• Äldre 29 Sep 09:41
    816459 visningar
    4946 svar
    -1
    4946
    816459

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    enånittitre skrev 2015-09-29 06:21:33 följande:

    Fråga:

    Borde det inte vara bättre om flyktingarna bor kvar i tältläger i eller strax utanför Syrien och skänka pengar dit istället för att bygga egna tältläger??

    Svar:

    Nej, det har SD föreslagit så det är rasistiskt!


    Bra ide!

    I januari förra året hade ju "bara" 6 barn dött av kölden i tältlägrerna.

    www.aftonbladet.se/nyheter/article20167627.ab

    Humant det där med att "hjälpa på plats".
  • Äldre 29 Sep 10:31
    Lars E skrev 2015-09-29 10:14:59 följande:

    Det är till stor och övervägande del män i sina bästa år som lyckas att ta sig hit. Fega ynkryggar som inte vågar stanna kvar och försvara sitt land eller familj utan tar sig igenom hela EU för att kunna snylta på vår av generationer uppbyggda och världsberömda välstånd. 


    Fega ynkryggar..? Vet du varför det är mest män? Därför att alla familjer inte har råd med resan för alla dess medlemmar, utan kanske bara till en eller någon mer. Vem ska de då skicka? Kvinnor och barn som i regel inte har fysiken att kunna klara den påfrestande resan på samma sätt, och som dessutom reser med överhängande chans av att bli utsatta för våldtäkt? Eller en av de manliga medlemmarna i familjen som har betydligt bättre förutsättningar att klara av resan?

    Tänk ett steg längre.
  • Äldre 29 Sep 16:40
    -1
    Tom Araya skrev 2015-09-29 12:58:28 följande:

    Hur tänker du dig en mindre risk för att frysa i tält, i Sverige, i höst och vinter än i Syrien?


    Har vi bara tält att erbjuda menar du?
  • Äldre 29 Sep 22:55
    Tom Araya skrev 2015-09-29 22:36:36 följande:

    Det var tält som angavs i planen. Dock tycks det ha svängt över mot baracker nu.

    En intressant fråga är vad Försvarsmakten säger om att deras övningsfält ockuperas av barackläger...


    Här där jag bor (militärstad) finns det gott om platser militären inte nyttjar. Så det gör nog inte så mycket. Det vore ju klumpigt om de skulle sätta barackerna på de platser som nyttjas.
  • Äldre 29 Sep 23:02
    Tom Araya skrev 2015-09-29 22:59:04 följande:

    I detta fall gällde det Rinkaby.


    Kommer de vara i vägen..?
  • Äldre 30 Sep 08:08
    Tom Araya skrev 2015-09-29 23:39:51 följande:

    Det kan finnas viss risk för det...vi snackar ju om 10 000, så det är ju inte bara en liten plätt i ena hörnan.

    Vi får se vad de säger...


    Nej, men sedan har ju militären massor av mark/utrymmen som inte används. Så om flyktingarna skulle placeras så att de är ivägen är det ju både onödigt och lätt löst isf, genom att flytta dem till en plats där de inte är ivägen isf.

    Tycker du det är fel att det tillhandahålls? Vad vore alternativet?
  • Äldre 30 Sep 09:38
    Kung Markatta skrev 2015-09-30 09:32:32 följande:

    Som om det inte räckte med att fundera på att placera 10000 asylsökande på ett skjutfält blir nu nästa steg att bura in dem i fängelse:

    www.svd.se/hundratals-flyktingar-far-boende--i-fangelser/om/flyktingkrisen-i-europa

    Det handlar om två fängelser som står tomma och som snabbt kan ställas om till att bereda boende för personer som har flytt sina hemländer och som nyligen har kommit till Sverige.

    Utanför Göteborg ligger Smälteryd, en före detta bondgård som har använts som öppen anstalt men som stängdes för fyra år sedan. I Malmö finns den gamla Kirsebergsanstalten som är stängd för renovering.

    Om man utnyttjar utrymmena maximalt genom att använda våningssängar där det går, och genom att sätta upp baracker på ledig mark i anslutning till anstalterna kan Kirseberg ge plats åt som mest 600 personer och Smälteryd drygt 200. Tillsammans skulle de alltså kunna ge plats åt maximalt 800 personer.

    -----

    Det låter ju lovande. Vi tar ett fängelse som för tillfället inte duger åt våra intagna utan har stora renoveringsbehov. Där smäller vi en ett par våningssängar i varje cell, betydligt mindre utrymme per person än vi anser att dömda mördare mfl har rätt till, och sätter upp lite tält på gräsmattan utanför. På så sätt kan vi klämma in ett antal asylsökande som inte får plats på sin ordinarie bostadsort, skjutfältet.

    Med den här smarta lösningen täcker vi upp bostadsbehovet för det antal asylsökande som nu anländer under nästan en hel dag!


    Det är väl bra att de använder de byggnader som finns. Där jag bor har de gjort iordning en gammal vårdinrättning som stod tom, där det numera kan tas emot 500 flyktingar.

    Tycker du det vore bättre om det byggdes nytt istället för att nyttja de byggnader som redan finns, som står tomma?
  • Äldre 30 Sep 12:48
    Minfamilj skrev 2015-09-30 12:31:22 följande:

    Ok, vi kan bygga baracker, sätta upp tält, öppna upp militärförläggningar, hysa in dem i lappkåtor m.m. men vad händer sedan när de inte vill bo i en barack eller lappkåta längre? En konsekvensanalys på detta tack -helst utan känsloargument.


    Vill och vill, vill de bo här och läget ser ut som det gör så får de ju finna sig i den temporära lösningen. Majoriteten är nog glada ändå över att vara i säkerhet.

    Sedan var det väl baracker, och varken tält eller lappkåtor det varit tal om. Skrev du så för och få det att låta mycket värre, eller har du på fullaste allvar tagit del av information om att de ska slå upp tält/lappkåtor till flyktingarna?
  • Äldre 30 Sep 17:49
    VemÄrJagVemVet skrev 2015-09-30 17:15:18 följande:

    Hur ska du införa det? Du förstår väl själv att du inte kan tvinga folk som har beviljats uppehållstillstånd att bo på ett visst ställe. Det här är ingen diktatur. Inte helt än i varje fall. Du kan ju tycka det men tyckandet hjälper inte ett dugg i praktiken. Så frågan är, hur ska du införa det i praktiken?


    Fast nu pratade vi om nyanlända flyktingar från Syrien, och en av lösningarna för att de ska ha tak över huvudet och en säng att sova i.

    Vilket gör ditt inlägg ovidkommande, eftersom du skrivit det utifrån något helt annat. (Det lönar sig att läsa vad som diskuteras ist för bara det senaste inlägget)
  • Äldre 30 Sep 18:52
    +1
    White Tiger skrev 2015-09-30 18:29:28 följande:

    Bara det, att 80-90% av dom som kommer är unga eller bara män.

    Bara det att det inte finns några gravida kvinnor bland lyxasylanter.

    Bara det att det inte finns några "gamla" som flyr.

    Kvinnor, gamla och barn ruttnar för det mesta kvar i närområden.

    Hur menar du till slut att man "flyr" genom länder som inte är i krig?

    Vad flyr man från då, fred?

    I och för sig, det skulle man nästan kunna tro med tanke på våldet som drabbar alla mottagningar runt om eu just nu.

     


    Tycker du det är lämpligt att skicka gravida kvinnor och åldringar i första hand på den strapatsen resan innebär? I gummibåtar på Medelhavet, med mil av promenerande?
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?