• Äldre 4 Jul 18:34
    12928 visningar
    156 svar
    156
    12928

    Fattar nån kristendomen?

    De vill ha förlåtelse för att Eva käkade fikon i Paradisen.....


    I can't imagine a man really enjoying a book and reading it only once. - C.S. Lewis
  • Äldre 5 Jul 23:50
    #7
    oOHalalOo skrev 2015-07-05 15:12:57 följande:
    Det är ju ändå rätt många som hittar både logik och vägledning i religion. Sen vilken religion man följer är olika. Religion handlar om tro och att få ihop det hela och att integrera livspusslets vardag med andlig styrka. Om det är smart eller inte är väl upp till var och en att tycka men som troende så ligger knappast fokus på att betygsätta ens val, utan det handlar snarare om att fokusera på den väg man vandrar och som man anser är den rätta och bästa och som ger en livsglädje och trygghet på vägen.
    Helt OT, men du behöver virus/malwaresöka din dator.
    I can't imagine a man really enjoying a book and reading it only once. - C.S. Lewis
  • Äldre 7 Jul 19:56
    #17
    Anastasia skrev 2015-07-07 19:40:28 följande:

    Det handlar om att människan som art lever under syndens välde, och att man genom tron på Kristus kan bli befriad från synd.  Den bästa nyheten i detta budskap är att man lever förevigt och inte på ett sätt som man lever nu.  Vi kommer att få leva tillsammans med vår Skapare i en evighet. I en stad som kommer att sändas från Himlen till Jorden.   

    Jag är relativt säker på att Guds värld kommer att bli upprättad den dagen då Jesus kommer tillbaka.  Idag så lever ju vi människor bland annat under naturlagen. Vi kan inte bestämma över vår egen kropp, på samma sätt som vi från början (tror jag) var skapade till.   Jag kan ge några exempel på detta så ni förstår vad jag menar.  När Jesus hade uppstått från de döda, så uppstod hans fysiska kropp.  Graven var tom.  Men samtidigt så kunde han göra helt otroliga saker, som ingen av oss kan göra.  Han kunde gå genom reglade väggar.  Han kunde förvandla sitt uteseende så att ingen kände igen honom, osv.     Det är liksom saker som ingen av oss kan göra.     Många av oss vill inte dö, men vi var från början inte skapade till att dö, utan till att leva i gemenskap med vår Skapare.     Jag tror att Jesus hade den kropp som vi människor från början var skapade till att ha, och som vi genom tron på Jesus kommer att få vid vår uppståndelse.  


    Och jag tror att det där är världsfrånvänt dravel. Men den som lever får se.....
    I can't imagine a man really enjoying a book and reading it only once. - C.S. Lewis
  • Äldre 13 Aug 22:09
    #72
    Anonym (gollum) skrev 2015-08-13 19:18:26 följande:

    Att TS inte vill leva mer än stund till tycker jag låter mer som lite brist i framtidstro snarare än tro. Visst vore det underbart att ( leva gott ) för alltid. Men inte i ett deppigt tillstånd.


    Nej, faktiskt inte. Jag skulle inte vilja leva för alltid. 

    And the race of Men envied the Elvenkin för their long lives, unending, unless slain. But the Elves envied the shortlived Men, for after years on end, they may rest eternally.

    Om man skulle leva förever skulle det nog inte vara så trevligt. Tänk dig själv hur trist saker kan vara i längden.
    Gire bless me, have I only hot-blooded boys left in my fold?
  • Äldre 15 Aug 23:15
    Daniel12 skrev 2015-08-15 22:41:49 följande:
    //..// tro mig.
    Och alla so har minsta hum och vad ateism är, gör inte det, då de vet att du har fel....... 

    Du är också ateist, btw....
    Gire bless me, have I only hot-blooded boys left in my fold?
Svar på tråden Fattar nån kristendomen?