• Anonym (ts)

    två frågor om förlossning

    När man ska föda, kan man få bedövning i underlivet så det inte gör så ont om man spricker?

    När jag utsätts för smärta jag inte kan komma undan kan jag få rejäl panik, eller om jag "sitter fast", typ blodprov eller gynundersökning. Liksom, om jag inte kan ta mig loss precis när jag vill. Det jag behöver då är någon som VERKLIGEN lyssnar och gör som jag säger, och inte nån som tror den vet bättre. Jag behöver några sekunder att återta kontrollen och det går inte när nån försöker "lugna" mig för då blir det bara värre. Varit med om vårdpersonal som verkar fått för sig att jag är okontaktbar när jag skriker av smärta och typ håller fast mig när jag behöver bli lämnad ifred. Om man förklarar detta för barnmorskan, kommer de lyssna på mig? Det är väl det jag ör mest rädd för, att nån ska komma in och ta över och tro sig ha veto över mina känslor. Det är det som har hindrat mig att skaffa barn hittills.

  • Svar på tråden två frågor om förlossning
  • Anonym (ts)

    Jag är nog inte så rädd för smärtan egentligen för jag kan hantera det om jag får göra på mitt sätt. Vill inte ha några hejarop eller lugnande ord, vill inte haa nån som klappar mig lugnande över pannan, vill kunna ha mina sekunder att komma över mig själv och det går inte om nån är i vägen och stör mig. Det tar bara några sekunder, sen kan jag fokusera. Men det blir betydligt värre om nån kommer och typ vill hävda att jag överdriver eller tar i mig eller ens pratar med mig. Jag kan bli rejält rabiat i såna lägen för att få folk att fatta att jag menar allvar och kan få vem som helst att börja gråta. Om folk inte lyssnar på mig och låter mig göra på mitt sätt går det åt helvete och det lär knappast vara bra för barnet heller. Jag behöver INTE någon som är bestämd och tror att den vet bättre än mig.

    Så orolig att de inte kommer lyssna på mig :(

  • Anonym (ts)

    Alltså jag kan inte slappna av om det kommer massa störande moment i vägen, vi kan väl säga att jag måste meditera fram en kontroll och det är totalt omöjligt att fokusera på magen om nån tar mig på benet tex eller pratar med mig. Helst skulle jag inte ha nån alls i rummet.

Svar på tråden två frågor om förlossning