• Äldre 7 Sep 20:07
    807247 visningar
    4946 svar
    4946
    807247

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Gert skrev 2015-09-04 17:13:56 följande:

    Vi klarar inte av att ta emot någon idag skulle jag vilja påstå. Systemet är redan fullbelagt och det knakar i fogarna.

    Däremot skulle Sverige kunna hjälpa miljontals flyktingar om man fördelade pengarna till UNHCR och andra hjälporganisationer istället. Men det är ju inte Sveriges "solidariska regering" beredd att göra. 


    Give ´em Hell!
    Enligt SDs budgetförslag för 2015 Vill man öka bidraget till UNHCR med 1.2 miljarder men minska biståndet med 10 miljarder. SD vill alltså MINSKA det totala biståndet med 8,8 miljarder kronor!

    SD försöker alltså lura den svenska befolkningen att de vill öka biståndet men i verkligheten så är det tvärt om (och detta när världen är drabbat av ett stort antal konflikter och extremt många människor i flykt).
  • Äldre 7 Sep 22:34
    #29
    Gert skrev 2015-09-07 21:16:48 följande:

    Hans Rosling ger mig rätt i Aktuellt. Han säger att svenska regeringen tar 8 miljarder kronor ur biståndsbudgeten, som skulle gå till de allra fattigaste människor i världen, och lägger pengarna på Sveriges flyktinginvandring i stället. Tack Hans Rosling!


    Give ´em Hell!
    Om du läser SDs budgetförslag så ser du att SD bara avser att minska avräkning från biståndsbudgeten med den summa som motsvarar kostnaden för ett minskat flyktingmottagande.

    SD avser alltså att fortsätta med samma typ av avräkning som den nuvarande och den förra regeringen har gjort (så länge som Sverige tar emot flyktingar).

    Om SD var emot avräkningen på riktigt så skulle man upphöra med den direkt. Nu väljer man i stället att minska biståndet med nästan 9 miljarder per år och fortsätter att ta pengar från det lilla bistånd som finns kvar (så länge som Sverige tar emot flyktingar). Det är ta mig fan uselt.
  • Äldre 24 Sep 07:45
    Tom Araya skrev 2015-09-24 04:34:07 följande:

    Ang bostadsbrist och hemlöshet...


    Hemlöshetens omfattning i Sverige

    Under en vecka i maj 2011 rapporterades omkring 34 000 personer in som hemlösa eller utestängda från den ordinarie bostadsmarknaden. Det framkommer i den senaste nationella mätningen av hemlöshet i Sverige.


    Ofta förknippas hemlöshet med personer som saknar tak över huvudet, som sover ute eller på härbärge. Men de kartläggningar som gjorts visar att det inte finns ?en typisk hemlös?. Det handlar istället om ett antal situationer som man kan befinna sig i, för kortare eller längre tid.

    www.socialstyrelsen.se/hemloshet/omfattning


    Hemlöshet orsakas inte av att det är brist på lägenheter utan orsakas nästan alltid av missbruksproblem, psykiska problem, ekonomiska problem (betalningsanmärkningar) eller familjekonflikter (ungdomar som är hemlösa).
  • Äldre 28 Sep 14:43
    Ulltand skrev 2015-09-28 13:51:42 följande:

    @världsmedborgare, hur kan du se 80.000 otillsatta jobb som ett större problem än 700.000 arbetslösa som kommer att vara 1,5 miljoner om 10-15 år?


    Bara så att jag hänger med, vad är det för 700.000 arbetslösa som du pratar om?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 28 Sep 17:28
    Ulltand skrev 2015-09-28 16:52:14 följande:
    Det vara bara ett exempel. Frågan är hur kan man påstå att det är viktigare att tillsätta ett i förhållnade mindre antal vakanser om det medför ökad total arbetslöshet?

    Den svenska arbetslösheten uppgår till ca 336 tusen vilket ger en arbetslöshet på drygt 7%. Även om det är troligt att automatiseringar kan komma att minska vissa typer av arbeten i framtiden så har antalet jobb ökat de senaste åren vilket inneburit att antalet sysselsatta har ökat och att arbetslösheten har minskat.


    Trots att befolkningen ökar så minskar arbetslösheten.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 28 Sep 21:25
    Ulltand skrev 2015-09-28 20:03:54 följande:
    Detta har inget med hur historien har sett ut att göra. Prognosen är 50% (!) färre arbetstillfällen om 20 år. Läs gärna Anders Wijmans eller Per Schlingmanns artiklar baserad på framtidsforskning från Oxford.
    De närmaste åren finns det som sagt var inget som tyder på att jobben blir färre.
  • Äldre 29 Sep 10:50
    White Tiger skrev 2015-09-29 10:25:35 följande:

    Så länge vi mot allt vad historien har visat oss håller gränser öppna för massinvandring från barbariska våldsamma kulturer så kommer SD öka.


    Ju mer konsekvenser vi får i form explosivt ökning på våldtäkter, gatuvåldet medan alla andra politiker verkar befinna sig i nån form av masspsykos där dom serverar nobelt skitsnack framför reella åtgärder kommer sd öka.


    Jag har i många år nu sagt att vi hjälper ingen undan krig, vi tar hit kriget istället, samtidigt med öppna gränser får vi hit jihadister, resultat av detta blir att blod kommer flyta på gatan.


    Vi kommer inom snar framtid se såna små "incidenter" som vardagsmat, blir nog lika normaliserat som dagens nogo zoner, skottlossningar på öppen gata sprängningar gruppvåldtäkter och så vidare.


    ekstrabladet.dk/112/lige-nu-kaempe-jagt-paa-knivstikker/5754964


    Förstår du inte att det ser illa ut att du sitter och hittar på uppgifter som ska gagna dina främlingsfientliga intressen?


    Det finns varken en explosiv ökning av gatuvåld eller våldtäkter i Sverige (gällande våldtäkter så har faktiskt antalet anmälda fall jämfört med förra året minskat med 10% under årets första 8 månader).


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 30 Sep 21:35
    White Tiger skrev 2015-09-30 21:27:59 följande:

    Ursprungsländer givetvis.


    Inte blir det bättre att dom kommer hit direkt, vem ska slås mot is, kvinnor gamla och barn som får stanna kvar?
    Undrar hur det skulle se ut under det ni betraktar som historiestart om alla krigsföra män skulle fly först, för att som ni brukar säga göra det tryggt för familjen att följa efter. Tack att du anmärker brister i det som pågår just nu.


     


    Där tanken brister att ni erkänner att dom är lyxasylanter, ta sig hit så slipper dom ta sitt ansvar och får hit sin familj på vår bekostnad,


    Ingen flyr israel för dom i motsatsen till oss bevakar sina intressen, sex dagars kriget har du kanske hört talas om?
    Där fanns det ingen snack om att fly för att trygga familjen i efterhand.


    Här har du förresten lite mer sannerligen bild av flyktingar än den svensk media framför.


    Det gäller att vara först till kvarn verkar det som


    www.nrk.no/troms/flykter-gjennom-hele-sverige---i-taxi-1.12577289


     


    www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1443524129063.html


    Varför använder du det tyska ordet för asylsökande (asylant). Är du en tysk invandrare?
  • Äldre 1 Oct 12:43
    White Tiger skrev 2015-10-01 12:14:18 följande:

    Knappa 4 % av syrier som kommer har nämnvärt utbildning som i sig inte ens kan tillämpas i Sverige, endast knappa 20% av dom som kommer hit nu är från Syrien.


     


    ca 50% av alla asylsökande är Syrier. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 1 Oct 14:46
    White Tiger skrev 2015-10-01 13:14:22 följande:

    Jag har länkat till hur lyxasylanter beter sig och till terrordåd utförda av dom, jag kan länka till hundratals olika artiklar som tyder på en och samma sak men du verkar vilja fortsätta leva i vanföreställningen att det flödar in fredliga läkare hit.


    När jag ser en arme av aggressiva unga män i krigsför ålder som stormar olika gränsövergångar, tåg, lastbilar som vandaliserar och förstör allt i sin väg kan jag inte kalla det för annat, det är den attityden och närvaron som behövs i deras hemländer nu.


     


    Nu använder du det tyska ordet för asylansökande (asylant) igen, har du invandrat till Sverige från Tyskland?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?