Forum Samhälle - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

  Fre 18 sep 2015 23:25 Läst 215984 gånger Totalt 4943 svar
  Visar endast inlägg av VemÄrJagVemVet - Visa alla inlägg
 • VemÄrJ­agVemV­et
  Återställ
  Fre 18 sep 2015 23:25 #87 -1
  Lars E skrev 2015-09-18 04:02:09 följande:

  Nästan pinsamt att se hur Henrik Arnstad blir argument för argument massakerad i sin iver att framställa danskarna som rasister i programmet Debatt på svt.

  ">


  Undrar hur länge vi ska tillåta våra politiker att göra hela Sverige till åtlöje utomlands? För mig är gränsen nådd. De är som en upphakad skiva, lyssnar inte på någon, bara maler på om rasism, rasism, rasism, rasism. De är så pinsamma att jag aldrig sett maken till det. Guld i mun
 • VemÄrJ­agVemV­et
  Återställ
  Fre 25 sep 2015 09:44 #104
  Solidaritet skrev 2015-09-25 08:41:50 följande:
  Det beror naturligtvis inte bara på folkmängd hur rikt ett land är. Andra variabler spelar naturligtvis också in. Flört
  Enligt din teori ska vi då ta emot flyktingar ända tills välfärden i vårt land är jämförbart med, ja, vilka? När är ni nöjda? När vi når Greklands nivå? Indiens? Kinas? Landet är inte rikt av någon märklig övernaturlig anledning. Pengarna kommer någonstans ifrån. Nu ska jag ge dig en riktigt svår uppgift: försök ta reda på varifrån pengarna kommer som finansierar vår välfärd.  Det är första steget mot att börja förstå att landets "rikedomar" inte kommer från någon magisk sagobrunn och är därmed inte outsinnliga.
 • VemÄrJ­agVemV­et
  Återställ
  Fre 25 sep 2015 15:54 #109
  themia skrev 2015-09-25 10:02:53 följande:
  Påstår du att vår välfärd kommer att haverera på grund av att folkmängden ökar med en halv procent per år?
  Jag föreslår i så fall att sätter dig ner och funderar en stund.

  Det är möjligt att vår välfärd försämras, men att påstå att det beror på invandringen är absurt.
  Det är snarare så att invandringen minskar trycket på välfärden genom att kompensera för bristen på arbetskraft och balansera den stora ökningen av åldringar i landet som vi kommer att tvingas hantera framöver.
  Du får gärna tänka över det precis som jag skrivit tidigare. Jämför med fakta och de (få) siffror som finns tillgängliga. Istället för att bara upprepa det som vänstermedia har försökt trycka ner i halsen på folk som en dimridå.
 • VemÄrJ­agVemV­et
  Återställ
  Fre 25 sep 2015 15:59 #110
  Solidaritet skrev 2015-09-25 11:08:05 följande:
  Samhället måste naturligtvis anpassas för befolkningsökning. En befolkningsökning som dessutom inte är särskilt dramatisk. 

  Utmaningen just nu är att pressa ned arbetslösheten, vilken har legat och stampat på en hög nivå under alliansens tid vid makten. 

  (Jag var vänlig och städade ditt inlägg för att framställa dig som lite mindre känslomässig. Du behöver inte tacka.)
  Det bästa är om du städar ditt eget inlägg. Eftersom det inte har med verkligheten att göra. Inte när man bemöter "utmaningen att pressa ner arbetslösheten" med att ta in fler som ökar arbetslöshetssiffrorna. Fast det är klart, många tror att sysselsättning är detsamma som arbete och därför antar att vi inte har så stora problem som vi egentligen har. Sysselsättning är inte arbete. Att jag pysslar med mina frimärken är en sysselsättning men det gör jag efter mitt arbete förstår du. Eller att jag är frivillig inom en djurorganisation på fritiden är en sysselsättning. Det gör jag inte heller istället för mitt arbete.
 • VemÄrJ­agVemV­et
  Återställ
  Fre 25 sep 2015 16:21 #113
  Solidaritet skrev 2015-09-25 16:11:02 följande:
  Vi hjälper människor som flyr undan krig. Du får skilja på det och arbetskraftsinvandring. Flyktingsituationen och arbetslösheten har mycket lite med varandra att göra. 

  När vi pratar om att pressa ned arbetslösheten handlar det givetvis om att människor som är arbetslösa ska få ett arbete att gå till. Ett arbete de kan försörja sig på. Det måste vi göra oavsett om människor är på flykt eller inte. 

  Sedan är det naturligtvis också så att Sverige får EU-bidrag för att vi tar emot flyktingar. Något som Avpixlat inte brukar ta hänsyn till då de kalkylerar kostnader. De brukar hålla sig strikt till bara kostnader och hävda att verkligheten ser ut så. 
  www.europaportalen.se/2015/08/eu-miljarder-till-flyktingmottagning
  Hur vet du att vi hjälper människor som flyr undan krig? Hade vi velat hjälpa dem hade vi gjort på ett annat sätt. Just nu hjälper vi mängder med ensamma män som av någon anledning hamnar just i Sverige av alla andra länder som både ligger närmare och som är billigare att ta sig till och som de tom hade kunnat ta med sig sina familjer till. Men så sväljer jag inte vänsterpropagande med hull och hår heller.
 • VemÄrJ­agVemV­et
  Återställ
  Fre 25 sep 2015 22:10 #123
  themia skrev 2015-09-25 21:21:07 följande:
  Fakta är rekryteringsproblemen är enorma inom vård och omsorg idag, utan invandringen skulle systemen havererat för länge sedan.
  Hur lång tid tar det att få in en person som knappt kan läsa och skriva inom vård och omsorg? Och vad gör du sedan när personen vägrar ha kortärmad uniformströja? Det du snackar om är inte den typen av folk som vi får hit massor av. Sedan vill jag gärna veta hur många unga män från de länderna arbetar inom vård och omsorg. Arbetslösheten är redan hög bland en viss typ av hitflyttade (dvs ej arbetskraftsinvandrare). Tror du att det blir lägre för att fler kommer hit? Dessutom en hel del som är bra mycket sämre utbildade än andra som kom tidigare? 
 • VemÄrJ­agVemV­et
  Återställ
  Lör 26 sep 2015 23:53 #132 +1
  themia skrev 2015-09-26 17:26:11 följande:
  Du skriver som du har förstånd till.
  Utgår du ifrån att alla invandrare är dummare än du? Det är dom inte.

  De flesta invandrarna lär sig hygglig svenska på mindre än ett halvår. Sen kan dom utbilda sig t.ex vårdyrken.

  Jämför: För en infödd svensk tar det minst 20 år innan hen kan börja bidra till det svenska samhället.
  Så, när dina argument tryter tar du till förolämpningar. Var har jag skrivit att folk är dummare än jag? Invandrare har jag överhuvudtaget inte skrivit något om. "De flesta invandrare lär sig hygglig svenska på mindre än ett halvår" är din egen högst personliga åsikt, ingen fakta. "Sen kan dom utbilda sig t.ex. vårdyrken". Inte om de inte har förkunskaperna som krävs. Hur många asylsökanden har utbildat sig inom vården? Enligt din beräkning borde massor med folk som kom hit 2010 som asylsökanden vara verksamma inom vården nu. Har du verkligen siffror som stödjer detta?

  Och ja, jag jämför. En infödd svensk har föräldrar som betalar skatt här, far- och morföräldrar som betalar skatt. Alla konsumerar dessutom och bidrar därmed med moms och drivmedelskatt. Många har fastighet och betalar avgift. Aktievinster, förmögenhetsskatt, etc. Det kan du inte jämföra med barn som kommer hit (dessutom har många av de familjerna många barn) och hela familjen går på bidrag i flera år och ingen av dem har bidragit till statens finanser. Dessutom får de även retroaktivt föräldrapenning och vissa bidrag som svenska medborgare inte har möjlighet att få. 

  Summa summarum: Om vi nu bortser från att du inte kan skilja på sak och person och försöker förolämpa mig, kan jag tala om för dig att mitt förstånd är det inget fel på. Med det avklarat kan jag dessutom tala om för dig att ditt inlägg är full med faktafel, drar in saker jag aldrig diskuterat och resten är bara tyckanden. Och för att ytterligare förklara en sak, invandrare är inte detsamma som asylsökande. Jag har t.ex. inte sagt något om arbetskraftinvandring. Har ingenting emot att en läkare söker och får ett läkarjobb i Sverige, i alla fall inte så länge t.ex. språket är en barriär och orsakar missförstånd, problem och skador hos patienterna.
  "I'm covering my ears like a kid When your words mean nothing, I go la la la"
 • VemÄrJ­agVemV­et
  Återställ
  Sön 27 sep 2015 00:36 #134
  Galadramun skrev 2015-09-27 00:02:32 följande:
  De flesta läkare i Syrien har absolut inga kunskaper om svensk sjukvård. Det är som en jurist i USA skulle jobba i Kazakstan. Det är totalt helt olika lagsystem. Fundamentala skillnader.

  Sveriges och Syriens sjukvård är radikalt olika. Alla mediciner vi har här är heter helt annorlunda och fungerar oftast annorlunda länderna emellan. Hela vårdtänket med casemetodik är helt olikt. Det räcker att bara sticka till ett grannland Tyskland. Redan där är sjukvården annorlunda än mot Sverige.
  Jag har inte diskuterat  varifrån en läkare kommer. Som sagt om någon från Hokipokiland söker ett arbete som läkare i Sverige och får det så är personen enligt mig välkommen. Det är arbetskraftsinvandring. Jag förmodar att personen inte får jobbet om personen inte är kvalificerad enligt svenska läkarkrav. Det var det som var poängen. 

  Det du diskuterar är något annat. Om en läkare kommer hit från Syrien och söker asyl (oberoende av dennes meriter), då är det inte arbetskraftinvandring som mitt exempel gällde. 

  Det var viktigt att skilja på de två eftersom inlägget jag citerade lade ord i min mun angående invandrare. Tyvärr är vissa totalt främlingsfientliga och klumpar därmed ihop alla som "invandrare", de orkar inte ens skilja på begreppen.
  "I'm covering my ears like a kid When your words mean nothing, I go la la la"
 • VemÄrJ­agVemV­et
  Återställ
  Sön 27 sep 2015 11:48 #141
  themia skrev 2015-09-27 11:45:03 följande:
  Jag har inte påstått att du skrivit det. Det var en fråga.

  "Invandrare har jag överhuvudtaget inte skrivit något om" skriver du och lägger till ett långt inlägg om invandrare. 
   
  Beträffande invandrare i våden - läs och lär!
  annastarbrink.se/utan-invandrare-stannar-varden-2/
  Slår mig för pannan. God natt.
  "I'm covering my ears like a kid When your words mean nothing, I go la la la"
 • VemÄrJ­agVemV­et
  Återställ
  Tis 29 sep 2015 12:46 #225
  enånittitre skrev 2015-09-29 06:21:33 följande:
  Fråga:
  Borde det inte vara bättre om flyktingarna bor kvar i tältläger i eller strax utanför Syrien och skänka pengar dit istället för att bygga egna tältläger??

  Svar:
  Nej, det har SD föreslagit så det är rasistiskt!
  Hur länge tror du eller andra att de här personerna (männen) kommer att vara nöjda med att bo på ett sådant ställe? När de jämför med hur andra bor i Sverige. Vi skjuter oss i foten. Eller snarare i huvudet verkar det som. Vi ber om mängder med framtida problem.
  "I'm covering my ears like a kid When your words mean nothing, I go la la la"
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll