Inlägg från: nattuv |Visa alla inlägg
  • nattuv

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Rataxes skrev 2016-01-05 14:00:48 följande:
    Tysk polis brukar ju inte lägga fingrarna emellan vid liknande upplopp? Vattenkanoner, tårgas och gummikulor borde skingra en sån pöbel. Hjälper inte det får man väl öppna eld med skarp ammunition i midjehöjd.
    Eftersom vi fått lära oss via media och olika debattörer att upplopp där personer med utländsk bakgrund ingår alltid går rättfärdiga så är den tyska polisen kanske, likt den svenska, rädd att anklagas för rasism. (givet att det är sant)
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-01-06 18:33:05 följande:

    Hade det istället varit ett vanligt företag så hade Fazer aldrig vågat göra så här..


    Skillnaden mellan ett privat (vilket jag antar att du menar med vanligt) företag och staten är att det privata företaget oftast har kompetent folk som sköter upphandlingar. Det är en av orsakerna till varför invandringsindustrin tjänar så mycket pengar och varför statliga och kommunala bolag ödslar så med skattepengar.
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-01-19 13:29:03 följande:

    Forts på #1925

    Eller så försöker ni få tag i hantverkare.
    Den gruppen saknar massvis med folk så företagen köper dom från andra länder, för att ö.h.t kunna driva sin verksamhet.
    Den avsaknaden av arbetskraft skulle lätt kunna fyllas av folk från invandrarna, men tyvärr så går det inte att komma åt dom, dom sitter fast i svensk byråkrati. 


    Det stora problemet där är att många inte vill anställa ungdomar utan kompetens utan sitter på arslet och gnäller eftersom de inte vill lägga ner den tid och kostnad en lärling innebär.
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-01-19 15:17:12 följande:
    Jag är själv skogsägare, och råkar känna till en företagare med skogsröjning som huvudsyssla.
    Han har under många många år plockat sin arbetskraft från de baltiska länder, eftersom han inte får tag i några unga arbetslösa svenskar som vill jobba med skogsröjning.

    Därmed inte sagt att jag tycker dessa somalier skulle fått behålla sina bidrag, om dom vägrade jobba, mista bidragen, det ska alla som inte tar ett jobb, som dom bevisligen kan utföra.
    Vi har en väldigt hög arbetslöshet i vissa "utanförskapsområden" och ändå väljer vissa att söka arbetskraft i  Baltikum. Tror du verkligen att det kommer att ändras bara för att vi fyller på med ännu fler arbetslösa i samma områden?
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-06-28 18:11:17 följande:
    Behövs ingen källa, det är idag så allmänt känt vilka som röstar i politiska frågor som sker på Nätet.
    Nej det är inte allmänt känt vilka som röstar i politiska frågor som sker på nätet. Dina fördomar är inte någon allmän sanning.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-07-04 08:19:41 följande:
    Det låter som att du är inne på att Socialdemokratiska kommuner är skickligare på att sköta ekonomi än Moderatledda kommuner och här är vi faktiskt överens!
    Eller så är de bara bättre på att pungslå innevånarna.

    Det finns trotts allt en ideologisk skillnad mellan höger och vänster i synen på vem som har rätt till de pengar jag tjänat ihop.
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-07-17 10:22:18 följande:
    Eller, hur många etniska svenskar är ute i skogen och plockar bär för pengarnas skull?
    Vad jag vet, så är det inte direkt nåt slagsmål om dessa jobb från etniska svenskar.
    Frågan är om ens AF vågar ställa krav på etniska svenskar att ta den typen av jobb, även om det bland svenskar såklart finns lågutbildade och svåranställda, som skulle kunna ta dessa "enkla" jobb.
    Troligen finns det betydligt fler "etniska svenskar" som plockar bär och säljer än invandrare/flyktingar som gör detsamma. Men varför anser du att just etniska svenskar skall plocka bär men inte arbetslösa invandrare/flyktingar?
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-07-26 19:50:05 följande:
    Så jag undrar igen, vad är fegt med att använda mänskliga sköldar, men helt rätt och riktigt att sitta 100-tals mil bort och bomba samma civila/de mänskliga sköldarna till döds?
    Frågan borde kanske ställas: Är ett antal civila liv ett pris man måste vara beredd att betala för att skydda ett större antal civila liv mot terrorister.
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-10-17 13:00:53 följande:
    Det räcker med att du kan titta på hur demografin skule ha sett ut, eller förresten, har du inte märkt att debatten om att vi ska jobba längre upp i åren har upphört, vad tror du det kan bero på?
    Debatten om att jobba längre upp i åldrarna är överspelad eftersom parterna är överens om att höja åldern till 69.
    "En majoritet av arbetsmarknadens parter säger ja till en höjd pensionsålder. Det innebär att man kan gå i pension först vid 63 års ålder och har rätt att jobba till 69 års ålder." ( www.sydsvenskan.se/2016-09-18/ja-till-hojd-pensionsalder )
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?