• Äldre 29 Jun 01:55
    817248 visningar
    4946 svar
    4946
    817248

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Om immigration och migrationspolitik ur norskt perspektiv:


    - Hvorfor forteller ikke mediene hva en ikke-vestlig innvandrer koster?
    Mediene fungerer som en omvendt vaktbikkje når det handler om innvandringen, mener Hege Storhaug. FOTO: Thomas Øijord

    Hver ikke-vestlige innvandrer koster Norge rundt 4,1 millioner kroner i snitt i livsløpet, skriver Finansavisen.

    www.aftenposten.no/meninger/--Hvorfor-forteller-ikke-mediene-hva-en-ikke-vestlig-innvandrer-koster-581722b.html


  • Äldre 29 Jun 21:42
    FDFMGA skrev 2016-06-29 21:34:42 följande:
    Tom Araya skrev 2016-06-28 17:28:09 följande:
    Har du någon källa till vilka som röstade och vilken partitillhörighet de har?

    Man behöver knappast någon källa - bara en gnutta nyfikenhet och ett uns förnuft.

    Under Frees förra alias brukade hen också referera till Aftonbladets omröstningar som svenska folkets åsikt. Jag hade lite skoj eftersom jag roade mig att manipulera resultatet så att det blev ett helt annat än det Lagge ursprungligen påstod är folkets åsikt.

    Jag tycker Världsmedborgare har en vettig inställning till nätomröstningar - det enda man kan utläsa av dessa är egentligen att SD-aktivister är mycket roade av nätomröstningar.
    Vad grundar sig det på? Registrerar man sin partitillhörighet när man röstar, uppgifter som sedan blir offentliga?
  • Äldre 29 Jun 22:25
    FDFMGA skrev 2016-06-29 22:19:55 följande:
    Nej, det Free brukar referera till är artiklar i Aftonbladet som avslutas med att man får rösta mellan två alternativ.

    Du registrerar ingenting och om du tömmer webbläsaren kan du fortsätta att rösta så länge ditt tålamod räcker. Om du sen efter att du fått fram det resultat du önskar väljer att kalla detta svenska folkets röst, tja det är upp till ditt omdöme förstås.
    Men vad baserar du ditt påstående på om att det är just Sverigedemokrater (oklart om det är medlemmar eller väljare) som röstar för/mot i vissa frågor?
  • Äldre 30 Jun 03:27
    KillBill skrev 2016-06-29 22:52:42 följande:

    Kanske för att typiska SD frågor får oproportionerligt höga poäng?


    Du menar att SD's hjärtefrågor inte intresserar andra än SD's väljare?
    Jag tror snarare att det är övriga partiers fördomar om att det är så det förhåller sig som får dem att tappa väljare.


  • Äldre 30 Jun 03:38
    FDFMGA skrev 2016-06-29 22:55:00 följande:
    Tja, en gissning. Hur kvalificerad den är får du själv bedöma. 

    Startar du en omröstningstråd här eller på många andra platser på nätet så kommer SD att få drygt 50 procent av rösterna. Hur troligt är det att detta är representativt för  ett forum där en överväldigande majoritet är relativt unga kvinnor?

    Du är ju så pass gammal på FL att du knappast kan ha undgått att notera att det finns ett litet gäng sverigedemokrater som har multipla alias här.

    Jag påstår inte att alla - eller ens särskilt många -  sverigedemokrater har nätröstningar som främsta hobby, snarare att det räcker med några få för att ett resultat ska bli missvisande, åtminstone om man vill se resultatet som representativt för t ex de som är aktiva på FL.
    Du menar att bland den övervägande majoriteten av unga kvinnor finns inga som röstar på Sverigedemokraterna?

    Jag har ingen som helst koll annat än i mycket enstaka fall (där jag haft personlig kontakt) om FL-medlemmar har flera konton, vare sig de stödjer sd eller något annat.

    Du kan inte tänka dig att det kan finnas många inom alla politiska fallanger som har en åsikt liknande den sd står för (andra partier de inte röstar på också för den delen) i vissa frågor och att det framgår först när enbart dessa frågor diskuteras, vilket kan ge sken av stöd för sd?
  • Äldre 30 Jun 10:16
    FDFMGA skrev 2016-06-30 07:43:41 följande:
    Nej, det menar jag inte - men jag menar att det inte är representativt för deltagarna på FL att SD får över 50 procent om någon ordnar en omröstning - ur mitt perspektiv är man oerhört naiv eller något annat som jag inte känner för att benämna en sommarmorgon om man tror det.

    Fundera på de fasta signaturer du känner till, alltså sådana som inte dansar omkring ett par veckor och sen blir bannade från FL, de av dessa som har uttryckt politiska sympatier och är kvinnor - är det många bland dem som kan antas vara sverigedemokraterSkrattande

    Jag har ingen aning om det är representativt eller inte eftersom jag har för dålig koll på vilka som hänger här. Jag kommunicerar antagligen bara med en bråkdel av alla FL-medlemmar. Jag har också rätt dålig koll på vilka som är män och vilka som är kvinnor, det går ju inte att se längre och många profiler har namn och avatar som i alla fall jag uppfattar som rätt könsneutrala.
    Sedan trodde jag faktiskt att diskusionen gällde alla omröstningar på nätet, även de som hålls i annan media.
    Kanske ligger det något i det du säger...


    FDFMGA skrev 2016-06-30 07:43:41 följande:
    Iofs en perifer diskussion. SD har fungerat som ett tillfälligt stopp för övriga svenska partier att hantera integration utan skygglappar. Jag uppfattar det som att övriga partier har insett detta och att vi är på god väg att kunna diskutera exempelvis problemet med värderingar som inte hör hemma i ett civiliserat land men tillåtits bestämma över unga kvinnors liv i vissa områden i Sverige.

    Din fråga i ts. För min del handlar det om värderingar. Den politiker som påverkat mig mest i negativ riktning gentemot invandring är Fridolin - med fler som honom som inte förstår varför kvinnor kan ta illa upp av att representeras av en person som anser det är fel att handhälsa på en kvinna så skulle man verkligen kunna ställa frågan vart i helvete vi är på väg.

    För mig är det obegripligt hur man kan vara så jävla fjäskig gentemot kvinnoförnedrande värderingar - och helt obegripligt att ett parti som kallar sig feministiskt lär honom få vara kvar som språkrör.

    Då är vi två om det (även om jag själv även vill lägga på de ekonomiska aspekterna), men inte var det väl jag som ställde frågan i TS!?

  • Äldre 30 Jun 16:05
    FDFMGA skrev 2016-06-30 10:41:16 följande:
    Nej, vet inte varför jag fått för mig att det var du som startat tråden, kanske du startat någon liknande.

    Ja, min uppfattning är att det är viktigt att diskutera värderingar ur aspekten att ingen ska få hindras att leva som man vill så länge man inte inkräktar på andras rätt att leva som de vill, det vill säga man får vara helt övertygad om att månen är en ost om man så vill men inte försöka tvinga någon annan att leva efter den övertygelsen.
    Det var kanske tråden jag länkar till nedan du menade och blsandade ihop med den här tråden...

    www.familjeliv.se/forum/thread/75692139-mangkultur
  • Äldre 5 Jul 01:30
    +1
    Världsmedborgare skrev 2016-07-04 08:43:45 följande:
    Typisk förenklad populiskt verklighetesförvrängning.  

    Du undviker t.ex att nämna att vården/omsorgen har stora svårigheter att anställa, det finns inte arbetskraft helt enkelt. Och det är vårt eget fel, inte nån invandring, inte flyktingarnas, inte heller nån annan yttre orsak, utan helt vårt eget fel.
    Och eftersom vi vet orsaken till problemen, så kan vi även lösa dom.
    Du nämner heller inte att Alliansens skattesänkningar är de pengar som nu saknas, är det som vi skulle kunna lösa problemen inom vård och omsorg, utan skyller på det som du ogillar och vet att många tror är orsaken till alla våra problem.

    Glädjande nog, så inser allt fler varför vi har de problem vi har inom välfärden, d.v.s att det inte går att plocka bort skattemiljard efter miljard och minska på personal utan att det blir problem.
    En illa fungerande invandring/invandringspolitik är även det ett fel som huvudsakligen ligger hos svenska politiker och inte hos invandrare.
    Ingen svensk politik kan skyllas på invandrare, inte heller på regnväder, resultaten i förra veckans matcher i allsvenskan, skavsår, mjäll och armsvett.

    Du har poäng i ditt utpekande av problem, men du missar vissa väsentliga detaljer.
    Behovet av vårdresurser ökar med befolkningsökning och i synnerhet med invandring, samtidigt som mindre pengar finns att lägga på vård när andra saker, som flyktingmottagning prioriteras. Enbart Migrationsverkets budget överstiger vad hela vården kostar.
  • Äldre 5 Jul 01:32
    Världsmedborgare skrev 2016-07-04 21:36:56 följande:
    Eftersom du bor i Sverige, så har du rätt till de pengar du får efter skatt och ev avdrag du kan göra.
    Men fortsätter det så här och vi låter USA alltmer bestämma över våra beskattade pengar, så kan vi nog se fram emot ett liv i framtiden, där vi istället för pengar, blir tilldelade ransoner och kuponger som ska täcka våra behov.

    Senast idag fick jag fylla i ännu ett krav från en av mina banker, som USA ligger bakom, där jag fick redogöra för mina pengar, var dom kom ifrån, vart jag kunde tänkas skicka dom, om jag hade vänner eller själv var politiskt aktiv eller på annat sätt kunde tänkas vara i en utsatt position, och en hel del annan skit, allt för att jag ska få använda mina penger, gömt bakom kulisser som kallas förhindrande av penningtvätt.

    Och så snackar folk om att EU ska sluta och lägga sig i.., jisses.
    Du menar förstås den ekonomiska sionistkartellen som förövrigt består av fler länder än USA.
  • Äldre 5 Jul 14:20
    Världsmedborgare skrev 2016-07-05 12:09:49 följande:
    Har inget att invända mot det du skriver, dock ser jag det som väldigt possitva problem att vi fått hit fler människor i arbetsför ålder, så jag kan utan problem leva med de ökade initiala kostnader det medför.
    Sköter vi nu bara det rätt, då har vi kammat hem en riktig storvinst.

    För nu är det bara ett vanligt politiskt problem, men ett för lågt barnafödande och en åldrande befolkning som riskerar att helt rasera vår välfärd, är i praktiken ett näst intill olösligt politiskt problem.
    Dels överstiger vår invandring vida vad vi har behov av för att möta svenska befolkningens åldrande och låga barnfödande och dels är sysselsättningsnivån för låg hos invandrare som kommit som flyktingar under de senaste 20 åren samt att många har för få yrkesverksamma år kvar om och när de väl kommer i arbete. Det kommer därmed alltid vara en kostnad.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?