Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Ulltand skrev 2015-11-09 12:16:33 följande:
    Bara ca 25% kommer från Syrien. Om det är så att en stor andel kommer från länder där asyl normalt inte beviljas är det både inhuman och kostsamt. Märkligt att vår besikningar i dessa länder inte ska kunna ta ansökningar lokalt.
    Jo asyl beviljas även andra av de 75%, men först efter sedvanlig prövning, så det blir långt ifrån några 75% i slutänden.
    Med Syrien så beviljas alla asyl, detta p.g.a av att kriget inte ser ut att få något slut.
  • Världsmedborgare
    Ulltand skrev 2015-11-09 13:39:56 följande:
    Den prövningen borde ju ske i hemlandet i så fall, där så är möjligt....
    Det har varit på tal i Sverige, men varken Sverige eller nåt land vill ha det så, inte vad jag vet iaf.
    Förklaringen är att det skulle kunna bli kaos på ambassaderna om ett land började med det.
    Så om det ska fungera behövs nån form av samordning mellan många länder, där asylansökan behandlas av en spciell organisation.

    Nu kan man kanske säga att det är nåt liknande som är på gång inom EU, där flyktingmottagandet ska ske och registreras på vissa platser, vid EU:s yttre gräns. 
    Jag har ingen bra koll på hur det exakt ska fungera, men du kan säkert rota upp det på Nätet.
  • Världsmedborgare
    Yellow Cross skrev 2015-11-09 15:40:15 följande:
    Anser du att moderaterna är rasister/nazister/fascister nu när de kopierat mitt 1 månad gamla förslag?

    www.familjeliv.se/forum/thread/75715668-hur-m...#m768


    Tycker mest det liknar ett politiskt spel, ett ovanligt dumt sån´t, då Dublin-förordningen redan är satt ur spel och i praktiken inte lägre används.

    Ja att luta sig mot Dublin-förordningen i en flyktingkris, den värsta vi upplevt i moderntid, det stinker rasism.
    Du vet lika väl som jag att Dublinförordningen inte kan fungera vid den här typen av folkvandringar, och att den skrevs i en tid när nåt liknande var otänkbart.

    Jag tro inte ens den kommer att praktiseras igen i sin nuvarande form, utan att EU måste utforma nya regler och strategier som fungerar vid större folkvandringar.
    Och stora folkvandringar kommer det att bli i framtiden, långt större än de vi ser nu, det är tyvärr det faktum vi tvingas hantera, när klimatpåverkan sätter in på allvar.
  • Världsmedborgare
    Lars E skrev 2015-11-09 19:56:16 följande:

     


    Har varit flera fall av sammandrabbningar på vår asylboenden på senare tid och nu senast i Allingsås med flera knivskurna. Är nog bara början för hur ska grupper som legat i fejd kanske i generationer kunna hålla sams när dom packas ihop på överfulla boenden?
    Hur kan du dra några slutsater av det där, det kan ju lika gärna vara så att det är en helt utomstående som varit där, ännu en wannabe-terrorist likt han vid skolmorden i Trollhättan.

    Men visst kommer vi få se flera bråk på flyktingförläggninarna, det sker alltid på ställen där folk tvingas leva tätt inpå varandra, fängelserna är väl det bästa exemplet på det.
    Och närmare än en fängelseliknande tillvaro, än en flyktingförläggning går det knappast att komma.
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2015-11-09 15:41:22 följande:
    Du har en väldigt underlig syn på äganderätt måste jag säga. Pengar är inte allt, åtminstone inte för mig. Pengar kanske löser alla problem för dig men så är det inte för alla. Bussen var förmodigen uppbokad för andra körningar, chauffören hade knappast tänkt sig att behöva övernatta i Sundsvall istället för att vara hos sina nära osv.
    Läs det här: http://www.st.nu/medelpad/sundsvall/flyktingarna-som-vagrade-kliva-av-bussen-vi-vill-be-svenska-folket-om-ursakt
    Så nästa gång det händer, var lite försiktigare med att dra några egna slutsatser, vänta på fakta istället.
  • Världsmedborgare
    MMM01 skrev 2015-11-10 16:41:38 följande:
    Ja, men fattar du inte att våran välfärd håller inte. Systemet kommer braka samman och det är vi skattebetalare som får nedmonterad välfärd. Ska inte vi svenskar få ha samma sjukvård som vi har idag tycker du då? Eller ska de gamla få sämre hemtjänst? Vart ska pengar och bostäder komma ifrån?
    Varför och vilket system är det som skulle braka samman menar du?

    Det finns idag absolut ingenting som tyder på att Sverige som land har några större problem, utan det är enbart själva flyktingkrisen som vållar Sverige problem, vilket iofs är illa nog.
    Men annars så går Sverige bättre än på länge, så bra att t.o.m tillväxten behöver skrivas upp.
    Så från 2013 fram till idag har tillväxten gått från riktigt låga +0.2% till 3.3%, inte illa i jmf med övriga EU. http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Ekonomi/Tillvaxt/BNP---Sverige/?from14512=2013&to14512=2015
  • Världsmedborgare
    MMM01 skrev 2015-11-10 16:49:30 följande:
    Ja, är bra de ber om ursäkt. Men att ta en buss i besittning är ju så sjukt. Undra hur det skulle se ut om vi svenskar vägrade gå av bussarna för att visa vårt missnöje med något. Vi skulle inte bli så ursäktade som flyktingarna blir.
    Så du menar att om du beställer en resa till Öland som ska ta 1.40 min, och sen vaknar upp 13 tim senare, över 100 mil därifrån, mitt ute i skogen och utan att ha en aning om var du befinner dig, så skulle du inte protestera, eller undra var i h-vete du hamnat?

    Själv skulle jag troligen bli skitskraj, om det skulle hända mig i ett land som jag ö.h.t inte vet ett skit om.
    Speciellt om jag flytt från en vardag/ett land där krig, våld och kidnappningar där folk försvinner spårlöst, är vardag.
  • Världsmedborgare
    MMM01 skrev 2015-11-10 19:23:30 följande:
    Fast nu var det ju en betald och beställd resa. De kommer hit för att få tak över huvudet och mat och då får man väl följa de instruktioner som följer. Men klart de är trötta och förvirrade men skulle inte agera så själv. Däremot så är det enormt kaos som ledde till detta. Och detta är för Sverige tar på sig en för stor kostym när det gäller flyktingar gentemot bostäder och vårt välfärdssystem.
    Ska vi skylla på någon, så är det EU och dess makthavares oförmåga att inte kunna fatta beslut.
    Och vad beror det på, jag tycker det beror på ren och skär feghet och rädsla hos makthavarna att fatta obekväma beslut.

    Att ens tillåta nåt land inom EU säga nej till flykingarna är rent åt h-vete, i en union så tar man gemensamt ansvar, och inget land ska tillåtas att som t.ex Ungern bara plocka åt sig godbitarna.
    Det värsta är att de länder EU hjälpt mest ekonomiskt, och som EU-länderna hjälpt med flest arbetstillfällen är de länder som gnäller och klagar mest, alltså gamla östeuropeiska länder.

    Föreställ dig om Tyskland plötsligt skulle säga.
    Nu behöver vi mer plats till flyktingarna, och eftersom Ungern vägrar ta emot några flyktingar, så skickar vi hem 100.000 av de ungrare som jobbar här, vi behöver dessa jobb och bostäder till flyktingarna. Det blir väl rättvist, ni ungrare tar hand om era egna medborgare, och vi tyskar tar hand om de flyktingar ni ungrare inte vill veta av.

    Det är förstås otänkbart att det skulle hända, men är det eg nån skillnad mot att neka ett mottagande och samtidigt utnyttja ett annat lands ekonomi?
  • Världsmedborgare
    slirren skrev 2015-11-10 20:27:58 följande:
    Jo det är ju jättebra. När vi sedan tar in några hundratusen människor till, lånar några tiotals miljarder som vi låter dem konsumera så stiger siffrorna ännu mer.

    Om vi dessutom låter bli att räkna per capita så ser det ännu bättre ut.

    Ja låna bör vi absolut göra, minst 100 miljarder öronmärkta för bostadsbyggandet.
    Det lär sätta fart på både konsumtion och tillväxt och ge många nya arbetstillfällen.
    Så låna är perfekt, speciellt när det kommer att ge en rejäl avkastning, då vi om några årtionden säljer av en del av vårt bostadsinnehav. 
    En avkastning som vi kan placera i nya välfärdsprojekt, så vi/Sverige ska låna nu när räntan är låg, och det finns så mycket bra projekt att investera i.
    Vi har ett låne drömläge som knappast lär återkomma nån mer gång.

  • Världsmedborgare
    Moderno skrev 2015-11-11 01:12:28 följande:
    Självklart skulle väl staten Ungern tycka att det var ett utomordentligt gott byte - särskilt ur ett ekonomiskt perspektiv? Arbetskraft med erfarenhet och ev. vidareutbildning i Tyskland skulle väl knappast något land tacka nej till. Att de tyska ungrarna själva skulle ha invändningar är en annan sak.

    Vad ville du egentligen visa med det exemplet?
    Ha ha ha, så du menar alltså att Ungern skulle bli glada över att tvingas ta hem sina medborgare, när var och varannan yngre ungrare idag söker sig utomlands för att jobba.., skulle inte tro det. '

    Utan möjligheter att jobba inom EU, så skulle Ungern få gigantiska problem att försörja sina medborgare.
    Det gäller f.ö flertalet, möjligen alla, forna Östeuropeiska länder, alltså samma länder som vägrar ta sitt ansvar ang flyktingkrisen.

    Så du kan vara helt övertygad om att Ungerns makthavare skulle gripas av panik, gå upp i falsett och skrikande låta som en kör kastratsångare i dissonans.
    Men det är kanske ett kraftfullt, reellt hot om (ekonomiska)sanktioner som behövs, för att dessa russinplockare till EU-länder ska fås att ta sitt ansvar.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?