• Äldre 6 Aug 15:51
    3714 visningar
    28 svar
    28
    3714

    Planerat kejsarsnitt??

    Jag är nu i v. 21 och är underbart lycklig och väntar som en tok efter att få träffa min son, men för några veckor sedan började jag få extrema förlossningsrädslor och nu kan jag inte ens gå en dag utan att tänka på det. Nästan varje kväll så börjar jag gråta eftersom jag är så extremt rädd för att tappa kontrollen, smärtan, att jag ska göra fel så att min son kommer till skada.

    Så jag har funderat och läs väldigt mycket om planerat kejsarsnitt och tycker att det låter som en dröm just nu, och det ända alternativet jag vill föda barn på.

    Är dock livrädd att jag ska bli nekad PS, vet några som har blivit nekade just för att dom inte har en medicinsk anledning utan "bara" är livrädda, och jag skulle inte klara av att bli neka detta!

    Är det någon här som har gått igenom ett PS? Hur gjorde ni för att få det? Var det svårt att bli "godkänd"? Vart i Sverige gjorde ni det?

    Är super tacksam för svar ??

  • Svar på tråden Planerat kejsarsnitt??
  • Äldre 6 Aug 20:23
    #3
    Anonym (skärp dig) skrev 2015-08-06 19:53:50 följande:

    Alltså, det finns jättebra stöd man kan få om man bara säger till sin BM så man får hjälp för sin hysteriska (överdrivna) rädsla......

    Ja, det är svårt att få snitt! Tack o lov! En operation är ett STORT ingrepp! 

    Mycket större än en förlossning.


    Känner inte riktigt att någon kommer kunna ändra mitt val, och jag hoppas att det kommer att bli beviljat. Men självklart finns det risker som jag noga har läst igenom och hur allt går till men tycker inte att det är något som gör att jag inte skulle vilja göra ett snitt.

    Känner att jag hellre skulle kunna gå igenom en operation än en förlossning.
  • Äldre 6 Aug 20:44
    #5
    Anonym (skärp dig) skrev 2015-08-06 20:25:07 följande:

    Då skulle du inte ha blivit med barn!

    Blir man gravid så VET man att barnet ska UT.


    Fast nu är det ju så att min graviditet inte var planerad, och då blir det ju inte så mycket att bestämma över tyvärr.
  • Äldre 27 Nov 20:15
    #20

    Åh vad det är härligt och läsa allt som alla härliga människor skriver, ni som försöker förstå eller som vet exakt hur det känns ????

    Dock hann jag inte få ett ks beviljat då jag födde en prematurpojke för snart 6veckor sedan i V31+2, men det var okej för jag hade världens bästa bm som stöttade mig till 100% hela tiden ????

Svar på tråden Planerat kejsarsnitt??