• Lena19­79
    Tue 27 Aug 2019 19:53
    808061 visningar
    4946 svar
    -1
    4946
    808061

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Padirac skrev 2019-08-27 07:07:53 följande:
    För gemene man är samhället tryggare, för buset som riskerar att skjutas av kumpaner och konkurrenter är det såklart otryggare.

    Hör du till den ena eller andra gruppen så skiljer sig riskerna markant. Det är inte så att vanligt folk har annat än en mycket liten risk att råka illa ut pga de brottsligas interna uppgörelser med vapen av olika slag.

    Hur Det är med mc-klubbar och dess medlemmar varierar förstås.
    Hoppas att jag missförstår dig?
    Men du verkar tycka att utvecklingen med det ökande våldet och kriminaliteten i Sverige är önskad och någonting bra, eftersom det inte drabbar dig?
    Eller åtminstone något som är helt acceptabelt för samhället i stort och för gemene man, eftersom det bara är andra som drabbas?
  • Lena19­79
    Wed 4 Sep 2019 12:43
    -1 +1
    Tintin i Amerika skrev 2019-09-04 12:03:14 följande:
    Du hänger inte med verkar det som.

    Hela vårt samhälle är byggt på matematik.

    Alfabetet var till analfabeterna för kommunikationen människor emellan.
    Vilka fantastiska "sanningar" du försöker skapa. Är det bara för att provocera alla andra eller tror du själv på dina egna påhittade s k sanningar?

    Menar du att det inte är någon skillnad på tidigare invandrare och vårt nya samhälles s k invandrare?

    Förr var invandringen i huvudsak arbetskraftsinvandring och arbetslösheten bland dessa invandrare var i stort obefintlig. Även kriminalitet och andra samhällsproblem var i jämförelse i stort helt obefintliga. Självfallet bidrog de positivt till samhällets uppbyggnad och de utgjorde en pluspost för landets skatteintäkter och totalt sett. T ex belastade de inte välfärden något mera än Sveriges befintliga befolkning. 

    Vår politik har skapat vårt nya Sverige.
    I vårt nya Sverige har stora grupper invandrare en arbetslöshet på officiellt ca 80%, i praktiken är nog arbetslösheten bland stora grupper mellan 90 - 100%. Förmodligen inte okänt heller för dig, om du vågar vara ärlig? 
    Ingen bedömare vågar tro att arbetslösheten bland dessa stora grupper inom överskådlig tid kommer att gå ned något nämnvärt. Vissa som är insatta i sådana frågor säger att vi måste räkna med arbetslösheten bland dessa kommer att vara mellan 60 - 80% även på längre sikt av 10-30 år. All sannolikhet tyder på att även nästa generation av dessa grupper, alltså på 50-100 års sikt (!) kommer ha mycket hög arbetslöshet.
    Jag tror att hon arbetar på arbetsförmedlingen hon som ärligt sade i TV att det finns inga arbetstillfällen för dessa grupper, det finns inga arbetstillfällen för analfabeter?
    Vår politik har medfört att de invandrare som kommit till Sverige under senare tid utgör ingen samlad pluspost för samhällsbyggnad och för skatteintäkterna. Sammantaget belastar de välfärden på ett extremt sätt. Tänk t ex på alla blivande pensionärer, väldigt många kommer bli förtidspensionerade och dessutom tillkommer väldigt många ålderspensionärer som ska ha pension utbetalad trots att man aldrig betalat in något till pensionssystemet (!).
    Har du t ex besökt sjukvården och skolor etc under senare tid?
    Jag skriver dessutom KRIMINALITETEN, men orkar inte ens utveckla det och det borde väl i dag inte ens behöver kommenteras vidare, inte ens för dig?
    Sammantaget kommer de inte inom överskådlig tid, sannolikt inte ens på 100 år, kunna bidra positivt till samhällsbyggnaden utan tvärtom kommer belastningen på välfärdssystemet och rättssystemet fortsätta öka och öka.

    Sanningen är att tidigare invandrare har bidragit till Sveriges samhällsbyggnad men i vårt nya Sverige är det precis tvärtom. Det finns inga fakta eller någon  forskning som visar något annat.

    OBS: För säkerhets skull: Jag skyller inte på invandrare eller flyktingar. Jag håller vår förda politik ansvarig. Jag har aldrig röstat på SD.
  • Lena19­79
    Wed 4 Sep 2019 14:47
    -1
    Kverulant67 skrev 2019-09-04 13:20:30 följande:
    Mycket bra skrivet!

    Dessvärre existerar inte denna sanning hos trådens 3-4 vänsterflummare som likt strutsen vägrar att tro eller se problemen som den stora invandringen har åsamkat samhället.
    Jag är noga med att inte skylla på invandrarna eller den stora invandringen.

    Jag håller politiken ansvarig
    (som ju iofs har medfört problemen som den stora invandringen har åsamkat samhället.  precis så som du säger.)

    Vi menar nog samma sak.
    Men jag är alltså noga med att inte peka ut invandrarna eller invandringen.
    Det finns nog många individer, tom grupper, bland invandrarna som kanske egentligen skulle förtjäna att pekas ut, vilket tidens fortsatta förändring väl får visa i så fall?
    Men i dagsläget är det nog klokt välja att skilja på saker och ting och därför är jag noga med att hålla politiken ansvarig.

    Trots allt finns en bra utveckling inom den allmänna samhällsdebatten och inte minst inom politiken. I dag säger politiska partier och enskilda politiker, liksom grannar och arbetskamrater, sådana saker som endast SD vågade säga för bara 5-6 år sedan.
    Det är nästan sensationellt konstatera att tom vissa journalister har börjat se lite smått på sidan om det som tidigare var "den enda sanningen".
    Oärligheten, döljandet och förnekandet i samhällsdebatten är inte längre lika 100% ensidig som tidigare och den utvecklingen förväntas fortsätta.
    De 3-4 som du nämner, och deras gelikar, har fortfarande skygglapparna på. Kanske kommer även sådana att få ändra ståndpunkt eller så kommer de bli en försvinnande liten minoritet som fortsätter förtiga, förneka och dölja sanningen.

    T ex enligt "den enda sanningen" har vi nu fått akut brist på fängelseplatser och akut brist på poliser.
    Då undrar jag, vad har hänt om vi helt plötsligt har fått så många färre fängelseplatser och så många färre poliser? Om brottslighet och kriminalitet inte har ökat, om den nya samhällsutvecklingen INTE innebär ökad belastning på polis och rättsväsendet, hur kan det då uppstå akut brist???

    I min värld har det inte blivit akut brist på vare sig fängelseplatser eller poliser utan vi har fått en akut samhällsförändring som medför ÖKAT BEHOV av fängelseplatser och poliser.
    För mig är den skillnaden fundamental!
  • Lena19­79
    Thu 5 Sep 2019 09:21
    -1 +1
    Tintin i Amerika skrev 2019-09-04 20:13:05 följande:
    Herre gud akut brist på poliser och fängelser är media som vill sälja rubriker och sådana som dig köper det tyvärr. Poliser och fängelser måste bli fler för vi ökar hela tiden.

    MEN sett till befolkningsmängden borde vi ha behövt många fler poliser m.m.

    Så ja brottsligheten sjunker! Lär dig något som heter procentuellt!
    Ok, enligt dig är sanningen att brottsligheten sjunker.

    Och samtidigt är det enligt dig också sant att vi akut behöver många fler fängelseplatser och många fler poliser.

    Ja det må jag säga, din slutledningsförmåga och förmåga räkna procent imponerar inte.

    Det enda du och din slutledningsförmåga visar är att vår förda politik har lett fram till en totalt sett liten befolkningsökning som har till betydande del skett av grupper som är kraftigt överrepresenterade vad gäller antal brottslingar och antal brott.
    Därför medför denna lilla befolkningsökningen ett helt oproportionerligt akut och stort ökat behov av antal fängelseplatser och poliser.
    Där har du rätt och jag tackar dig för att du hjälper till att förtydliga och bekräfta våra nya samhällsproblem.
  • Lena19­79
    Thu 5 Sep 2019 09:29
    -1 +1
    nihka skrev 2019-09-04 22:12:43 följande:
    Och sedan gör du just det. Förstår du inte din egen text?
    Det måste väl ändå vara du som inte förstår?
    Jag håller vår förda politik som ansvarig för våra nya samhällsproblem. Det är min absolut 100% säkra och tydliga uppfattning.
    Vilket väldigt tydligt framgår av min egen text.

    Ett tydligt exempel är att jämföra Sverige med våra nordiska grannländer och med andra jämförbara länder.
    Dessa har generellt valt att föra en annan politik.
    Dessa har inte alls samma omfattning vad gäller de nya samhällsproblemen.
    Det är den förda politiken som är den enskilt största skillnaden och det är den förda politiken som är ansvarig för att vi i Sverige har dessa nya samhällsproblem, som inte har någon motsvarighet i jämförbara länder. 

    Med detta förtydligande kanske du också klarar förstår min text?
  • Lena19­79
    Fri 6 Sep 2019 09:36
    -1
    nihka skrev 2019-09-05 18:19:49 följande:
    Jag förstår precis vad du skriver. Du påstår att du inte lägger ansvaret på invandrare eller invandringen utan på politiker. Sedan talar du om "sanningen" och "sådana saker bara SD vågade säga" och så "sanningen" igen och upprepar att du inte lägger ansvaret på invandrare eller invandringen utan på politikerna.

    Säg vilken "sanning" helt frikopplad från invandrare och invandring menar du egentligen?

    Med detta förtydligande kanske du också klarar att förstå din text.
    Min sanning är alltså att:
    Jag håller vår förda politik som ansvarig för våra nya samhällsproblem och att 
    det är den förda politiken som är ansvarig för att vi i Sverige har dessa nya samhällsproblem, som inte har någon motsvarighet i jämförbara länder.
    Min uppfattning är att jämförbara länder har klarat sig undan motsvarande samhällsproblem tack vare att de fört en annan politik.

    Jag ber dig att inte insinuera att jag skulle ha sagt något annat!

    För att du ska kunna läsa och förstå min text behöver du öppna skygglapparna. För att du ska kunna vara någorlunda neutral när du läser det jag skriver så ger jag dig en upplysning som kanske är nödvändig hjälp för dig:
    Jag har aldrig röstat på SD. 
  • Lena19­79
    Sat 7 Sep 2019 16:22
    -1
    nihka skrev 2019-09-07 15:20:30 följande:
    Nej, det är inte dina "sanningar". Det är vem du lastar för dina "sanningar". Jag ber dig förklara vilka "sanningar" du syftar på.

    Det var du som drog upp SD och deras "sanningar". Vilka "sanningar" syftar du på?
    Jag har gjort mitt bästa för att på ett seriöst sätt besvara dina frågor och försöka förklara för dig vad jag menar. Jag har verkligen försökt på bästa sätt berätta för dig vad som är min sanning.
    Men jag tror inte längre att du är ute efter min förklaring utan du är bara ute för att försöka nedvärdera och smutskasta mig?
    Du väljer bara att bemöta mig på ett tölpaktigt sätt och du bär dig åt som en drummel. Varför väljer du bemöta mig så? 
    Har jag bemött dig på ett sådant sätt???

    Har du bestämt att det är inte tillåtet ha en annan åsikt än du?

    Var skulle jag ha påstått att SD kommer med sanningen, var har jag dragit upp SD och deras sanningar? Citera gärna tack!

    Återigen är det väl påkallat att jag garanterar, lovar och svär:
    Jag har aldrig röstat på SD.
  • Lena19­79
    Sat 7 Sep 2019 16:55
    -1
    nihka skrev 2019-09-07 15:36:13 följande:
    Du är rolig du. Man öppnar inte skygglappar. 
    Tack för att du tycker jag är rolig, det tar jag som en komplimang.

    Jo, att öppna skygglapparna är ett mycket vedertaget och vanligt sätt att beskriva t ex att någon behöver ha en öppnare och mera vidsynt syn. Alltså att inte vara så inskränkt i sitt synsätt utan att också vara öppen för andra intryck än bara strikt sina egna.
  • Lena19­79
    Sat 7 Sep 2019 17:03
    -1
    nihka skrev 2019-09-07 16:16:21 följande:
    På vilket sätt är egna påståenden om vem man skyller något på statistik?
    Det borde inte vara okänt ens för dig att det finns tydligt statistik som visar att vi i Sverige har fått omfattande nya samhällsproblem till en grad som inte andra jämförbara länder har fått.
    Om du inte klarar finna sådan statistik så får du väl öppna ögonen för verkligheten. Om du inte klarar det så får du väl bara ta in det allmänna nyhetsflödet!
    T ex är det enkelt finna statistik om våra nordiska grannländer som visar att de inte drabbats lika hårt av de nya samhällsproblemen.
    På detta grundar jag min uppfattning.

    Men om du kan visa statistik som tydligt redogör för att jämförbara länder, t ex våra nordiska grannländer, har lika stora nya samhällsproblem som vi i Sverige så är jag omgående beredd ändra min uppfattning.
    Visa i så fall gärna sådan statistik!
  • Lena19­79
    Sat 7 Sep 2019 17:56
    -1
    nihka skrev 2019-09-07 17:08:47 följande:
    Nej, du har inte svarat på vilka "sanningar" du så obskyrt talar om.

    Det är väl påkallat och jag garanterar, lovar och svär att jag aldrig har påstått att du har röstat på SD. Det var du som drog upp SD. Klicka på ett av dina inlägg och "Visa endast" så ser du det.
    Om du inte klarar av att citera och visa att jag skulle ha sagt det som du påstår,
    så säger jag att du ljuger!
    Varför väljer du att ljuga om vad jag har sagt?
    Jo, för att du försöker förnedra och förminska mig och det jag säger för att jag har en annan uppfattning än du.
    Att du medvetet väljer bemöta mig på detta sätt tycker jag är svinaktigt av dig.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?