Inlägg från: VemÄrJagVemVet |Visa alla inlägg
  • VemÄrJagVemVet

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Kung Markatta skrev 2015-09-30 09:32:32 följande:

    Som om det inte räckte med att fundera på att placera 10000 asylsökande på ett skjutfält blir nu nästa steg att bura in dem i fängelse:

    www.svd.se/hundratals-flyktingar-far-boende--i-fangelser/om/flyktingkrisen-i-europa

    Det handlar om två fängelser som står tomma och som snabbt kan ställas om till att bereda boende för personer som har flytt sina hemländer och som nyligen har kommit till Sverige.

    Utanför Göteborg ligger Smälteryd, en före detta bondgård som har använts som öppen anstalt men som stängdes för fyra år sedan. I Malmö finns den gamla Kirsebergsanstalten som är stängd för renovering.

    Om man utnyttjar utrymmena maximalt genom att använda våningssängar där det går, och genom att sätta upp baracker på ledig mark i anslutning till anstalterna kan Kirseberg ge plats åt som mest 600 personer och Smälteryd drygt 200. Tillsammans skulle de alltså kunna ge plats åt maximalt 800 personer.

    -----

    Det låter ju lovande. Vi tar ett fängelse som för tillfället inte duger åt våra intagna utan har stora renoveringsbehov. Där smäller vi en ett par våningssängar i varje cell, betydligt mindre utrymme per person än vi anser att dömda mördare mfl har rätt till, och sätter upp lite tält på gräsmattan utanför. På så sätt kan vi klämma in ett antal asylsökande som inte får plats på sin ordinarie bostadsort, skjutfältet.

    Med den här smarta lösningen täcker vi upp bostadsbehovet för det antal asylsökande som nu anländer under nästan en hel dag!


    Det är en sak. Men hur länge kommer folk att vara nöjda att bo i tält, containrar, barracker, fängelser, innan de börjar protestera? Var ska alla de här personerna bo när de får uppehållstillstånd? Och vem kommer att stå för de kostnaderna? Och för familj och släkt som kommer efter?

    Folk säger alltid att det finns plats, skicka dem norrut, ut på den mer eller mindre avfolkade landsbygden. Jahaja, fast sist jag kollade var folk tillåtna att själva flytta vart de vill efter att de fått UT. Hur många kommer att bo kvar långt ute på landet? Propaganda säger ju att det här kommer att göra landsbygden levande igen. Jag är inte så säker på det, de flesta klumpar faktiskt ihop sig nära sina landsmän i specifika städer och områden.

    Det är helt enkelt inte genomtänkt och absolut inte färdigtänkt. Eller någon tankeverksamhet alls hos de som beslutar.
    "I'm covering my ears like a kid When your words mean nothing, I go la la la"
  • VemÄrJagVemVet
    Minfamilj skrev 2015-09-30 12:31:22 följande:

    Ok, vi kan bygga baracker, sätta upp tält, öppna upp militärförläggningar, hysa in dem i lappkåtor m.m. men vad händer sedan när de inte vill bo i en barack eller lappkåta längre? En konsekvensanalys på detta tack -helst utan känsloargument.


    Håller med. Det är bara att titta på hur t.ex. tältlägret utanför Calais i Frankrike ser ut för att fatta att det är dömt att misslyckas. Vad händer sedan? Tar de och flyttar helt sonika in i oanvända hus, i oanvända sommarstugor? Blir det bråk? Uppror? 
    "I'm covering my ears like a kid When your words mean nothing, I go la la la"
  • VemÄrJagVemVet
    suziz skrev 2015-09-30 15:02:49 följande:
    Detta var väldigt nyttigt att höra Hans Rosling prata om flyktingskatastrofen, han har många kloka poänger. 

    Ca 7.58 minuter in i videon så säger Hans Rosling: 

    "Det finns de som säger: 'Det finns en gräns för hur mycket flyktingar man kan ta emot.' - Ja det är rätt, Libanon har nästan nått den gränsen. Ett land med 4-5 miljoner människor som tagit emot mer än 1 miljon flyktingar, då bågnar landet. Det finns inget land i Europa som är i närheten av den gränsen".


    Han säger även i videon även att UNHCR behöver så lite som 25 kr/person/dag för att kunna hjälpa alla flyktingar området runt Syrien. De har hitintills fått klara sig på mindre än hälften alltså 10 kr/person/dag. Det räcker ju inte för att hålla igång skolor eller att alla ska få tillräckligt med mat ens än gång. 

    I Sverige så har man för nästa år i budgeten reserverat 500 kr/person/dag.

    Ett till citat från Hans Rosling:

    "Och den tiden man kunde hålla på och tjafsa - ska vi stödja flyktingar här, ska vi stödja flyktingar där va, våran politik är si - den är över! Alla människor ska ha hjälp överallt. 

    Nä, men se klippet själv vet jag:
    www.tv4.se/hela-sverige-skramlar/klipp/hans-rosling-f%C3%B6rklarar-flyktingkatastrofen-3205848


    Hans jämförelse haltar. Med gigantiska mått. Eller tar Libanon emot flyktingar på samma premisser som Sverige? Det är lätt att svälja allt med hull och hår bara för att TV tar in någon som kan snacka, komprimerar tiden, spelar på känslor och ger inget utrymme för vettiga och logiska tankegångar. 

    Alla människor kan inte få hjälp överallt. Tror du att vi kan skicka våra hemlösa utan pengar till t.ex. Kenya för att de ska få bidrag att leva gott på? Kan vi skicka våra vanvårdade äldre till Kanada för att de ska få bidrag till adekvat hjälp? 

    Jag önskar att folk öppnade hjärnan istället för bara hjärtat. För verkligheten har inget med en påkostad tiggargala att göra. Vad kostade galan förresten? Hur mycket av de insamlade pengarna går till kostnaderna? Plus hur mycket av skattepengarna eftersom det var i SVT-s regi och vi vet vem som betalar dem. 
    "I'm covering my ears like a kid When your words mean nothing, I go la la la"
  • VemÄrJagVemVet
    Speakers Corner skrev 2015-09-30 17:04:34 följande:
    Jag säger som todo nada, kommer dom hit är det våra villor som gäller. 
    Och jag kan tänka mig att människor får lov att bo där dom blir hänvisade tills dom kan försörja sig själva.
    Men sålänge staten försörjer dom så bestämmer också staten vart dom ska bo.
    Jag vet att det inte är så men jag kan tycka att det borde ändras. 
    Hur ska du införa det? Du förstår väl själv att du inte kan tvinga folk som har beviljats uppehållstillstånd att bo på ett visst ställe. Det här är ingen diktatur. Inte helt än i varje fall. Du kan ju tycka det men tyckandet hjälper inte ett dugg i praktiken. Så frågan är, hur ska du införa det i praktiken?
    "I'm covering my ears like a kid When your words mean nothing, I go la la la"
  • VemÄrJagVemVet
    Speakers Corner skrev 2015-09-30 18:12:32 följande:
    Vart skrev jag att just jag skulle införa det?
    Jag gav uttryck för min åsikt, det här är ett forum, där brukar man dela med sig av sina åsikter. 
    Om jag visste hur detta skulle kunna genomföras i praktiken skulle jag ha vänt mig till regeringen med mitt förslag, men just nu är det bara en åsikt. 
    Vad tycker du om själva åsikten som sådan?
    Och hur vill du lösa det, förutom då att stänga gränserna eller minska ner invandringen till ett minimum, men med dom volymer vi har idag.
    Hur ska man sköta integreringen av nyanlända om du fick bestämma?
    Med de nuvarande mängderna är det en fullkomlig omöjlighet att integrera. Då hade de som redan bor här och gjort så i många år, varit integrerade. Man kan inte bara strunta i alla konsekvenser och enbart göra det som känns bra för stunden. Jo, det kan man om man är ett barn eller en häst, de har ju som bekant inget konsekvenstänk. Men jag förväntar mig mer av vuxna människor.
    "I'm covering my ears like a kid When your words mean nothing, I go la la la"
  • VemÄrJagVemVet
    Solidaritet skrev 2015-09-30 19:40:44 följande:
    Tvärtom. 
     Vi alla möjligheter att integrera dem vi tar emot i vårt samhälle. 

    Det bör vi också göra på ett mer effektivt sätt. 

    Det är byråkratin som främst sätter käppar i hjulen, och det faktum att främst moderatledda kommuner smiter ifrån sitt ansvar att ta emot flyktingar.

    Det skapar naturligtvis mer integrationsproblem då ekonomiskt svaga kommuner drar ett mycket tyngre lass, och rika kommuner vägrar ta sin del.

    Om flyktingar togs emot i hela Sverige skulle vi inte ha samma problem med segregation. 
    Nej, det är många som bor här redan som inte är integrerade. Det är faktiskt ren och skär lögn att påstå annat. Oberoende av var de tas emot och var de tidigare togs emot, så fort många av dem får en chans flyttar de in i exakt samma områden som sina landsmän och har inte mer än nödvändigt med svenskar att göra. Deras familjer integreras även mindre när de kommer efter, iom att de kommer direkt til området där deras landsmän bor.  Att påstå något annat har ingen verklighetsförankring helt enkelt.
    "I'm covering my ears like a kid When your words mean nothing, I go la la la"
  • VemÄrJagVemVet
    Solidaritet skrev 2015-09-30 20:01:53 följande:
    Jag föreslår att du läser om mitt inlägg. Eftersom det finns kvar svart på vitt. Så kan vi börja om sedan. Flört
    Har läst ditt inlägg, det var ju det jag svarade på. Du påstår att vi inte skulle ha problem med segregation om fler kommuner tog emot. Menar du att enbart de kommuner vars städer har ghetton som tar emot folk? Tror nog att du vill kolla upp det där ytterligare en gång för det stämmer inte någonstans.
    "I'm covering my ears like a kid When your words mean nothing, I go la la la"
  • VemÄrJagVemVet
    Solidaritet skrev 2015-09-30 20:13:58 följande:
    Kolla upp det du. Jag känner mig trygg i min åsikt.Flört
    Ja men det är bra då. Då vet jag utifrån vilken infallsvinkel du diskuterar. Att ca 4-5 kommuner i Sverige tar emot folk. OK. 
    "I'm covering my ears like a kid When your words mean nothing, I go la la la"
  • VemÄrJagVemVet
    todo nada skrev 2015-09-30 20:24:05 följande:
    Vilket land syftar du till..? Att de ska stanna i flyktinglägren? Att bara grannländerna ska belastas? Fler till Libanon exempelvis som redan tagit emot 1miljon?

    Kallar du judar som flydde undan hitlers styrkor också för desertörer?
    Jag förstår att Libanon måste ha ett helvetes problem med sin ekonomi nu. Om de betalar 60 000 000 000 (dvs 60 MILJARDER) kronor i månaden för flyktingarna. Hur har de råd med det?
    "I'm covering my ears like a kid When your words mean nothing, I go la la la"
  • VemÄrJagVemVet
    todo nada skrev 2015-09-30 20:47:43 följande:
    Ingen aning, inte satt mig in i situationen med hur Libanon ska finansiera flyktingarna.

    Sedan finns oron över hur det ska bekostas i Sverige, som inte ens tagit emot hälften så många, och dessutom är världens 15:e rikaste land.
    Låter det rimligt menar du att flyktingarna kostar Libanon 60 miljarder kronor i månaden? Du måste ju veta något om det eftersom du jämför Libanons flyktingmottagande med Sveriges. Du jämför väl inte något som du inte har en aning om eller hur?
    "I'm covering my ears like a kid When your words mean nothing, I go la la la"
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?