Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Fjonken skrev 2015-10-08 11:29:55 följande:
    Vad pratar du om? 200 000 motsvarar ju ca 316 000 för EU. Jag förstår helt ärligt inte vad du menar? Att Sverige tar emot oproportionerligt många jämfört med både USA och EU kan vi väl slå fast? Och det är ju det som är intressant för oss i slutänden. 

    "Invandrare" kan betyda vad som helst. T ex rika kinesiska ungdomar som pluggar på dyra universitet är inte riktigt samma sak som en somalier som inte ens kan skriva och läsa. Du får hitta siffror på hur många asylansökningar som USA beviljar istället. 
    När du inte vill läsa eller ta till dig fakta, så är det ingen idé vi fortsätter disskutera.
    Som att 200.000 är enbart från Syrien, men det är inte alla som invandrar/kommer till USA.

    Ja Sverige tar emot många i EU, men så ser det även ut i USA, att vissa stater tar emot väldigt många, medans andra nästan inga alls.
    Så det finns samma problem där som här, samma klagan, samma bråk, samma ekonomiska problem.

    Och det baror på samma revirpissande, samma avundsjuka, samma okunskap, samma rädsla, samma religionsbråk o.s.v.
    Lös dom problemen, så har du löst det mesta av mänsklighetens problem.
  • Världsmedborgare
    enånittitre skrev 2015-10-08 11:28:27 följande:
    USA borde ta emot allesammans då det är deras krig och maktiver som ligger till grund för de mest konflikterna här i världen!
    Det ligger en hel del i det, men knappast en framkomlig väg, för att lösa några av de problem vi har idag.
  • Världsmedborgare
    Fjonken skrev 2015-10-08 11:57:53 följande:
    Alla som kommer till Sverige är inte från Syrien heller. Vad försöker du göra? Olika mellan olika delstater? Vad har det med vår svenska asylpolitik att göra?

    Det här med revispissande, okunskap, religionsbråk osv är ju otroligt mycket vanligare och allvarligare i Mellanöstern än någon annanstans i hela världen. Precis de människor du vill ta hit. Eller tror du att det bara är progressiva vänstertänkare som kommer? Så kanske det var när de kom från Pinochets Chile men nu? Knappast. 
    Har du ännu inte förstått det, så tycker jag vi lägger ner det här.
  • Världsmedborgare
    Fjonken skrev 2015-10-08 12:36:17 följande:
    Haha. Ja, det är faktiskt ingen idé att prata med dig. Du har ändå ingenting att komma med. 
    Dina för alla uppenbara lögner, är heller inte mycket att komma med.
  • Världsmedborgare
    Fjonken skrev 2015-10-09 11:28:05 följande:
    Börjar bli underhållande det här. Se hur de PK-politikerna svettas... Kommer bli ännu mycket värre när de som kommer ska ut och skaffa riktiga bostäder. 
    Jag tycker mest det verkar som SD anhängarna svettas, ett jävla gnäll på allt och alla.
    Handlingsförlamning och idétorka verkar vara SD:s signum, dom låter som ett hack i en gammal vinylplatta.

    I tråd efter tråd så frågar SD  om hjälp och lösningar från oss andra, iofs inget konstigt, när dom själva tycker lösningen är att andra ska hand om de problem som finns.
  • Världsmedborgare
    wilde card skrev 2015-10-09 12:14:34 följande:

    Har du druckit nått redan?


    Det enda som låter som en söndrig lp skiva är svetsarfanskap med sina floskler som står på repeat.


    I tråd efter tråd frågar folk efter konkreta lösningar, in floskler klyschor eller KUMBAJA MY LORD KUMBAJA utan rent tekniskt vad ska vi göra åt helvetet vi dras med nu.
    I vanlig ordning så svamlas det då om rasism och andra vanföreställningar.


    SD tycker? Det är för helvete svetsarn som prackar en massa problem på oss och anser att andra ska lösa allt.


    Å så var det där med att känna sig stressad och svettig..
  • Världsmedborgare
    Fjonken skrev 2015-10-09 13:27:16 följande:
    Ja, inte är det vi invandringskritiker som är svettiga nu när det ska byggas tältläger och allt möjligt. Löfven säger ju rakt upp och ner att de inte vet vad de ska göra utan istället uppmanar man folket att hjälpa till ideellt. Vilket väldigt få är redo att göra mer än nån dag så att de får fina bilder att lägga upp på sociala medier som visar hur jävla fina människor de är. 
    Det är så vi alltid ska göra vid en krissituation, att du ogillar just den här krisen är en annan sak, men kriser kan bara lösas om vi hjälps åt.

    Sen tror jag du har helt fel, vad gäller hur många som vill hjälpa till, så låter det inte från de som jobbar med krisen, där verkar det snarare så att dom erbjuds mer frivillig hjälp än dom hinner med att organisera.
    Det är säkert inte så överallt, jag vet ju bara om det jag hört.
  • Världsmedborgare
    Fjonken skrev 2015-10-09 14:44:29 följande:
    Jag hjälper till genom att betala skitmycket skatt. Kriser kan inte lösas genom frivillighet. Många vill kanske hjälpa till, men hur länge? Och har de rätt kompetens? Knappast. 

    www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/s.../

    "Sverige har mödosamt byggt upp en välfärdsstat för att sociala insatser ska skötas professionellt. Det garanterar rättssäkerhet och kvalitet och att de som behöver insatser bemöts på ett jämlikt sätt. Frivilligarbete och välgörenhet var en gång i motsats till detta ett reaktionärt högerprojekt. Nu plötsligt det finaste som finns för vänstern. Obegripligt.

    Läget är exceptionellt och volontärer behövs på många ställen. De behövs för att stötta dem som jobbar professionellt, inte för att klaga på, underminera och ja, just det pissa på dem som kan det här bättre."


    Kriser kan endast lösas med hjälp av frivilliga eller med hjälp utifrån. Det som påstås vad gäller rättssäkerhet och kvalitet, det gäller endast när ett samhälle fungerar normalt, inte under en kris.

    Varför? Jo för att inga samhällen kan ha beredskap för att hantera större kriser.
    Så det finns bara två alternativ, det ena är att be om hjälp från hjälporganisationer och andra länder, det andra är att vi själva hjälper till.
  • Världsmedborgare

    Lite från vad som gäller kring svensk krisberedskap.
    --------------------------------------------


    Det svenska krishanteringssystemet är organiserat i nivåer.
    I första hand ska en kris hanteras av den kommun eller de kommuner där krisen uppstått samt hos den eller de verksamheter som är inblandade – kommunal nivå.
    Vid behov ska länsstyrelsen – regional nivå – kunna stödja kommunerna.
    Vid behov av ytterligare resurser ska centrala myndigheter kunna träda in – central eller nationell nivå.
    Som medlem kan Sverige erhålla stöd från EU.
    Genom ytterligare bi- och multilaterala samarbeten kan Sverige få stöd på internationell nivå.


    En kris som påverkar stora delar av samhället kan kräva omfattande samarbete mellan myndigheter, företag och andra organisationer på och mellan olika samhällsnivåer.
    Det delade ansvaret kan komma att ställa stora krav på samordning av åtgärder.
    Kritiska beroenden mellan olika samhällsviktiga verksamheter ställer krav på samverkan inom samhällsområden men också krav på tvärsektoriell samverkan.
    ------------------------------------------------


    Som synes kan alla i Sverige bli inblandade, där givetvis även frivilliga insatser kan krävas.
    Bir det rikitg illa, så finns det även långtgående tvingande åtgärder att ta till..

  • Världsmedborgare
    Yellow Cross skrev 2015-10-09 15:29:52 följande:
    Det är DU och dina gelikar som bär ansvaret för de enorma invandringsrelaterade påfrestningar som den svenska nationen utsätts för,ty krisen uppstod inte till följd av någon oundvilklig naturkatastrof utan skapades artificiellt genom en konstant liberalisering utav invandringspolitiken som pågått i över ett decenium nu,en liberalisering som du säkerligen förfäktat.

    Har du någonsin frågat dig varför t.ex EU-länderna Danmark och Slovakien inte utsätts för samma migrant-tsunami som Sverige,detta trots att de ligger närmare oroshärdarna och rimnligtvis bör drabbas hårdare utav migrant-strömmarna?
    Det är för att de styrande i dessa länder till skillnad från Sverige inte är totalt inställda på att dränka det egna landet i problemfall från tredje världen utan istället för en betydligt mer sansad migrationspolitik.

    Efterlyser du lösningar?
    Se till att Sverige med hänvisning till Dublinkonventionen avslår asylansökningar för ALLA som under sin resa hit beträtt ett annat EU-lands territorium och därefter deporterar dem,något som skulle minska andelen asylansökningar med <95%.

    Saken är ju att du inte ställer upp nå någon form av politiskt agerande vares syfte är att minska invandringen,så vad förslår du?
    Följ utvecklingen i EU om hur det kommer att lösas, jag vill se EU lösningar, inte att varje land agerar efter eget godtycke. 
    Annars kommer vi att få dras med ett evigt politiskt käbblande så fort nåt land ogillar vad EU beslutar om, eller hamnar i nåt gemensamt problem.

    Dublinkonventionen kan du glömma, den kommer att göras om då den visat sig föråldrad och inte fungerar i ett krisläge.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?