• Äldre 30 Sep 21:36
    817100 visningar
    4946 svar
    +1
    4946
    817100

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    VemÄrJagVemVet skrev 2015-09-30 17:03:33 följande:
    Hans jämförelse haltar. Med gigantiska mått. Eller tar Libanon emot flyktingar på samma premisser som Sverige? Det är lätt att svälja allt med hull och hår bara för att TV tar in någon som kan snacka, komprimerar tiden, spelar på känslor och ger inget utrymme för vettiga och logiska tankegångar. 

    Alla människor kan inte få hjälp överallt. Tror du att vi kan skicka våra hemlösa utan pengar till t.ex. Kenya för att de ska få bidrag att leva gott på? Kan vi skicka våra vanvårdade äldre till Kanada för att de ska få bidrag till adekvat hjälp? 

    Jag önskar att folk öppnade hjärnan istället för bara hjärtat. För verkligheten har inget med en påkostad tiggargala att göra. Vad kostade galan förresten? Hur mycket av de insamlade pengarna går till kostnaderna? Plus hur mycket av skattepengarna eftersom det var i SVT-s regi och vi vet vem som betalar dem. 
    Jag förstår inte hur du tänker nu? Tycker att det är mycket logiskt men du kanske kan förklara för mig lite närmare vad som är så fel i resonemanget?

    Självklart så tar inte Libanon emot flyktingar på samma premisser som Sverige, Libanon erkänner ju inte ens Syrierna som flyktingar... UNHCR går in med hjälp om du kanske missade den informationen 

    Tja, så här skriver man om kostnaden för galan:
    För att möjliggöra denna historiska kväll har vi på Stockholm Globe Arenas lånat ut Ericsson Globe och samtliga artister och människor bakom produktionen medverkar ideellt. Även kostnader för teknik, personal och övrigt stås för av respektive leverantör som ett bidrag till insamlingen."
  • Äldre 1 Oct 12:02
    White Tiger skrev 2015-10-01 10:52:30 följande:

    Det kommer inte finnas några syriska doktorer på sjukhuset om några år för det finns inga doktorer som kommer hit, dom allra flesta som kommer hit nu har knappa ens nått som motsvarar grundskolan, för den delen, vad sägs om att syriska doktorer tar hand om sjuka och skadade syrier i Syrien istället, eller dom behövs inte där tycker du?


    Men är alla artiklar om nyanlända läkare mm. en stor fet lögn då? En konspiration som syftar till vad?

    ttela.se/nyheter/trollhattan/1.4339081-lakare-motte-nyanlanda-kollegor?
    Detta är samma länk om den ovan inte fungerar: goo.gl/1KHHT0
  • Äldre 9 Oct 07:19
    White Tiger skrev 2015-10-08 12:53:42 följande:

    Komma i arbete, vilket skämt.


    Vi ska väl inte straffa våra "flyktingar" på det sättet väl?


    denkorteavis.dk/2015/flygtningen-ser-kontanthjaelp-som-penge-de-far-under-alle-omstaendigheder-og-arbejde-som-en-straf/


    Skrev lite om komma i arbete i inlägg 710, jag vill ärligt talat ha kvalificerat kompetent personal när det kommer till service yrken framför inkvotering vi ser nu.


    Det står ju klart och tydligt att de flesta vill arbeta men att många ser bidraget som något man får vilket som och då tycker man det är onödigt att jobba. Där är det ju något som blivit fel i informationen tänker jag.

    Sen så kanske det känns lite trist att gå till en praktik där det man gör inte känns meningsfullt? Dock står det att det även gäller riktigt arbete så det tycker jag var mer konstigt... Men det är klart att även infödda kan dra sig för att jobba om jobbet inte ger en något, och då pratar jag inte bara om pengar. 
  • Äldre 19 Oct 14:47
    Lars E skrev 2015-10-19 13:36:13 följande:

    Verkar vara ett riktigt glidarliv som väntar "barnen" som väller in. Bara jag som tvivlar på att Zabi är som han uppger bara 16 år gammal?
    http://gp.se/nyheter/reportage/1.2866002-ensam-i-nytt-land


    Tja, på vilket sätt skulle det där vara ett glidarliv? Har du ens läst artikeln?

    Man visst tycker jag också att han ser en bit äldre ut än 16 år, dock är det inte upp till mig att göra den bedömningen vilket jag är glad för.


  • Äldre 22 Oct 07:36
    Sobieski skrev 2015-10-21 21:51:10 följande:

    För varje en som vi så kallat hjälper här med biståndspengar resulterar i tusentals svältande på plats.


    ...

    Nationalekonomen Tino Sanandaji skriver: ?FNs resurser för 2.5 miljoner afghanska flyktingar motsvarar ungefär vad ca 300 ensamkommande kostar ett år. Att skära vård och skola från miljoner fattiga till ett fåtal i dyra Sverige är inte att ?ta ansvar?, det är uppenbart vansinne. Det Sverige är på väg att göra är en illgärning av historiska proportioner, och de som agiterat fram det har många liv på sina händer.?


    Ja, visst vore det bra om vi kunde hjälpa på plats och Sverige har gett mycket och ger mycket i ekonomiskt bistånd. Nu har vi en situation där det trots det bara väller in flyktingar till vårt land. Det betyder att dessa människor måste tas hand om och det är dyrt, betydligt dyrare än om de var kvar i Afghanistan exempelvis.

    Jag kan ju faktiskt tycka att nu när Sverige faktiskt tar ett så stort ansvar för de som kommer till EU så kan kanske andra EU-länder, som har ett mycket mindre tryck, ge mer i ekonomiskt bistånd på plats?

    Visst kan man vara efterklok och komma fram till att om vi tidigare hade gett mer i bistånd på plats så hade flyktingströmmen varit mindre men nu ser det ut så här och nu har vi människor här som behöver tak över huvudet.

    Men visst måste ju flyktingströmmen minskas, men hur vi kommer dit är inte lätt. Men vi kan ju alla bidra med det vi kan och till exempel skänka en slant till UNHCR? Ett räkneexempel, om 4 miljoner svenskar skänkte 50 kr var i månaden så kan vi tillsammans ge 2,4 miljarder kronor under ett år till UNHCR.
  • Äldre 22 Oct 08:51
    Sobieski skrev 2015-10-22 08:03:54 följande:

    Det betyder att vi måste ta vårt ansvar och skicka hem dom. omgående.


    Svetsarn tar inget ansvar, svetsarn är direkt ansvarig för miljoner svältande i världen när miljoner tas från dom för att husera några få lyxmigranter i tält i nordiska Sverige, det är ren vansinne och inte ansvarstagande.


    Efterklok, svetsarn kan väl haja till och vara efterklok, ERKÄNNA att hans galenskap har sänkt landet och mördat folk på andra sidan jorden men han har blivit varnat i år.


    Ska svensken ta "ansvar" för svetsarns vansinne tycker du?
    Nej, i helvete heller, svetsarn har fått förtroendet av oss att leda landet och göra rätt för oss, han har fallerat oss kapitalt och borde därmed avgå.
    vad gör 2.4 miljarder i det stora hela tycker du när svetsarn har snart bestulit värdens fattiga på 20?
    När UNHRC saknar över 100?


     


    Ok, du menar att det enbart är Sveriges ansvar att ge bistånd alltså? Att vi redan tidigare varit ett av de länder som skänkt bland de mesta duger helt plötsligt inte... Nu när vi behöver pengarna här för att hantera alla som har en laglig rätt att söka asyl så mördar vi helt plötsligt miljoner och det är ju enbart Sveriges fel eftersom det är enbart Sveriges skyldighet att hjälpa dessa miljoner. Eller ska vi kanske göra som SD tycker och skicka hem alla + dra ner på biståndet? Då blir allt så mycket bättre för de miljoner som redan svälter.

    Förresten, jag har tänkt på en sak. Varför kallar du vår stadsminister för svetsar'n? Det är inget fel att vara svetsare, men för tillfället jobbar Löfven inte som svetsare utan han är ju vår stadsminister. Känns konstigt att kalla honom för svetsar'n då...
  • Äldre 22 Oct 09:06
    Sobieski skrev 2015-10-22 08:23:25 följande:

    Jag har en fråga till dig istället, hur många såna här har våra barn råd och bör ta emot.?


    Pedofiler.


    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6283519


    Grovt kriminella


    De har namn som Maligisa, Belalia, Temsamani, den fjärde namnges inte. Han är under 18 år. 


    polisen.se/Varmland/Aktuellt/Handelser/Varmland1/2015-10-19-1333-Ran-vapnat-Arvika/


    Terrorister


    www.brobible.com/life/article/isis-terrorists-cut-beards-escape/


    Hur mycket "ansvar" ska vi ta för dessa som strömmar hit just nu, specifikt till Tyskland och Sverige i senaste prognoser i siffror på över 3 milioner?


     


    Ja du, alltid dessa män...
  • Äldre 22 Oct 12:20
    apburen skrev 2015-10-22 11:50:54 följande:
    Löfvén är inte stadsminister. Han är staTsminister.
    Ska du anmärka så se till skriva rätt när du rättar andra.
    Skrattande
  • Äldre 4 Nov 22:30
    Lars E skrev 2015-11-04 22:06:02 följande:

    I Danmark som använder handledsröntgen som ålderskontroller på sk barn har det visat sig att tre av fyra ljuger om sin ålder och är egentligen myndiga. Varför skulle det vara annorlunda i Sverige?
    http://svt.se/nyheter/utrikes/alderskontroller-inget-problem-for-vara-grannlander


    När det kommer mer tillförlitliga sätt att kontrollera en persons ålder så ska det absolut användas för att säkerställa att ensamkommande barn är under 18 år.

    Sen att säga att tre av fyra ljuger om sin ålder är ju fel om testet bara görs när tvivel om ålder har uppstått, det framgår alltså inte i artikeln hur många av de ensamkommande som testas.


  • Äldre 5 Nov 13:32
    Flash Gordon skrev 2015-11-05 12:12:21 följande:
    Ålderstester är inte till för att fastställa en exakt ålder.

    De är till för att ge sannolikheten för att en person är över eller under 18 år. Detta för att ge ett bättre underlag för slutlig bedömning av ålder.

    Det är aldrig det medicinska testet ensamt som avgör utan beslutet tas av en handläggare på helheten.
    Ja, och på detta sätt testas ju även de ensamkommande som kommer till Sverige eller hur?

    Jag är inte emot tester, tvärtom, men det har varit kritik mot testerna då de inte är exakta så det vore ju bra om det kom bättre sätt att testa ålder på.
  • Äldre 5 Nov 14:21
    Flash Gordon skrev 2015-11-05 13:38:11 följande:
    Bara om de sökande själva så önskar.

    Det borde vara omvänt.

    Antingen obligatoriskt (det skulle skrämma bort flest fuskare) eller att MigVerket får bestämma om det skall göras.

    Men i huvudsak vänder jag mig mot bilden av att testerna är till för att sätta en exakt ålder. De är till för att avgöra sannolikheten att en person är över eller under 18.

    Stor skillnad.
    Ja, alltså om migrationsverket nu har bedömt att den asylsökanden är vuxen utifrån den information men har så kan ju denne ta initiativ till att få en medicinsk åldersbedömning för att eventuellt få detta ändrat.

    Testen innebär en kostnad, lång väntetid och de har dessutom lågt bevisvärde så därför är det nu den asylsökande som kan be om en åldersbedömning inte migrationsverket som bara informerar om möjligheten.
  • Äldre 5 Nov 14:29
    felix le chat skrev 2015-11-05 13:45:48 följande:
    Våra granländer, Danmark, Norge, Finland har ålderstester sedan länge och nästa inga ensamkommande
    Även Tyskland har tester och väldigt få ensamkommande.

    Orsaken till att alla vill hit är just att 100 % får stanna. Permanent.
    Jaså, är det så? Kanske du ska meddela det till Sami?

    Länk till Sveriges Radio: goo.gl/Sf28OG


  • Äldre 4 Mar 13:06
    K Kalle skrev 2016-03-04 12:50:46 följande:
    Den statistiken visar statistik över de senaste tre veckorna. I höstas kom de flesta INTE från Syrien. den informationen hämtade jag från Migrationsverkets sida i slutet av förra året.
    Det stämmer ju att de flesta inte kom från Syrien, men det var likväl den största gruppen som sökte asyl under 2015:


    Här är statistik över hur det såg ut under januari de senaste åren:

  • Äldre 19 Jun 09:11
    Tom Araya skrev 2016-06-18 13:33:45 följande:

     


    Ockelbo31 januari 2014


    De tvingas flytta från sina hem


    Nyligen blev det klart att de tio ensamkommande flyktingpojkarna kommer att flytta in i Kaplansgården. Det betyder att de som bor där i dag måste lämna studentbostaden.


    www.arbetarbladet.se/gastrikland/ockelbo/de-tvingas-flytta-fran-sina-hem-1


     


    "I sommar öppnar ett nytt hem för ensamkommande flyktingbarn i Kaplansgården i Ockelbo. Enligt kommunchefen Lars Sjödin har dagens studentboende bara varit halvfullt den senaste tiden.

    Nu tvingas studenterna som bor där flytta till vanliga lägenheter. De kommer att få erbjudanden om ett nytt boende av Ockelbogårdarna, studentrabatt för att kostnaden inte ska bli större än den är i dag och flytthjälp.

    I en artikel i tidningen Arbetarbladet i slutet av förra veckan uttryckte studenterna oro i samband med flytten, och tyckte att informationen från det kommunala bostadsbolaget Ockelbogårdar varit bristfällig. Det dröjde inte länge innan främlingsfientliga sajter hade plockat upp nyheten, och studenterna själva tyckte att deras citat vinklades felaktigt.  

    - Det är inte synd om oss och det är bra att de ensamkommande barnen kommer hit, säger en av dem i ett sms till P4 Gävleborg."

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=5774714 
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?