Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Flash Gordon skrev 2016-07-08 11:10:58 följande:
    I ett annat land, i en annan värld kanske.

    Mellan 1984-2015 har Sverige tagit emot 1.013.000 asylsökande. Drygt en miljon.

    Det blir i snitt 59600 om året. Bara asylsökande. Under 17 års tid.
    Hur många av de som faktiskt fick sin asyl beviljade är en högst väsentlig uppgift i sammanhanget...
    Flash Gordon skrev 2016-07-08 11:10:58 följande:
    Givet hur det ser ut nu. Hos Migrationsverket. I förorterna. Och så vidare ...

    ... så är det enda rimliga nu "näst intill noll" för åtminstone en 10 år framöver.

    Om myndigheterna ens ska ha den minsta chans att städa upp det här
    Jo, jag håller med, men jag bortsåg från detta när jag tog ställning....mer åt hållet vad som hade varit rimligt innan allt det här eländet.
    Flash Gordon skrev 2016-07-08 11:10:58 följande:
    *nu tror jag iofs personligen att det är för sent för att städa och reparera och att samhället ohjälpligt brutit samman i oförenliga parallell-samhällen - men det är en annan sak*
    Ja, tyvärr kanske det för alltid är försent.


  • Tom Araya
    Mysigast skrev 2016-07-09 18:10:14 följande:

    Frågan som undersöks i denna tråd är väldigt ledande ställd. Det visar att trådstartaren inte har tillräcklig kunskap om statistik för att utföra en rättvisande undersökning. Dessutom har de flesta inte tillräcklig kunskap om statens finanser för att kunna svara enbart utifrån fakta. De flesta svar blir därför godtyckliga och säger inget om verkligheten.


    Du är välkommen med att fylla på med kunskap.

    De flesta Svenssons som har åsikter har ju naturligtvis inte själv gjort ngra undersökningar eller beräkningar i ämnet, men i bästa fall kanske läst andras arbete med detta, folk som har kunskaperna.
  • Tom Araya
    Mysigast skrev 2016-07-09 23:14:25 följande:
    Kunskap om statistik har jag. Tillräckligt kunskap om finanserna har jag ej. Jag är bara så less på att så många Svenssons inte har någon förståelse för hur viktig källkritik är. Så många bara sväljer lögner om invandringen rakt upp och ner på Facebook och främlingsfientliga sidor som Exponerat.
    Ännu fler sväljer lögner (eller fakta med brister) från väl ansedd media som Dagens nyheter, Expressen m.fl.
    Det är inte het lätt för Svensson att vara källkritisk eftersom media använder olika källor som du sedan måste jämföra kvaliteten på, med den tid och kunskasom normal Svensson. I vissa fall anges inte ens en källa av olika skäl.
  • Tom Araya
    Mysigast skrev 2016-07-11 01:08:18 följande:
    Jag brukar jämföra olika nyhetskällor om det är något jag anser extra kritiskt. Uttrycker de samma sak är det mer troligt att det stämmer. Hur texten är skriven avslöjar också ganska mycket.
    Tyvärr fungerar inte alltid det. Källan måste som sagt var granskas och det anges inte alltid eller så är det något luddigt som "en tjänsteman på myndighet X".
    Man bör också ha ett hum om varför just denna media väljer att skriva om detta fast få eller ingen annan gör det och varför på detta sätt. Tyvärr är det svårt att hitta någon media som inte har någon form och någon grad av agenda som påverkar detta.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-07-16 10:37:21 följande:

    Själv föredrar jag för övrigt Burger King och där vi käkar är det än mer för övrigt påfallande många med ett icke-svenskt utseende som jobbar. Det är en intressant fråga - vilka skulle ha utfört stressiga låglönejobb om vi inte haft invandring?


    Skolungdomar var det på "min tid".
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-08-10 10:28:02 följande:

    Skojar du med mig nu eller har du inte förstått att kostnaderna för migrationsverket ingår i den budgetprognos som pekar på att statens resultat i år kommer vara 45,6 miljarder bättre än planerat?


    För att förstå hur mycket 45,6 miljarder är så kan jag säga att det är mer än vad hela rättsväsendet inklusive polisen kostar i år..


    45,6 miljarder är en spottloska i havet om vi granskar alla behov av utökade resurser.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-08-10 14:54:33 följande:
    Att staten lyckas generera ett resultat på 45 miljarder mer än budget EFTER migrationsverkets ökade kostnader är väl inte lite? Summan motsvarar nästan kostnaden för hela det svenska försvaret..
    Man har ju fortfarande inte skjutit till de resurser som vården, rättsväsendet, skolan m.fl. behöver, ett behov som ökat med de stora flyktingströmmarna.
    Problemen som uppstår därav skjuter man framför sig och de riskerar att eskalera.
    Även försvarets budget har fått stå tillbaka trots enorma behov.

    Kostnaderna för migration riskerar även de att fortsätta öka trots en mer restriktiv flyktingpolitik, eftersom dess effekter på ekonomin fördröjs av hela processen att intergrera och få flyktingar att bli självförsörjande.

    Hur stor del av de 45 miljarderna är skatteintäkter från migrationsverksamhet?


  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-08-10 19:43:32 följande:
    Menar du att de har betydelse var pengarna kommer ifrån? Är inte det viktiga att nettoresultatet (intäkter - kostnader) är mycket bättre än tidigare? Är du rädd för att det ska finnas en koppling mellan invandringen och det positiva resultatet i statsbudgeten?
    Man vet ju att invandring skapar sysselsättning och de pengar staten lägger går ju runt och till stor del kommer tillbaka i någon ände, det är inget konstigt.
    Vad som vore intressant är vilka ekonomiska resultat man hade fått om pengarna migration kostar hade lagts på något annat, vård, skola, försvar exempelvis.

  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-08-25 16:53:06 följande:
    Hur menar du? Menar du att det skulle vara moraliskt rätt för Sverige att bryta mot ingångna avtal med Förenta Nationerna och EU och trotsa UNHCRs uppmaning till Sverige att driva en liberal invandringspolitik?
    Nej, det är såklart jätterätt att inte mer bidra till hjälp för hundratusentals flyktingar till förmån för vad lilla Sverige kan göra för det totala flyktingflödet från drabbade länder genom flyktingmottagning....
    Alternativet är förstås att anlägga flyktingläger i Sverige.

    Sedan bör man kanske fundera lite på varför så många flyktingar väljer Sverige och vilka bedömningskriterier för flyktingstatus andra länder har och vad som ryms i de bestämmelser som är uppsatta.


Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?