Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Padirac skrev 2019-09-14 10:16:25 följande:

    SDs analys av orsaker och skäl till att segregation finns är utan vetenskaplig evidens. SD är helt enkelt hel fel ute i det de påstår om utanförskapsområden.

    Du är inte tvingad att skriva här alls, och definitivt inte tvingad av mig, och om Lena tvingat dig att besvara mina frågor till henne bör du ta upp det med henne. Du ska naturligtvis ägna dig åt saker som är viktiga för dig och dina närstående istället.


    Skulle någonting annat än den förda politiken vara orsaken till att Sverige har problem med utanförskapsområden? - för det var knappast någonting annat som Lena1979 tog upp i sammanhanget, och sakämnet är vad Lena1979 menade.

    Givetvis är jag inte tvingad till att skriva här - inte heller står mina val mellan att slösa min tid och energi på att göra tillvaron lättsam för dig eller att inte skriva här.

    Jag förstår mycket väl att det här är någon slags utmatningsstrategi... att spela dum, skjuta hej vilt och låta meningsmotståndaren sortera upp röran tills hen tröttnar. Priset är dock att framstå som om du leker under vuxen uppsikt.

    Att belysa fulspel är helt i linje med min agenda här.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-09-14 10:35:18 följande:

    Om SD verkligen ville bekämpa utanförskap så borde man inte i SDs mönsterkommun Sölvesborg planera för att placera de få flyktingar man årligen brukar ta emot i husvagn.  Det är skamligt att M och KD stödjer en sådan politik. 


    Ja, visst är det dumt ur ett sådant perspektiv.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-09-14 17:58:40 följande:

    Så vilken förda politik avser du och vilken förda politik avser Lena? Ska jag underförstått veta detta - jag har ju mina misstankar men det är rätt att fråga istf att 'underförstå' detta. 

    I någon mening är politiken ytterst ansvarig för att hantera de problem som samhället står inför, men samtidigt är inte allt politikernas fel, vi har inte ett totalitärt samhälle där politikerna styr och kontrollerar allt i landet och i världen. Det är ett märkligt påstående som Lena gör. Det finns en del intressant att gräva i den myllan om så önskas. Kanske tror du också att politikerna är ansvariga för allt trots att vi lever i ett öppet demokratiskt samhälle med fri- och rättigheter som är långt utöver de flesta samhällena i världen, enbart slagna av ej EUanslutna Isand och Norge

    www.europaportalen.se/2019/01/undersokning-sverige-det-mest-demokratiska-eu-landet

    "I det största antalet europeiska länder, däribland Sverige, har det dock inte skett någon förändring i indexet under det gångna året.I den globala såväl som den europeiska demokratirankingen får Sverige dock se sig slaget av både Norge och Island."

    ------------------------ sidospåret som du öppnar-----------

    Du drar liksom vi alla slutsatser utifrån dina egna föreställningar och om du tror att det är en fråga om utmattningsstrategi, att spela dum, skjuta hej vilt och låta andra sortera upp röran så berättar det mest om dig själv.

    Jag har ifrågasatt vad Lena menade med 'såna saker' och du har (till skillnad från hen) pekat på ett litet stycke där något skrivits om segregation efter att påståenden om dödligt våld pulveriserats.  Vad Lena egentligen menade med 'såna saker' som SD tagit upp vet vi ännu inte.

    Det förekommer en hel del fulspel från alla kanter och håll, ett fulspel kan vara att någon påstår något om 'såna saker' utan att berätta vad denne faktisk menar - att syna det spelade kortet med det du kallar fulspel är inte mer än att möta bluffen med en begäran om att få se korten. Dessa kort har ännu inte visats trots sida upp och sida ned av undvikanden.

    Du har däremot redogjort för vad du tror att Lena menade med 'såna saker' som SD tagit upp.  Eller vad du menar med 'såna saker' som SD tagit upp.

    Det är bra att du synar fulspel, det borde göras mer av det.


    Du hittar alltså ingenting om politiken som avses i det här inlägget...
    Lena1979 skrev 2019-09-04 12:43:51 följande:

    [...]

    Förr var invandringen i huvudsak arbetskraftsinvandring och arbetslösheten bland dessa invandrare var i stort obefintlig. Även kriminalitet och andra samhällsproblem var i jämförelse i stort helt obefintliga. Självfallet bidrog de positivt till samhällets uppbyggnad och de utgjorde en pluspost för landets skatteintäkter och totalt sett. T ex belastade de inte välfärden något mera än Sveriges befintliga befolkning. 

    Vår politik har skapat vårt nya Sverige.

    I vårt nya Sverige har stora grupper invandrare en arbetslöshet på officiellt ca 80%, i praktiken är nog arbetslösheten bland stora grupper mellan 90 - 100%. Förmodligen inte okänt heller för dig, om du vågar vara ärlig? 

    Ingen bedömare vågar tro att arbetslösheten bland dessa stora grupper inom överskådlig tid kommer att gå ned något nämnvärt. Vissa som är insatta i sådana frågor säger att vi måste räkna med arbetslösheten bland dessa kommer att vara mellan 60 - 80% även på längre sikt av 10-30 år. All sannolikhet tyder på att även nästa generation av dessa grupper, alltså på 50-100 års sikt (!) kommer ha mycket hög arbetslöshet.

    [...]

    Vår politik har medfört att de invandrare som kommit till Sverige under senare tid utgör ingen samlad pluspost för samhällsbyggnad och för skatteintäkterna.

    [...]

    OBS: För säkerhets skull: Jag skyller inte på invandrare eller flyktingar. Jag håller vår förda politik ansvarig. Jag har aldrig röstat på SD.


    ...som skrevs för en och en halv vecka sedan?

    I övrigt så har jag förstått att du anser att problemen som Lena1979 tog upp - utanförskapsområden, antalet människor som befinner sig i utanförskap samt ekonomiska följder därefter - ska läsas i ett helt främmande kontext än övrigt.

    I vilket kontext då, undrar jag?
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-09-15 00:30:28 följande:

    Nej, jag tycker inte att Lena varit tydlig med vilken politik hon menar - däremot har Lena sagt att stora grupper av invandrare har hög arbetslöshet och inte bidrar och att de kommande generationerna inte heller kommer att göra det.

    Är det arbetsmarkandspolitik och skolpolitik Lena avser? eller är det någon annat Lena avser? 


    Lena1979 jämför arbetskraftsinvandring med dagens mottagande i det aktuella inlägget - det är det första som överhuvudtaget nämns och som relaterar till din frågeställning. Men. Hoppsan. Du missade att förhålla dig till det... helt och hållet.

    Det är fullständigt uppenbart att Lena1979 menar att (dagens) Sverige tar emot för många människor som är svåra att installera på en, och jag citerar: >>pluspost för samhällsbyggnad och för skatteintäkterna.<<.

    Och det politiska området som reglerar Sveriges mottagande är immigrationspolitiken.
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-09-15 12:28:04 följande:

    Så det är immigrationspolitiken som 'såna saker' handlar om? det som SD pratat om?

    SD har konstant pratat om att det är FEL människor som tas emot - människor med FEL etnisk/nationell/kulturell bakgrund. Precis som JÅ sa i debatten i SVT då han sen surade för att han fick mothugg.

    SD säger ju att de tycker att vita från nord och central-europa kan vara välkomna, men inte andra. De har ju nån sorts medfödd essens som gör att de inte kan bli 'svenskar'

    Är det det du påstår att Lena skriver?  


    Hur lyckades du blanda ihop det som du själv har markerat som ett sidospår med huvudspåret? En tidslinje skiljer det ena från det andra med flera dagar...

    Så nej, svaret på din fråga är nej - Lena1979 skrev det aktuella inlägget tre dagar innan SD överhuvudtaget nämndes.

    Mmm, man får verkligen full tillit till dina tolkningar av Jimmie Åkessons utsagor när du inte ens kan pussla ihop vad folk menar här... för att den kronologiska ordningen var svår att förhålla sig till.

    Du får ursäkta men det här är numera stämplat och kasserat som meningslöst. Lena1979 får förbli ett enigma för dig och Nihka då vederbörande har krypterat sina inlägg med en tidslinje...

    ...och folk här ska förstå det som att varken du eller Nihka spelar dumma, korrekt?
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive

    Ps. Några dagar/tre dagar emellan var att ta i, såg helt fel - någon timme emellan är korrekt. Ds.


    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-10-06 19:06:15 följande:

    Nu blir diskussionen så där löjlig igen. En syrisk flykting är fortfarande krigsflykting när den passerat Danmarks gräns. De Ungerska judar som Sverige tog emot efter 2:à världskriget och de människor som flydde till Sverige från den ungerska kommunistregimen -56 var också flyktingar trots att de passerat Danmarks gräns.


    nihka skrev 2019-10-07 02:48:53 följande:

    Oj! jag visste inte att det var krig i Danmark och att danskar flyr till Sverige. Hade de varit ekonomiska flyktingar om det hade fortsatt vidare till Finland?


    Vad ni tassar runt sak.

    Hur många länder utan en hotbild behöver flyktingar ha mellan sig själva och hemlandet där hotbilden finns - för att kunna räknas som fredade från hotbilden?

    Ligger exempelvis Danmark för nära Syrien alternativt Afghanistan så att flyktingarna i fråga behöver ta sig vidare ett land till för att fredas från hotbilden i hemlandet?

    Och varför inte upprätthålla det system som fanns på plats innan flyktingvågen och arbeta utifrån/anpassa det - det vill säga att flyktingar söker asyl i bästa fredade land (och därifrån arbeta med exempelvis fördelning mellan EU-länder och så vidare)?

    Det hade nog funnits en mer positiv inställning i Europa angående mottagandet av dessa större flyktingvågor om det inte hade tummats på ordning och reda, befintliga system och så vidare.

    Sverige och exempelvis Tyskland har mer gedigna erfarenheter av att ta emot många människor på flykt (relativt till befolkningen) och det går inte riktigt att förutsätta att EU-länder med mindre erfarenheter av det här slaget ska hantera situationen lika avslappnat.

    Hade vi istället hjälp till i våra EU-länder med ordningen och redan - snarare än att sitta på avstånd och mest klaga på att en hel kontinent inte hanterar en situation precis som vi (som tio miljoner människor, eller ja, som de flesta svenskar, av sammanlagt 513 miljoner människor här i EU) - så hade nog förtroendet för kapaciteten, mottagandet liksom EU-samarbetet växt åt en mer positiv riktning än hitintills.

    Fanns det ens en enda punkt som där Sverige gick in och hjälpte medlemsstater på deras villkor? Lite svårt att samarbeta inom EU när man samarbetar mer med dem som ska tas emot än med medlemsstaterna som man ska samarbeta med om mottagandet i sig.

    I min mening så fanns det helt enkelt mer att hjälpa till med än själva mottagandet i Sverige och om man vill placera sig som ett föredöme och visa att kapaciteten finns.

    Vad vann vi överhuvudtaget på Sveriges >>Först till kvarn får mala!<<-politik samt >>rättesnöre<<-inställningen ur ett samarbetande EU-perspektiv?

    Vad gjorde vi bättre för våra samarbetspartners/medlemsstater som fick det svårare, tog det hårdare och som bland annat försökte upprätthålla det system som fanns på plats till skillnad från oss?

    513 miljoner människor från 28 olika länder kan omöjligen ha samma innehåll mellan öronen som gemene svensk råkar ha - och menar vi att vi kan bättre så får vi givetvis visa det, men så det känns och märks för dem som då kan sämre (inte bara för oss, om vi nu ens lyckas med det i det längre loppet).

    En ledare sitter inte och gnäller, pekar med fingret och skolar dem hen ska leda, en ledare hjälper till och inspirerar - precis som lagkaptenen i ett fotbollslag... inte som en chef som har sin position på helt andra villkor.

    Och har vi inte kapaciteten att leda så bör vi ha en betydligt mer ödmjuk ton. Nu aspirerar/aspirerade vi dock på en slags ledarroll och det kommer att kännas mer än lagom pinsamt om vi inte kan leva upp till den rollen på andra vis än att bete oss som gnälliga chefer missnöjda med personalen.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    Tom Araya skrev 2019-10-07 10:29:03 följande:

    Dock har vi fortfarande mottagning av flyktingar samt att vi tar emot anhöriga till den mängd flyktingar som tidigare mottagits.


    Men du.. nu förhåller du dig till vad Lena1979 faktiskt skrev och problematiserade - att >>Det kommer alldeles för många<Förstod du inte att vi skulle skifta fokus?
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    nihka skrev 2019-10-07 11:33:17 följande:

    Tror du att du har 81% i ryggen? Hahaha! Du kan fett räkna bort mig for starters mannen.


    Har ingen aning om siffrornas källa eller trovärdighet (det ser väldigt högt ut i mina ögon) men ska du räknas bort så hamnar du statistiskt bland övriga 19%.
    Skriver i E-Prime.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?