• Äldre 9 Jun 10:17
    817173 visningar
    4946 svar
    4946
    817173

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Världsmedborgare skrev 2016-06-09 08:11:56 följande:
    Jag vet inte vilka du menar, men själv har jag alltid hävdat att "fienden" givetvis använder sig av alla vägar som leder till att dom kan angripa sina motståndare.., så har det alltid varit i krig och kommer att fortsätta så, även i framtiden.

    Men det betyder inte att vi ska förhindra att folk flyr, utan endast att vi måste inse att det är ett problem vi måste ha beredskap för, och att det inte är ett hot som går att skydda sig 100% mot.., den möjligheten att lämna garantier finns aldrig i krig.
    Uppenbarligen finns även de som ser det som kompromitterande för den gerösa flyktingpolitik de förespråkar att sådant uppdagas och vill helst inte erkänna att det existerar och är heller inte villiga att sätta in motåtgärder.

    Att Migrationsverket överhuvudataget har dålig koll och saknar resurser att hantera detta visar tydligt att systemet är överbelastat.
  • Äldre 9 Jun 10:19

    Angående terrorism/terrorister så provar man i Danmark nya grepp.


    Terrordömd dansk förlorar medborgarskapet

    www.svt.se/nyheter/utrikes/terrordomd-dansk-forlorar-medborgarskapet
  • Äldre 15 Jun 00:01
    Antalet asylsökande minskar kraftigt
    Omkring 9.000 färre personer har sökt asyl hittills 2016, jämfört med samma period i fjol. Men för Migrationsverket kommer det att dröja innan trycket släpper. ? Handläggningstiderna kommer inte att minska den närmsta tiden, säger Fredrik Bengtsson, presschef.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/antalet-asylsokande-minskar-kraftigt-1
  • Äldre 15 Jun 20:42

    När man inte klarar att hantera sådana här fall bättre än så här så blir mitt svar INGA på frågan i trådstarten.


    Familj bakom religiösa trakasserier på boende
    Kinna Igår 16.30, uppdaterad 8 timmar sedan

    www.bt.se/mark/familj-bakom-religiosa-trakasserier-pa-boende/
  • Äldre 15 Jun 22:38
  • Äldre 16 Jun 08:06

    Hur var det? "Det går bra för Sverige nu"... Varför skulle då skatterna behöva höjas och varför räcker inte pengarna till?


    Skatterna kommer höjas - och det rejält

    De skattehöjningar som blir aktuella i ett tioårsperspektiv kommer att vara mycket destruktiva. Risken är överhängande att vi driver fram en ny 1970-talsstagnation.

  • Äldre 16 Jun 10:54
    MMM01 skrev 2016-06-16 08:32:52 följande:

    Kan inte fatta att vi betalar för det här eländet med våra skattepengar. Hela tiden larmrapporter vad personalen på våra sjukhus utsätts för. Dåliga löner och en stress som gör att de blir utbrända. Vad är prioritet, jo att nedmontera välfärden så de kan ta emot alla som kommer. Är så less på dessa politiker och media som förstörde vårt samhälle.


    Jag förstår inte hur de tänker som vill montera ner välfärden och samtidigt ta emot en mängd flyktingar. Välfärden är ju en viktig bit av förmågan att kunna ta emot några alls.
  • Äldre 16 Jun 10:59
    KillBill skrev 2016-06-16 09:31:34 följande:

    I den artikel som du hänvisar till så styrks påståendet om skattehöjningar med att regeringen i den senaste budgeten har ökat skatterna med 30 miljarder.


     


    Då kan det vara bra att nämna att Alliansen sänkte skatterna via jobbskatteavdraget med ca 100 miljarder kronor (per år). Eftersom Sverige hade budgetunderskott 2010-2014 så är det inte särskilt konstigt att den nya regeringen återställer storleken på skattebasen lite grann. Det är handlar om ansvarsfull politik.

    Sedan gäller skatteökningen bla arbetsavgifter för unga där den rabatt som gällde tidigare har plockats bort. Rabatten på arbetsgivaravgifterna för unga gav få jobb och var ett extremt dyrt sett till varje skapat jobb (beräkningar har visat att varje ungdomsjobb som reformen skapade kostade staten mellan 1 och 1,6 miljoner kronor).


    Det låter märkligt. Hur många år måste man inte jobba till lägre arbetsgivaravgift för att man ska komma upp i de summorna. Vad kostar varje arbetslös ungdom?
  • Äldre 16 Jun 19:52
    KillBill skrev 2016-06-16 11:29:20 följande:
    Satsningen beräknas ha resulterat i ca 6-10 tusen jobb och beräknas ha kostat 10 miljarder kronor per år!

    Att satsningen blev så dyr beror på att företag även fick rabatt för ungdomar som redan hade jobb och dessa var betydligt fler än de 6-10 tusen som faktiskt fick jobb pga reformen.

    www.ifau.se/sv/Press/Pressmeddelanden/Lagre-arbetsgivaravgifter-for-unga-gav-sma-positiva-effekter-pa-sysselsattningen/
    Då kanske vi har förklaringen där.

    Jag hade i så fall förordat att avdraget skulle gälla i ca 2 år och bara för arbetslösa vid första anställning (ev första fasta heltidsanställning), oavsett nationalitet och ålder.
  • Äldre 16 Jun 23:30

    -"Jo men vi kan ta emot hur många som helst..."
    Nej, det kan vi inte, hur naiv får man bli!?


    ?Personalen kunde inte göra ett bra jobb?
    70 ensamkommande barn på tre månader blev för mycket för Ängeholms kommun. På grund av bristerna i mottagandet anmälde de sig själva till Inspektionen för vård och omsorg.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/personalen-kunde-inte-gor-ett-bra-jobb
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?