• Äldre 29 Sep 10:15
    807711 visningar
    4946 svar
    4946
    807711

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Jag tror SD håller på att tappa greppet om sin hjärtefråga, allt fler har sett igenom och räds SD:s verkliga agenda, det kan vi tacka bl.a ungerska Fidesz för, ett parti som SD hyllat.
    Och så tränger sig verkligheten på, nåt som kräver att vi alla agerar, men inte ens nu väljer SD att sälla sig till övriga Världen, dom kör på  i exakt samma hjulspår.., trodde faktiskt dom var smartare än så.

    Ovan betyder inte att vi kommer att få se ett ras hos SD, inte än, det är många väljare som flyttar omkring mellan partierna, så jag tror inte på några stora förändringar.., kommer dom så kommer dom troligen längre fram, närmare nästa val alltså.

  • Äldre 29 Sep 10:21
    familjenstyg skrev 2015-09-29 10:13:06 följande:
    Ett på papperet gemensamt språk är inte ett i praktiken gemensamt språk. En grek som kommer till Polen för att söka jobb och tror att han skall kunna klara sig på engelska lär bli besviken.
    Det finns två åsikter vad gäller språket, den vi hör i offentliga rummet, och den som finns hos företagen.
    Företagen ser långt mindre språket som ett problem, då dom i många fall redan använder engelska som sitt språk, givetvis tillsammans med svenska, eller vilket nu språket är, det beror givetvis på vilket land vi pratar om.

    Dessutom kommer vi att behöva kunniga i långt fler språk än svenska, men tanke på demografin och att vi blir allt mer globala, men engelskan kommer att vara det gemensamma språket för alla kategorier.
  • Äldre 29 Sep 10:24
    Lars E skrev 2015-09-29 10:14:59 följande:
    Det är till stor och övervägande del män i sina bästa år som lyckas att ta sig hit. Fega ynkryggar som inte vågar stanna kvar och försvara sitt land eller familj utan tar sig igenom hela EU för att kunna snylta på vår av generationer uppbyggda och världsberömda välstånd. 
    Helt fel, män stack tidigare före för att ordna bostad och uppehälle, efter kom kvinnor och barn.
    Det har nu svängt, kvinnor och barn skickas iväg, för männen har lättare att överleva.
    Senaste statistiken jag såg, var att 1/3 var kvinnor och barn, en markant svängning på kort tid alltså.
  • Äldre 29 Sep 10:29

    Jag glömde skriva varför männen tidigare var nästan ensamma att komma, det beror på att dom har försörjningsbördan, och att den är djupt rotad i deras kultur.
    Nu tvingas man till förändring, men jag kan lova att det svider hos många, men det gäller att överleva, så då har dom inget val.

  • Äldre 29 Sep 10:32
    Rataxes skrev 2015-09-29 10:24:18 följande:
    Lycka till med att få 100 milj. Tysktalande att börja prata engelska...
    Det går nog bättre än att få fransmän att tala engelska.., dessutom så blir det säkert som i Sverige, ungarna lär sig via TV och media, så dom kan ofta mer engelska än vad deras föräldrar är medvetna om.
  • Äldre 29 Sep 10:35
    -1
    White Tiger skrev 2015-09-29 10:25:35 följande:

    Så länge vi mot allt vad historien har visat oss håller gränser öppna för massinvandring från barbariska våldsamma kulturer så kommer SD öka.


    Ju mer konsekvenser vi får i form explosivt ökning på våldtäkter, gatuvåldet medan alla andra politiker verkar befinna sig i nån form av masspsykos där dom serverar nobelt skitsnack framför reella åtgärder kommer sd öka.


    Jag har i många år nu sagt att vi hjälper ingen undan krig, vi tar hit kriget istället, samtidigt med öppna gränser får vi hit jihadister, resultat av detta blir att blod kommer flyta på gatan.


    Vi kommer inom snar framtid se såna små "incidenter" som vardagsmat, blir nog lika normaliserat som dagens nogo zoner, skottlossningar på öppen gata sprängningar gruppvåldtäkter och så vidare.


    ekstrabladet.dk/112/lige-nu-kaempe-jagt-paa-k...


    Vill du undvika att ta hit kriget, så rösta Nej till NATO, för med ett Ja, så ingår flera krig på köpet.
  • Äldre 29 Sep 10:53
    White Tiger skrev 2015-09-29 10:40:52 följande:

    Försök du skifta fokus men det förändrar inget av det jag skrev och du undvek.


    Medlemskap i NATO sätter heller inga utländska krigare på våra gator, det gör dagens politik.


     


    Jag försöker ingenting, det var ett påpekande om hur fel du har, och en åsikt om vad som kan dra hit kriget.
  • Äldre 29 Sep 11:43
    Ulltand skrev 2015-09-29 11:34:31 följande:
    Om man kan leva med tanken på att Putin styr Sverige är det så klart logiskt att rösta nej till Nato.
    Du har inte upplevt Sovjetunionen, Östeuropa eller Kalla kriget?
    Det som händer du är ingenting i jmf hotet då, så tagga ner lite, Putin vill leka stormakt, se forna Sovjetunionen uppstå, men inte mer än så, dessutom är han uppenbarligen på väg att svänga.
    Han har stora problem med IS å liknande extremister så nu vill han in i värmen igen.

  • Äldre 29 Sep 12:08
    Ulltand skrev 2015-09-29 11:53:29 följande:
    Varför tror du vi fick en blocköverskridande uppgörelse efter Krim om att akut skjuta till 10 miljarder till försvaret? Jo för att Ryssland utgör ett ökande militärt hot. Vad du då tror personligen om den"risken" torde väga rätt lätt i sammanhanget. Frågan en majoritet av tänkande människor borde ställa sig är om vi vill betalat en halv eller 40 miljarder för att få en tillräckligt avskräckande förmåga.
    Suck, jag är inte intresserad av nån NATO propaganda, har inga aktier i krigsindustrin.

    Vem tror du avskräcker, Putin? Herregud, det är inte 1930, utan 2015, så glöm avskräckningseffekten.
    Det blir inga ryska trupper på vår mark, det blir en grushög av Sverige, det är ett långt bättre och billigare alternativ, om det skulle komma till ett krig.
    Men det förutsätter ett svenskt medlemskap i NATO, annars är vi tämligen ointressant för Putin.
  • Äldre 29 Sep 13:10
    Tom Araya skrev 2015-09-29 12:49:40 följande:
    Det beror alldeles på vad orsaken är till att vi hamnar i krig med Ryssland. Är det strategiska områden de vill åt lär inga kärnvapen användas i alla fall.
    Det är inte ett svenskt NATO-medlemskap som är avgörande för det.
    Då blir det baltländerna som tidigare, billigare och mycket enklare, där finns f.ö redan en massa ryssar som mer än gärna ställer upp på Putin.

    Men jag ska hålla ett öga på NATO-frågan, går vi med så måste jag givetvis göra förändringar i min aktieportfölj, å vikta lite mer med svenska krigsaktier.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?