Inlägg från: MMM01 |Visa alla inlägg
  • MMM01

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Önskar det hör kunde stoppas snart. Var inte längesen folk satt och sa hånfullt att flyktingkrisen är ingen kostnad för Sverige. Sen kallar statsministern det här för en investering. Och nu är totalt kaos, och ändå så tänker politikerna inte vika sig för då får "rasisterna" rätt. Men de kör allt i botten och bara nedskärningar att vänta. Blir inte förvånad om de ska tvinga folk att låna ut sina sommarstugor. Jag har fått så jävla nog av den här regeringen. Och de vägrar inse varför SD ökar. Fortsätter detta är nästa val givet vilka som får makten.

  • MMM01

    Ja, nu konstateras det dessutom av regeringen att detta kommer drabba de offentliga finanserna. Kommer behövas lånas pengar och sparas pengar. De ska bla se över sjukskrivningarna. Toppen, går ju riktigt bra för Sverige. Kanske de kan passa på att göra det sämre för pensionärerna också.
    Det håller inte men bara köra på till botten och lägre.

  • MMM01

    Ja, nu är Morgan Johansson riktigt oroad över situationen. Och Sverige söker om nödlån från EU. Grattis!
    De har kört Sverige i botten och mycket beror på att de tror att man är rasist/ nazist om man begränsar flyktingmottagandet.

  • MMM01
    Ben66 skrev 2015-11-05 20:45:04 följande:

    Morgan tycker att de asylsökande ska ordna boende själva eller återvända till Danmark eller Tyskland...jo jo...snacka om rasism
    www.di.se/artiklar/2015/11/5/kan-inte-garantera-boenden/


    Eller har han gått och blivit nynazist?

    Som folk tycker om man reagerar på att man tycker skattepengar borde gå till att rusta upp förfallet i Sverige.
  • MMM01
    themia skrev 2015-11-10 15:56:28 följande:
    Och du har förstås ett jättebra förslag på hur man får alla flyktingar att utan protester och med glatt humör vända tillbaka till krig och elände.
    Låt oss få höra!
    Vi väntar otåligt, det är ju bråttom
    Ja, men fattar du inte att våran välfärd håller inte. Systemet kommer braka samman och det är vi skattebetalare som får nedmonterad välfärd. Ska inte vi svenskar få ha samma sjukvård som vi har idag tycker du då? Eller ska de gamla få sämre hemtjänst? Vart ska pengar och bostäder komma ifrån?
  • MMM01

    Ja, är bra de ber om ursäkt. Men att ta en buss i besittning är ju så sjukt. Undra hur det skulle se ut om vi svenskar vägrade gå av bussarna för att visa vårt missnöje med något. Vi skulle inte bli så ursäktade som flyktingarna blir.

  • MMM01
    Världsmedborgare skrev 2015-11-10 18:00:28 följande:
    Så du menar att om du beställer en resa till Öland som ska ta 1.40 min, och sen vaknar upp 13 tim senare, över 100 mil därifrån, mitt ute i skogen och utan att ha en aning om var du befinner dig, så skulle du inte protestera, eller undra var i h-vete du hamnat?

    Själv skulle jag troligen bli skitskraj, om det skulle hända mig i ett land som jag ö.h.t inte vet ett skit om.
    Speciellt om jag flytt från en vardag/ett land där krig, våld och kidnappningar där folk försvinner spårlöst, är vardag.
    Fast nu var det ju en betald och beställd resa. De kommer hit för att få tak över huvudet och mat och då får man väl följa de instruktioner som följer. Men klart de är trötta och förvirrade men skulle inte agera så själv.
    Däremot så är det enormt kaos som ledde till detta. Och detta är för Sverige tar på sig en för stor kostym när det gäller flyktingar gentemot bostäder och vårt välfärdssystem.
  • MMM01
    Världsmedborgare skrev 2015-11-10 17:50:50 följande:
    Varför och vilket system är det som skulle braka samman menar du?

    Det finns idag absolut ingenting som tyder på att Sverige som land har några större problem, utan det är enbart själva flyktingkrisen som vållar Sverige problem, vilket iofs är illa nog.
    Men annars så går Sverige bättre än på länge, så bra att t.o.m tillväxten behöver skrivas upp.
    Så från 2013 fram till idag har tillväxten gått från riktigt låga +0.2% till 3.3%, inte illa i jmf med övriga EU. http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Ekonomi/Tillvaxt/BNP---Sverige/?from14512=2013&to14512=2015
    Jo, men man förstår ju att detta kostar pengar. Tycker du Sverige försörja dessa människor år ut och år in? Vi har redan en hög arbetslöshet. Var ska alla dessa människor bo? Många flyttar hemifrån efter 25 år idag. När vi inte kan ge ungdomar bostäder varför ska de då få välja bostadsområde? Det är klart blir neddragningar på välfärden med dessa strömmar. Alternativt höjda skatter men då mindre handel för folk, vilket påverkar jobb.
    varför tror du resten av Europa säger stopp? Många investerare drar sig undan Sverige.
    Det blir utanförskap som leder till mer kriminalitet. Sverige har verkligen gjort sitt.
    Men du kanske tycker vi ska skära ner på skola, sjukvård, privatisera mer? För vi skär ner på vården, underhåller inte rälsen, hemtjänsten går på knäna.mm
  • MMM01

    Jaha, då har vi rustat ned välfärden. Och nu blev man själv drabbad. Barnsjukhuset Astrid Lindgrens astma och allergi avdelning stängd pga personalbrist. Vårdcentralen lång kö! Vi har det så fantastiskt här i Sverige!

  • MMM01

    Kan inte fatta att vi betalar för det här eländet med våra skattepengar. Hela tiden larmrapporter vad personalen på våra sjukhus utsätts för. Dåliga löner och en stress som gör att de blir utbrända. Vad är prioritet, jo att nedmontera välfärden så de kan ta emot alla som kommer. Är så less på dessa politiker och media som förstörde vårt samhälle.

Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?