• Lars E
    Äldre 4 Sep 09:19
    816990 visningar
    4946 svar
    -1 +1
    4946
    816990

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    EU upplever sin värsta flyktingkris sedan krigen i Balkan och till Sverige och Tyskland har nästan alla kompasen inställd på. Men finns det en gräns och var går den isf? Att övriga EU inte ställer upp solidariskt hur mycket Melker och Löfven så önskar gör inte situationen lättare heller precis. Så hur solidarisk känner du dig när kostnaderna skenar och vår välfärd hotas?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?
  • Lars E
    Äldre 4 Sep 10:59
    #2
    +1
    Solidaritet skrev 2015-09-04 10:40:47 följande:
    Vilken är gränsen då? 
    Berätta. 

    Vilket är hotet mot vår välfärd? Vad innebär det?

    Sedan undrar jag hur du får det till att "nästan alla" har kompassen inställd på Tyskland och Sverige? De absolut flesta befinner sig i närområdet av katastrofen. Det vill säga de närliggande länderna. 

    Anser du att vi inte bör jobba för ett solidariskt ansvar i Europa? Vad är alternativet?
    Bara att se på hur det är i dag med alla utanförskapsområden. En skriande bostadsbrist och hög arbetslöshet etc.. Och dom som drabbas hårdast är våra egna ungdomar som tvingas att bo kvar hemma långt upp i vuxen ålder.
  • Lars E
    Äldre 7 Sep 19:07
    #15

    Vår sk landsfader samlar alla partieledare till överläggningar om flyktingpolitiken utom en. Gissa vem? Vad är det att diskutera när alla ändå är ense om att Sverige ändå som vanligt kommer att vara "godast" i hela EU kosta vad det kosta vill.

  • Lars E
    Äldre 8 Sep 11:06
    #32

    Enligt IS har dom genom flyktingströmmarna lyckats att ta in tusentals jihadister i Europa som bara väntar på att börja agera. Hur många har Sverige tagit emot med vår slappa idkontroll och mängder av papperslösa? 

  • Lars E
    Äldre 12 Sep 05:45
    #33

    Finns det stjärterum så finns det hjärterum heter det. Men redan nu börjar vi skuldsätta våra barn och barnbarn allt för att bekosta den fortsatta massinvandringen.
    http://di.se/artiklar/se/2015/9/11/sverige-overvager-eib-lan-for-flyktingar

  • Lars E
    Äldre 13 Sep 07:42
    #39
    Lady Blau skrev 2015-09-13 00:59:59 följande:
    Länken fungerar inte.
    http://di.se/artiklar/2015/9/11/sverige-overvager-eib-lan-for-flyktingar/
  • Lars E
    Äldre 13 Sep 11:54
    #41


    Som Danmark kanske? Eller åtminstone samma som övriga länder i EU.Vad som pågår nu är helt sanslöst och vi är ett varnande exempel för omvärden
  • Lars E
    Äldre 13 Sep 18:36
    #48
    +1

    Det här är bara början på hur importerade konflikter kommer att eskalera framöver. Inte ens på asylboendet kan t.ex kristna och muslimer bo tillsammans. Kan dom inte samsas i sina hemländer så naturligtvis fortsätter dom bråka även här.

  • Lars E
    Äldre 15 Sep 20:53
    #63

    Någon som orkade se spektaklet när riksdagen öppnade? Alla flyktingar ska ut i arbete så fort som möjligt och vi kan ta emot hur många som helst enligt Löfven och övriga i sjuklövern. Trodde inte att värre kunde bli ännu värre men ack så fel jag verkar att ha.  Hade jag inte haft barn och barnbarn hade jag inte brytt mig men det är dom som en dag kommer att få betala notan tyvärr.

  • Lars E
    Äldre 16 Sep 14:33
    #66

    Samtidigt som nya asylboenden verkar att växa upp som ogräs och det verkar att aldrig saknas resurser eller pengar så inte lätt att vara gammal och svensk i dag. Paul 93 gravt synskadad nekas plats på äldreboende. Men visst nu snackar vi prioritering så håll bara käften om du är gammal och svensk.
    http://mitti.se/paul-93-nekas-aldreboende/

Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?