Forum Samhälle - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

  Fre 4 sep 2015 10:40 Läst 215984 gånger Totalt 4943 svar
  Visar endast inlägg av Solidaritet - Visa alla inlägg
 • Fre 4 sep 2015 10:40 #1 -1 +1

  Vilken är gränsen då? 
  Berätta. 

  Vilket är hotet mot vår välfärd? Vad innebär det?

  Sedan undrar jag hur du får det till att "nästan alla" har kompassen inställd på Tyskland och Sverige? De absolut flesta befinner sig i närområdet av katastrofen. Det vill säga de närliggande länderna. 

  Anser du att vi inte bör jobba för ett solidariskt ansvar i Europa? Vad är alternativet?

 • Ons 23 sep 2015 11:40 #90
  Lars E skrev 2015-09-04 10:59:01 följande:
  Bara att se på hur det är i dag med alla utanförskapsområden. En skriande bostadsbrist och hög arbetslöshet etc.. Och dom som drabbas hårdast är våra egna ungdomar som tvingas att bo kvar hemma långt upp i vuxen ålder.
  Vad är det som får dig att tro att allt detta skulle bli bättre om vi inte tog emot flyktingar?
 • Ons 23 sep 2015 12:29 #93 -1
  Tom Araya skrev 2015-09-23 12:11:24 följande:
  Det säger väl sig självt att fler människor belastar systemet hårdare och i synnerhet med fler människor med de behov invandrare har för att kunna komma in i samhället.

  Är det så enkelt?
  Är det så att flyktingar tar våra jobb? 
  Samtidigt som de tydligen är en ekonomisk belastning eftersom alla går på bidrag?


  Det säger sig själv, säger du. Jag tycker att det säger sig själv att fler medborgare innebär möjligheter till högre skatteintäkter, och även till ökad konsumtion, vilket innebär högre efterfrågan för företag och därmed fler arbetstillfällen. Individer vilka vi dessutom inte bekostat uppväxt och utbildning för. 

  Du märker att jag redigerade ditt inlägg lite. De här förolämpningarna är så tröttsamma. De är ett tecken på att argumenten är tunna och ihåliga.

 • Fre 25 sep 2015 08:41 #103
  familjenstyg skrev 2015-09-23 18:48:58 följande:
  Om det vore så skulle inte de folkrikaste länderna vara bland de fattigaste.
  Det beror naturligtvis inte bara på folkmängd hur rikt ett land är. Andra variabler spelar naturligtvis också in. Flört
 • Fre 25 sep 2015 11:08 #106
  VemÄrJagVemVet skrev 2015-09-25 09:44:18 följande:
  Enligt din teori ska vi då ta emot flyktingar ända tills välfärden i vårt land är jämförbart med, ja, vilka? När är ni nöjda? När vi når Greklands nivå? Indiens? Kinas? Landet är inte rikt av någon märklig övernaturlig anledning. Pengarna kommer någonstans ifrån. 
  Samhället måste naturligtvis anpassas för befolkningsökning. En befolkningsökning som dessutom inte är särskilt dramatisk. 

  Utmaningen just nu är att pressa ned arbetslösheten, vilken har legat och stampat på en hög nivå under alliansens tid vid makten. 

  (Jag var vänlig och städade ditt inlägg för att framställa dig som lite mindre känslomässig. Du behöver inte tacka.)
 • Fre 25 sep 2015 15:44 #108
  Flash Gordon skrev 2015-09-25 15:37:05 följande:

  Jo, det är ju ... "möjligt" ...

  Och jo, kostnaderna för dagens invandring är en av huvudorsakerna till detta. 
  themia skrev 2015-09-25 10:02:53 följande:
  Det är snarare så att invandringen minskar trycket på välfärden genom att kompensera för bristen på arbetskraft och balansera den stora ökningen av åldringar i landet som vi kommer att tvingas hantera framöver.

  Nej. Det finns ingenting som stödjer att det skulle vara så. 
  Orsak och verkan fungerar inte på det sättet. 
 • Fre 25 sep 2015 16:11 #111
  VemÄrJagVemVet skrev 2015-09-25 15:59:13 följande:
  Det bästa är om du städar ditt eget inlägg. Eftersom det inte har med verkligheten att göra. Inte när man bemöter "utmaningen att pressa ner arbetslösheten" med att ta in fler som ökar arbetslöshetssiffrorna. Fast det är klart, många tror att sysselsättning är detsamma som arbete och därför antar att vi inte har så stora problem som vi egentligen har. Sysselsättning är inte arbete. Att jag pysslar med mina frimärken är en sysselsättning men det gör jag efter mitt arbete förstår du. Eller att jag är frivillig inom en djurorganisation på fritiden är en sysselsättning. Det gör jag inte heller istället för mitt arbete.
  Vi hjälper människor som flyr undan krig. Du får skilja på det och arbetskraftsinvandring. Flyktingsituationen och arbetslösheten har mycket lite med varandra att göra. 

  När vi pratar om att pressa ned arbetslösheten handlar det givetvis om att människor som är arbetslösa ska få ett arbete att gå till. Ett arbete de kan försörja sig på. Det måste vi göra oavsett om människor är på flykt eller inte. 

  Sedan är det naturligtvis också så att Sverige får EU-bidrag för att vi tar emot flyktingar. Något som Avpixlat inte brukar ta hänsyn till då de kalkylerar kostnader. De brukar hålla sig strikt till bara kostnader och hävda att verkligheten ser ut så. 
  www.europaportalen.se/2015/08/eu-miljarder-till-flyktingmottagning
 • Fre 25 sep 2015 16:30 #114
  Flash Gordon skrev 2015-09-25 16:15:13 följande:

  Bara ökningen av kostnaden för invandring och integration i den nya budgeten är 7 miljarder kronor. Och då kommer inte den ökningen att räcka för den baseras på för låga invandrings-prognoser.

  Sverige har idag ca 100000 pensionärer som bara får garantipension på ca 7000 kronor i månaden. Oftast kvinnor som aldrig jobbat till sig pension av en eller annan anledning. Exempelvis att de aldrig haft ett jobb eller att de jobbat men lönen varit för låg för att vara pensongrundande.

  1000 mer i månaden till dessa pensionärer innebär 1.2 miljarder.

  Då skulle du fortfarande ha 5,8 miljarder kvar att betala mer välfärd för.

  För en miljon om året får du tre undersköterskor.

  3000 undersköterskor är en miljard.

  Osv osv
  Det är ju du själv som hittar på det sambandet. 
  Det finns nämligen mängder med andra teoretiska orsakssamband. 

  Ett par exempel:

  Skattepengar försvinner ut till välfärdsföretag och riskkapitalbolag. Det är stora pengar. Möjligt samband till att välfärden försämras. Med väldigt stark anknytning dessutom. 

  Skattesänkningar för otroliga summor över flera år, möjligt samband till försämrad välfärd. 

  Varför skulle just de kostnader som finns för invandring (nu pratar vi uppenbarligen inte flyktingar plötsligt, utan invandring?) vara orsaken till försämrad välfärd? 
 • Fre 25 sep 2015 16:33 #115
  VemÄrJagVemVet skrev 2015-09-25 16:21:59 följande:
  Hur vet du att vi hjälper människor som flyr undan krig? Hade vi velat hjälpa dem hade vi gjort på ett annat sätt. Just nu hjälper vi mängder med ensamma män som av någon anledning hamnar just i Sverige av alla andra länder som både ligger närmare och som är billigare att ta sig till och som de tom hade kunnat ta med sig sina familjer till. Men så sväljer jag inte vänsterpropagande med hull och hår heller.
  Vänsterpropaganda Tungan ute

  Annie Lööf känner inte riktigt igen sig i din bedömning. 

  Du ser det som att vi hjälper mängder med ensamma män. Jag ser att vi hjälper människor, däribland barnfamiljer, undan krig. 

  Vad får dig att tro att flyktingkrisen skulle vara en bluff? Har du läst det på en blogg?
 • Mån 28 sep 2015 11:29 #163
  suziz skrev 2015-09-28 11:18:18 följande:
  De som kommer hit för att bygga sig ett liv kommer med tiden att betala in skatt till Sverige. Inte många väljer att leva på bidrag om de ges en annan möjlighet, de flesta vill ha en meningsfull sysselsättning. 

  Att vi blir fler i Sverige gynnas ju vi alla av i längden. Jag vet inte riktigt vad du menar med att "vi avfärdat myten"? Hur har "vi" gjort det? 

  Sen så har vi problem med integration, sysselsättningsgraden för utlandsfödda behöver bli bättre. Det finns mycket som kan bli bättre. Men att skylla allt på invandrarna är fel på så många sätt. 
  "Great spirits have often encountered violent opposition from weak minds."

  Det sammanfattar situationen rätt bra tycker jag. Så länge som vi är fler än dem utför de inget mer än en mindre olägenhet i strävan efter ett bättre samhälle. 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll