• Daskin­g
    Äldre 29 Sep 23:29
    817248 visningar
    4946 svar
    4946
    817248

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Kung Markatta skrev 2015-09-29 02:32:56 följande:

    Klipper in några meningar om det från den här artikeln:

    www.sydsvenskan.se/sverige/skjutfalt-boende-at-10-000-flyktingar/

    Rinkaby skjutfält utanför Kristianstad kan bli asylboende med plats för 10 000 personer. Det är en av de möjligheter som Migrationsverket utreder för att kunna ta emot ytterligare människor på flykt.

    - Just när det gäller Rinkaby har vi gjort en framställan till Försvarsmakten. Men vi har inte fått något svar. Det finns inga beslut tagna, säger Linus Lindqvist, presskommunikatör på Migrationsverket till TT.

    Migrationsverket planerar att placera ut enkla, förproducerade hus på skjutfältet, och utreder även ett liknande område utanför Stockholm för samma ändamål.

    Förproducerade hus säger man här. Det finns dock ett dokument från Migrationsverket som är utlagt på nätet:

    image.slidesharecdn.com/stojoc-2015-09-23-1605-150928143534-lva1-app6892/95/stojoc-201509231605-1-638.jpg

    Där pratar man inte om förproducerade hus utan om tältläger. Det räcker nog inte med ett stort tältläger i Skåne, tror man, utan det behövs även ett i Stockholm.


    Allvarligt talat, har vi inte bostäder till människor som kommer gäller väl 2 saker. Antingen öppnar vanligt folk dörren eller stå skakar man fram lösningar som tas upp i dessa artiklar. Jag är helt överygad om att det går att få fram baracker och prefablösningar på kort tid. Dessutom kanske man slipper se sånt skit som TV4 visade om privata HVB hem med oserösa aktörer som skor sig på både flyktingarna och oss skattebetalare.

    Synd bara att vi inte längre har ett par 100.000 värnpliktiga som kunde hjälpa till att få ordning på grejerna. Unga, starka och billliga i drift.
  • Daskin­g
    Äldre 30 Sep 18:16
    todo nada skrev 2015-09-30 12:48:07 följande:
    Vill och vill, vill de bo här och läget ser ut som det gör så får de ju finna sig i den temporära lösningen. Majoriteten är nog glada ändå över att vara i säkerhet.

    Sedan var det väl baracker, och varken tält eller lappkåtor det varit tal om. Skrev du så för och få det att låta mycket värre, eller har du på fullaste allvar tagit del av information om att de ska slå upp tält/lappkåtor till flyktingarna?
    Väl talat!
  • Daskin­g
    Äldre 30 Sep 18:30
    Speakers Corner skrev 2015-09-30 18:22:39 följande:
    Och du var självklart också ett barn, som flytt med dina föräldrar över hela Europa, utmattad, och skör efter allt du varit med om. 
    Eller kanske var du en gravid kvinna med allt vad det innebär.
    Eller en gammal och sjuk man som var helt slut efter färden. 
    Klart att dom ska sova i tält i minus tjugo grader för det är precis samma sak som när unga friska män och kvinnor som står på toppen av sin fysiska prestanda sover i ett tält.
    Jag har sovit i egenbyggd bivack på fjället i snöstorm, det betyder inte att jag rekommenderar det till alla andra 
    Nä det anstår inte ett land som Sverige att hysa människor i tält. Sen kan väl inte allla räkna med att flytta in i en möblerad lägenhet dag 1 de anländer heller. Något som slår mig i den här tält/barack/prefabhus diskussionen är hur vi i Sverige resonerat om vår egen krisberedskap. Vi kan väl lika väl som andra länder drabbas av naturkatastofer där 100.000 människor tvingas att lämna sina hem under en period. Hur fasen hade man tänkt att lösa det. Jag menar, borde inte Sverige ha en plan för ett sådant scenario och i så fall kunna sätta det på banan nu när det handlar om männniskor som inte har någonstans att bo.
  • Daskin­g
    Äldre 1 Oct 00:20
    +1
    todo nada skrev 2015-10-01 00:08:25 följande:
    De som flyr vill inte vara delaktiga i krig, du menar att de ska tvingas kriga i underläge dessutom? Det du anser är att vanliga människor, som haft vanliga jobb innan kriget ska göra är att tvingas in i en sådan dödsfälla?

    Om det finns pengar nog i en familj så att en person kan resa, ska de skicka mormor eller något av barnen, eller den som har störst chans att klara resan och bäst förutsättningar för att stabilisera sig i landet så denne kan hjälpa resterande av familjen?

    Ganska enkelt egentligen.

    Du tycker det handlar om lyx? Ser du det som lyx att inte bo i flyktingläger så måste jag säga att du har en mycket ödmjuk syn på livet. Vilket förvisso även jag anser mig ha, även om ordet lyx har helt annan innebörd för mig.

    Hört talas om den lilla jordnöten vid kusten som är omringad av Israel? Gaza remsan heter den, en gång var den mycket större. Men sedan började Israelerna ta över landet, och mörda folket i flera decennium. Tills det bara var en liten remsa kvar, då fortsatte Israel att bomba remsan och mörda människorna som bor där medans omvärlden såg på och fortsatte trots det ha relationer med Israel... (Fortsättning följer, eftersom detta fortfarande pågår)
    Ett synnerligen otäckt påhåpp på staten Istrael och judarna. Men de har ju blivit ordentligt ditklämda innan så varför inte fortsätta att förfölja och förtala dem. Är du också med i klubben som satt ett år för när staten Israel inte längre ska existera?
  • Daskin­g
    Äldre 1 Oct 16:52
    todo nada skrev 2015-10-01 00:32:21 följande:
    Ren fakta, hur tycker du man ska beskriva det? Jag har flera vänner från Gaza, och du ska veta att de nyheter som når oss är långt ifrån alla.

    Säg mig, hur ser statistiken för antalet dödade (både militära och civila) ut för respektive sidor?
    I din värld mördar tydligen Israel folk på löpande band.

    Du missar en del i sanningen. Ingen av Israels grannar erkänner dem. På världkartan i klassrummen i tex. Jordanien är Israel en grå yta som benämns "ockuperat område". Jag har varit i Jordanien så detta stämmer.

    Vidare har jag inte hört talas om självmordsbombande judar som går på en buss och spränger 50 oskyldiga människor i luften.

    Nu säger du säkert att det är det enda sättet Hamas och andra kan föra krig. Den fattige mannens krig. Inte ett dugg trevligare för det!

    Men när Israel inklämd mellan länder som inget annat hellre ser än att de försvinner från jordens yta slåss, då är det mord och inga visor.
  • Daskin­g
    Äldre 1 Oct 17:17
    todo nada skrev 2015-10-01 16:58:25 följande:
    Exempel:

    Sammandrabbningarna 2014, två civila Israeler dödade, 1444 civila palestinier varav 478 barn och 246 kvinnor.

    Jag låter siffrorna tala för sig självt.

    Läs dem medans du tittar på kartan då vs nu över Gazaremsan;
    Så du menar att det i stort sett inte dött några Israeler sedan 1947. Det är aldrig en som har fel när två bråkar. Jag vet att Israel begår hemska övergrepp men att enbart peka ut dem som skyldiga till en konflikt som pågått i över 60 år är inte speciellt nyanserat.

    Sen kan man ju fråga sig varför många judar flyttar til Israel från världens alla hörn.
  • Daskin­g
    Äldre 1 Oct 17:23
    +1
    Världsmedborgare skrev 2015-10-01 17:07:24 följande:
    I min värld är det ju precis vad Israels regering gör idag, och har så gjort under lång tid.

    Om däremot all världens Judar fått bestämma, så hade vi med stor sannolikhet haft en tvåstats-lösning idag.
    Nu drar ju t.o.m Israels egna Judar iväg från Israel, ett problem som regimen i Israel inte gärna vill höra talas om.
    Det finns ingen regim i Israel. Det är en demokrati med folkvalda ledare. Till skillnad från många andra länder i deras omgivning.
  • Daskin­g
    Äldre 1 Oct 17:31
    Världsmedborgare skrev 2015-10-01 17:20:47 följande:
    Det bor ungefär lika många Judar i USA som i Israel, så det är inte längre nån strid ström till Israel från världens alla hörn.
    Tvärtom så ser man idag att Judar lämnar Israel, t.o.,m för att bosätta sig i Tyskland!
    Det är väl otroligt bra om de äntligen känner sig trygga i att lämna Israel för att bygga ett liv någon annanstans.
  • Daskin­g
    Äldre 1 Oct 17:43
    todo nada skrev 2015-10-01 17:34:02 följande:
    Inte ens fel attrvå bråkar? Så lät det inte nyss..
    Vad skulle det va att jag sagt. Jag har inte sagt att Israel är oskyldiga men hävdar att de ensamt inte är skuld till det som händer i regionen eller för den delen ensamma om att begå övergrepp.
  • Daskin­g
    Äldre 1 Oct 18:54
    todo nada skrev 2015-10-01 18:01:42 följande:
    Hur har palestinierna gjort fel? Att de inte överger Gazaremsan utan protester till Israel?
    Enkelt sammanfattat. Jag tycker att spränga civila bussresenärer i småbitar också är att mörda.
  • Daskin­g
    Äldre 3 Oct 17:17
    Flash Gordon skrev 2015-10-03 17:12:33 följande:

    Hur löser man det sanitära med nya 10000 boende.

    Punkt.

    Det är inte direkt O-ringen vi talar om där ett antal tusen orienterare (frivilligt) ska leva under spartanska förhållanden under några dagar.

    Vi talar om 10000 boende i ca 1000 baracker (i bästa fall) som ska ha till gång till vatten, avlopp, el, tele, vägar, värme ...

    Vi talar om infrastruktur till lika många som i ett helt Gnesta kommun.

    Tänk om bara var femte av dessa nya invånare är ett barn - du behöver ordna skolsalar och verksamhet till 2000 barn där ute på skjutfältet.

    Barackerna har sedan rimligen en leveranstid på några månader för ett tusental. All kapacitet som finns på marknaden har ju Gud bevars redan fullt upp med att leverera den här typen av boende till Mellanöstern.

    Spännande tider.
    Infrastruktur kanske inte behöver prioriteras eftersom de flesta inte har bilen med när de kommer...
  • Daskin­g
    Äldre 3 Oct 17:45
    Flash Gordon skrev 2015-10-03 17:26:26 följande:

    Du tror inte de vill ha vatten, avlopp och el bara för at de inte har bilen med sig?
    Jodå, men jag anser inte vatten, värme och sanitet är infrastruktur. Jag menar att det inte behövs några stora trafikmässiga investeringar när man bygger upp något som ska fungera som en temporär lösning för alla som flyr och behöver tak över huvudet.
  • Daskin­g
    Äldre 3 Oct 23:23
    Flash Gordon skrev 2015-10-03 18:03:17 följande:

    Och de vägar vi behöver bygga i dessa barackstäder måste vara permanenta nog att inte slaska sönder och bli till lervälling under skånskt vinterregn.


    Det är ju iofs inte så svårt om man vet vad man håller på med. Men vad menar du att de som kommer ska bo då?
  • Daskin­g
    Äldre 4 Oct 00:38
    Flash Gordon skrev 2015-10-03 23:37:04 följande:
    Vilket är ganska exakt den fråga jag ställer till dig i inlägg 435 men inte fick något svar på.

    Du anser att tältläger inte är värdigt, skriver du.

    Jaha, så vad ska vi göra då, frågar jag dig?

    Själv ser jag vara tältläger eller stopp vid gränsen som realistiska alternativ.

    *och i "tältläger" räknas även barackboende in*
    Det är väl ändå en jäkla skillnad på ett tält och en barack/modul. Har du aldrig sovit i en 12 manna militärtält utan botten? Kamin i mitten så att fötterna kokar och istapparna frodas i håret. Det är väl ändå en skam om vi inte kan få svensk industri att tillverka baracker med de vanligt förekommande bekvämligheter en människa behöver. Vi är väl inget U-land...
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?