga elden symboliserar, dit även döden symboliskt skickas för att aldrig mer existera:

    "och de hädade Gud som hade makt över dessa plågor och ville inte omvända sig och ge honom sin hyllning." (Upp 16:9 Bibel2000)

    "Och döden och dödsriket kastades i den brinnande sjön. Detta är den andra döden, den brinnande sjön. Och var och en som inte fanns uppskriven i livets bok kastades i den brinnande sjön." (Upp 20:14-15 Bibel2000)

    Efter detta blir det ett paradis på jorden, där människor kan leva i fred och säkerhet, utan elände och utan döden:

    "Och från tronen hörde jag en stark röst som sade: ?Se, Guds tält står bland människorna, och han skall bo ibland dem, och de skall vara hans folk, och Gud själv skall vara hos dem, och han skall torka alla tårar från deras ögon.

    Döden skall inte finnas mer, och ingen sorg och ingen klagan och ingen smärta skall finnas mer. Ty det som en gång var är borta.?"(Upp 21:3-4 Bibel2000)
    Fullständigt obegripligt. Guds tält? Vad sjutton är det? Det här låter som dom där ungdomarna jag pratade med, dom som pratade om korn och sådd.
  • Anonym (Riita)
    kt h skrev 2015-07-07 21:43:02 följande:

    Kasta pärlor till svin.


    Va? Förklaring, tack!
  • Anonym (Riita)
    Anastasia skrev 2015-07-07 19:40:28 följande:

    Det handlar om att människan som art lever under syndens välde, och att man genom tron på Kristus kan bli befriad från synd.  Den bästa nyheten i detta budskap är att man lever förevigt och inte på ett sätt som man lever nu.  Vi kommer att få leva tillsammans med vår Skapare i en evighet. I en stad som kommer att sändas från Himlen till Jorden.   

    Jag är relativt säker på att Guds värld kommer att bli upprättad den dagen då Jesus kommer tillbaka.  Idag så lever ju vi människor bland annat under naturlagen. Vi kan inte bestämma över vår egen kropp, på samma sätt som vi från början (tror jag) var skapade till.   Jag kan ge några exempel på detta så ni förstår vad jag menar.  När Jesus hade uppstått från de döda, så uppstod hans fysiska kropp.  Graven var tom.  Men samtidigt så kunde han göra helt otroliga saker, som ingen av oss kan göra.  Han kunde gå genom reglade väggar.  Han kunde förvandla sitt uteseende så att ingen kände igen honom, osv.     Det är liksom saker som ingen av oss kan göra.     Många av oss vill inte dö, men vi var från början inte skapade till att dö, utan till att leva i gemenskap med vår Skapare.     Jag tror att Jesus hade den kropp som vi människor från början var skapade till att ha, och som vi genom tron på Jesus kommer att få vid vår uppståndelse.  


    Vad för synd? Jag och dom flesta gör så gott man kan och jag har inte gjort något som är så illa att jag behöver kalla det för synd. Vi är bara människor som klantar oss ibland och det är helt okej och man behöver inte överdriva och kalla oss syndare. Det är som sagt helt okej att göra bort sig och göra fel och därför behöver vi inte alls befrias från någon synd. Har man gjort fel ställer man själv till rätta. Det behövs ingen stand in! Leva i evighet? Tack, men nej tack! En stad ska sändas från himlen till jorden! Va? Hur då? Jag har ingen längtan efter ett liv efter döden. Jag lever här och nu efter bästa förmåga. Vad är det som är så frestande med att längta bort till livet efter döden? Livet är här och nu men under ansvar så klart. Jag hoppas att du inte tar illa upp över mitt raka sätt att skriva. Du tror på Gud och Jesus och jag respekterar det och vill inte såra dig. Ville bara få det sagt.
Svar på tråden Fattar nån kristendomen?