Inlägg från: Yellow Cross |Visa alla inlägg
  • Yellow Cross

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Solidaritet skrev 2015-10-05 15:26:50 följande:
    Eller någon utomstående högerorienterad extremist, för den delen. 
    Du inser väl att det inte är jag utan migrationsverket (en statlig mydighet) som dragit slutsatsen att de saknar asylskäl och således inte är flykltingar,samt att det är migrationsverket som beslutar att de ska avvisas och att de som självmant vägrar lämna landet räknas som illegala invandrare.


  • Yellow Cross
    Solidaritet skrev 2015-10-05 15:41:50 följande:
    Säger du det? 
    Vilka då? 
    Hur många? 
    Vad har det med trådfrågan att göra?

    Länka gärna till Migrationsverkets information om det är dem du citerar. Det eliminerar den lilla obehagliga misstanken om att sanningen förvanskas i överföringen mellan det du läser och det du skriver. Glad
    Vad konkret är det jag ska länka till?
    Att migrationsverket ibland ger ett slutgiltigt avslag på en asylansökan och därefter informerar asylanten om att denne saknar rätt att vistas här och således måste lämna landet?

    www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Skydd-och-asyl-i-Sverige/For-dig-som-ar-vuxen-och-har-sokt-asyl/Om-du-far-avslag-pa-din-ansokan/Avslag-av-Migrationsverket.html

    Förstår du verkligen inte vad jag försöker framhålla eller förösker du bara provocera?

  • Yellow Cross
    Solidaritet skrev 2015-10-05 15:52:02 följande:
    Vad exakt är det du försöker framhålla i relation till det tråden handlar om?
    Syftet var att bemöta desinformation samt myter om hur flytkingar nekas vård i Sverige.
    enånittitre skrev 2015-10-05 15:52:35 följande:
    Man kan överklaga beslutet i ett antal instanser också och om inte det går kan man vända sig till Aftonbladet........sen blir det ett permanent uppehållstillstånd!
    Tragiskt nog så stämmer detta:
    lmgtfy.com/%C3%A5r+liberia

    Illegal invandrare får PUT som belöning för att han under 6 års tid vistats illegalt i Sverige.

  • Yellow Cross
    Världsmedborgare skrev 2015-10-05 19:09:52 följande:
    Det gör dom redan i Härnösand..
    Dock inte som asylsökare.
  • Yellow Cross
    Världsmedborgare skrev 2015-10-06 13:48:56 följande:
    Jag kan inte se det som nåt annat än en hypotetisk fråga.
    Här kommer en icke-hypotetisk fråga hämtad ur verkligheten:
    Anser du att det med tanke på rådande situation är hållbart och bevilja ca.1000 asylrelaterade permanenta uppehållstillstånd per dag?
    Om inte,vilka åtgärder skulle du föreslå för att minska "volymerna"?
  • Yellow Cross
    Yellow Cross skrev 2015-10-06 15:06:36 följande:
    Här kommer en icke-hypotetisk fråga hämtad ur verkligheten:
    Anser du att det med tanke på rådande situation är hållbart och bevilja ca.1000 asylrelaterade permanenta uppehållstillstånd per dag?
    Om inte,vilka åtgärder skulle du föreslå för att minska "volymerna"?
    För att tydliggöra:
    www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2015/2015-10-06-7-621-asylsokande-de-senaste-sju-dagarna.html

    De senaste 7 dagarna så har 7621 individer sökt asyl,och enligt Migrationsverket så beviljas 77% uppehållstillstånd direkt,siffran exkluderar alltså de som senare beviljas asyl efter prövning i ,igrationsdomstolen/överdomstolen.

    (7621 x 0.77) / 7 =  838 asylrelaterade PUT beviljade varje dag,tillstånd som beviljats efter överklagan och efterkommande anhörighetsinvandring inte inräknad.


  • Yellow Cross
    Världsmedborgare skrev 2015-10-06 15:21:24 följande:
    Asylsökandet ingår i de mänskliga rättigheterna, som Sverige skrivit under att följa, så där kan vi inte påverka nämnvärt.
    Att det beviljas permanenta uppehållstillstånd för flyktingar från Syrien, har jag inte så mycket att invända mot. Läget där är så speciellt och det kan dra ut på tiden i många år framåt, och med tanke på det, är ett permanent uppehållstillstånd troligen det bästa.

    Vad gäller åtgärder, så hoppas jag EU nu kommer med en lösning eller flera, som gör att vi får en mer rättvis och hållbar fördelning vad gäller antalet flyktingar som kommer till EU, lösningar som omgående sätts i verket.

    Sen måste det förstås komma till en lösning i Syrien, eller rättare sagt hela arabvärlden inkl mellanöstern.
    Men hur lösningar på det ska se ut vet jag inte, ingen har ju heller lyckats med det tidigare, och just nu ser det mer hopplöst ut än nånsin tidigare.
    Att ena mer än 1000 olika grupper ser jag som en omöjlig uppgift för oss att lösa, det måste komma inifrån, men vägen dit verkar lång.
    1. Att söka asyl är en mänsklig rättighet,att bli beviljad asyl är dock inte det.

    2. Varför tror du att Danmark knappast är under samma migrantpress som Sverige?
    Har du någon teori om varför Sverige utsätts för ett oproporionerligt stort migranttryck,inte minst med tanke på vår geografiska avlägsenhet från konflikhärdarna som rimligtvis borde innebära att vi borde utsättas för ett avsevärt mycket färre migrater än EU-länderna längre söder ut.
    Tror du verkligen att Sverige inte kan vidta politiska åtgärder för att minska migrantströmmen hit,detta alltså utan att bryta mot diverse internationella konventioner?


  • Yellow Cross
    Världsmedborgare skrev 2015-10-06 15:48:14 följande:
    Vi får se vad som kommer för åtgärder och beslut från EU, utifrån det får vi sen agera.
    Svara på de två frågorna istället.
  • Yellow Cross
    todo nada skrev 2015-10-06 17:21:40 följande:
    Det är ju därför det är så bra att EU kommit fram till att fördela de flyktingar som flyr Syrien just nu. Det kommer minska pressen betydligt på både Sverige och Tyskland nu när alla måste vara delaktiga i att lösa situationen.
    www.svt.se/nyheter/inrikes/eu-overens-om-flyktingmottagande

    Tvångsfördelningen av de 120.000 migranterna är alltså en engångföretéelse och har inget att göra med den enorma migranttsunami som för tillfället sköljer över Sverige.

    unvis.it/www.expressen.se/nyheter/raknar-med-100-000-asylsokande-till-i-ar/

    www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2015/2015-10-02-24-306-asylsokande-under-september.html

    Fördelningen har alltså redan skett men trots detta så beviljar vi under rådande omstädigheter ca. 900 asylrelaterade PUT per dag och migrationsverket varnade nyligen för ytterliggare 100.000 migranter fram tills årets slut.

    De reguljära bostäderna är sedan länge slut och numera tvingas man ta gympasalar i beslag för att överhuvudtaget kunna ge de nyanlända tak över huvudet för natten:

    www.stockholm.se/bokningen

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6271709

    Vidöppna hjärtan räcker inte längre,var är det konkreta lösningarna?


  • Yellow Cross
    Världsmedborgare skrev 2015-10-06 17:42:50 följande:

    Ha ha ha, hört på en nyhetskanal via sat-tv, nu undrar Danmark om dom inte skulle kunna få ta del av de flyktingar som kommit till Sverige, för att fylla behovet med den annalkande bristen på arbetskraft i landet.., tänk så det kan bli


    Om nu Danmark skulle ha ett behov av arbetskraft så tror jag inte att slumpmässigt invällande asylinvandrare från tredje världen skulle vara det bästa valet,utan snarare kvalificerad arbetskraftsinvandring.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?