Forum Samhälle - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

  Tor 17 sep 2015 21:00 Läst 215984 gånger Totalt 4943 svar
  Visar endast inlägg av familjenstyg - Visa alla inlägg
 • Tor 17 sep 2015 21:00 #79
  themia skrev 2015-09-15 12:51:28 följande:
  Det finns gott om realister inom vänstern som nog inser att det kommer att bli så, även om man måste acceptera det motvilligt
  Sida vid sida, tillsammans stryker de fram vänstern och högern, två vargar fromma som lamm... med en gemensam agenda att montera ner välfärden.
 • Lör 19 sep 2015 10:19 #88 +1
  Flash Gordon skrev 2015-09-19 08:10:23 följande:

  Det är precis det.

  Det som idag kallas "temporära lösningar" - allt från nedlagda ålderdomshem till barackboenden - kommer att permanentas när man inser att det inte går att få fram "riktiga" bostäder åt invandrarna i nödvändig takt.

  Vi bygger tillbaka slummen. Som om inte miljonprogramområdena vore illa nog.
  Om man stödjer den "goda saken" behöver man inte tänka längre än näsan räcker, och knappt det. Problemet är att många söker en kvick fix på ett komplicerat problem utan att tänka på vilka nya problem deras kvick fix åstadkommer. Vad som skulle behövas är mindre "godhet" och mer långsiktigt tänkande.
 • Ons 23 sep 2015 18:48 #94 +3
  Solidaritet skrev 2015-09-23 12:29:18 följande:
  Jag tycker att det säger sig själv att fler medborgare innebär möjligheter till högre skatteintäkter, och även till ökad konsumtion, vilket innebär högre efterfrågan för företag och därmed fler arbetstillfällen. Individer vilka vi dessutom inte bekostat uppväxt och utbildning för. 
  Om det vore så skulle inte de folkrikaste länderna vara bland de fattigaste.
 • Lör 26 sep 2015 07:00 #125 +1
  Solidaritet skrev 2015-09-25 16:11:02 följande:
  Sedan är det naturligtvis också så att Sverige får EU-bidrag för att vi tar emot flyktingar.
  En del av de pengar som vi betalat till EU i medlemsavgift kommer alltså tillbaka som bidrag. Det låter som en strålande affär.
 • Sön 27 sep 2015 06:38 #137
  Moderno skrev 2015-09-27 01:15:17 följande:
  Så en läkare borde ju vara rätt så rörlig över nationsgränserna, kunde jag tycka. Men du hyser större tvivel?
  Det finns kulturella skillnader som kan ställa till problem. Både när det gäller bemötandet av patienter och när det gäller själva organisationen. Nu skall de problemen inte överdrivas men man bör vara medveten om att de finns.
 • Sön 27 sep 2015 13:34 #146
  themia skrev 2015-09-27 11:51:53 följande:
  Språkundervisningen på SFI är mycket effektiv, men jag antar att det stör dig.
   Enligt "Språktidningen" så är det bara en tredjedel som klarar utbildningen: ( spraktidningen.se/artiklar/2007/11/tva-av-tre-elever-klarar-inte-sfi ). Det tycks alltså som om SFI undervisningen, tvärt emot vad du påstår, är väldigt ineffektiv. Nu har artikeln några år på nacken men av den allmänna debatten att döma, där de flesta samhällsinstitutioner verkar gå på knäna, så lär det inte vara mycket bättre idag.
 • Mån 28 sep 2015 13:26 #170
  Världsmedborgare skrev 2015-09-28 09:17:45 följande:

  Alltid denna arbetslöshet, och alltid denna ensidiga beskrivning av arbetslösheten.

  Först, vi kommer aldrig att få se några arbetslöshetssiffror på 1-4% mer, det har arbetsmarknaden ändrats för mycket för.
  Det behövs en arbetslöshet på minst 4%, dessa % är den grupp människor som arbetsgivare behöver för att kunna hitta sin arbetskraft.
  Lägre siffror skulle betyda arbetskraftsbrist, och vara långt värre för Sverige, än det som alltid kallas arbetslöshet.

  Idag är arbetskraftsbrist ett långt värre problem än arbetslösheten, vi saknar minst 80.000 arbetare, troligen finns många av dom bland invandrarna, men dom får inte arbeta, av kända anledningar.

  Så det vore bättre om vi flyttade fokus från arbetslösheten, till arbetskraftsbristen, för utbildad arbetskraft som skulle kunna sättas i arbete, är väldigt positivt för företagen och för Sverige.
  Sluta tänk på arbetslösheten, den är inte alls nåt större problem, inte i Sverige, ett par % hög bara.

  Vi kanske skulle börja säga att vi har ca 3% arbetslösa i Sverige, medans 4% tillhör den svenska bemanningsreserven.
  Ur företagssynpunkt är det mer rätt, än ca 7% arbetslöshet.

  Allt prat om arbetslösheten är mest röstfiske, åtminstone om den inte sätts in i ett sammanhang, och det gör den aldrig..


  Det krävs också att dessa arbetslösa har relevant utbildning/erfarenhet. Om de inte har de kvalitéer som efterfrågas är de inte en arbetskraftsreserv utan en belastning. Om du följer med i medierna så bör du ha inte ha missat att problemet med dagens arbetslösa är att de inte har den kompetens som efterfrågas. Din sifferexercis tycks alltså vila på en något osäker grund.
 • Mån 28 sep 2015 20:05 #185
  Världsmedborgare skrev 2015-09-28 17:40:33 följande:
  Och snart är det hö tid att vi slutar titta på arbetslösheten för Sverige, vi har ju trots allt varit med i EU rätt länge nu, och EU är vår arbetsmarknad, inte Sverige.
  EU blir en arbetsmarknad när det finns ett gemensamt språk. Innan dess är en fungerande gemensam arbetsmarknad bara en dröm.
 • Tis 29 sep 2015 09:36 #196
  Solidaritet skrev 2015-09-29 07:51:43 följande:
  Problemet här är slutledningsförmåga. 

  Eller snarare brist på slutledningsförmåga. 

  Det är en farlig egenskap i en demokrati. 

  Anledningen till att SD anses vara rasister är de outsinliga rasistiska uttalanden som gjorts genom åren. För att inte nämna kopplingarna till nazister , Putin och andra ljusskygga individer.  

  Anledningen till att många Sverige-vänner är emot "hjälp på plats" är för att det inte är tillräckligt i ett tillstånd av krig, därför att hjälpsändningar har svårt att nå fram till lägren. 

  Det här säger det väldigt bra faktiskt:

  lufuppsala.blogspot.se/2014/08/ska-vi-bara-hjalpa-flyktingar-pa-plats.html

  För den som inte orkar gå in och läsa texten: 

  "Sverigedemokraterna säger ofta att de vill hjälpa FN och dess flyktingkommissariat UNHCR, genom ekonomisk hjälp åt flyktingar på plats. UNHCR själva säger att detta inte räcker, att lägren inte är en permanent lösning, utan att Europa måste ta ett större ansvar och ta emot fler flyktingar."

  "Många sverigedemokrater tror säkert uppriktigt på att hjälp på plats är effektivare. Men man bör ändå komma ihåg att SD inte bildades av människor, som i första hand ville hjälpa flyktingar på ett så effektivt sätt som möjligt. Partiet bildades av rasister som ville stoppa invandringen och "bevara Sverige svenskt"."

  Så här säger UNHCR själva: 

  sverigeforunhcr.se/blogg/fler-an-50-miljoner-manniskor-pa-flykt-i-varlden

  "Att hjälpa internflyktingar är ofta svårt. Många av dem befinner sig i konfliktzoner där det är svårt att nå fram med hjälp. Dessutom omfattas de inte av det internationella skydd som gäller flyktingar."

  Jag tror att LUF har helt rätt i sin analys. 
  Vi en flyktingpolitik där pengar tas från u-landsbiståndet (eller vad det kallas idag) för att läggas på de flyktingar som lyckas ta sig hit. Låt oss då titta på vad konsekvensen av den nya fördelningspolitiken blir. Av de som tar sig hit är 75% män ( www.svt.se/nyheter/inrikes/fem-fragor-om-flyktingsituationen ). Kvinnor och barn bli alltså till stor del (åtminstone i första skedet) kvar i konfliktområdet eller i något flyktingläger. Med den nya fördelningspolitiken tar vi alltså pengar från kvinnor och barn för att ge till män.

  Om vi sedan titta på vad artikeln säger om flyktingar kan vi läsa följande: "Det är 59,5 miljoner människor på flykt i världen just nu enligt UNHCR. Av dem är 38,2 miljoner internflyktingar i sina egna hem, 19,5 miljoner flyktingar i andra länder och 1,8 miljoner är asylsökande.". Nästan 60 miljoner flyktingar varav 57 miljoner bor i vad vi kan anta är närområdet. Nog låter det som om det vore en bättre ide att lägga pengarna på att ge 57 miljoner människor ett drägligare liv än att ge två miljon ett bättre liv i Europa. Det gäller oavsett vad man anser om ett visst politiskt parti eller vilka eventuella baktankar sagda parti kan tänkas ha.
 • Tis 29 sep 2015 10:13 #201
  Världsmedborgare skrev 2015-09-29 09:30:16 följande:
  Det finns det redan, EU:s offentliga språk är engelska, det beslutet fattades för rätt många år sen, nåt som fick Frankrike att bli lite sura, dom ville ha franska som gemensamt språk inom EU.
  Ett på papperet gemensamt språk är inte ett i praktiken gemensamt språk. En grek som kommer till Polen för att söka jobb och tror att han skall kunna klara sig på engelska lär bli besviken.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll