• Gert

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Världsmedborgare skrev 2015-10-04 13:41:26 följande:
    Papper kan många få här, att fly från sitt land innebär ofta att du måste kunna dölja din rätta identitet för att klara dig.
    Så du kan inte dra ett likhetstecken mellan papperslösa och illegala invandrare.
    Vad snackar du om? Papperslösa är de facto illegala invandrare som inte får vara i landet.

    Jag har lyssnat på Anders Ygeman och Morgan Johansson de senaste dagarna och både har sagt att papperslösa ska utvisas ur landet. Givetvis är det bara tomt prat och ett sätt att lugna gamla S-väljare som är oroliga över den stora asylinvandringen och den totalt misskötta migrations- och integrationspolitiken. 
    Give ´em Hell!
  • Gert

    Migverket räknar med 100.000 nya asylsökare årets tre sista månader. Det klarar väl Sverige.


    Give ´em Hell!
  • Gert
    KillBill skrev 2015-10-06 21:06:02 följande:
    Tom lilla Finland som har haft en mycket begränsad invandring tidigare räknar med att ta emot 50 000 flyktingar i år och detta trots att SDs kompisar Sannfinnländarna sitter i regeringsställning..
    50.000 flyktingar är väl ingenting. Det är så många som Sverige tar emot på drygt en månad.

    Du har fel att SD och Sannfinländarna är kompisar.
    Give ´em Hell!
  • Gert

    Barnminister Åsa Regnér poserar med ett ensamkommande flyktingbarn. 


    Give ´em Hell!
  • Gert
    KillBill skrev 2015-10-06 21:57:23 följande:

    Du och dina överdrifter, 50 000 flyktingar på en månad..

    I Finland, som är mindre land än Sverige fanns det fram till i år knappt 200 000 invandrare. En ökning med 50 000 invandrare/flyktingar innebär alltså att det totala antalet invandrare i Finland har ökar med 25% på bara ett år.


    I Sverige finns det ca 2 miljoner invandrare. Om vi skulle ha haft lika kraftig ökning av antalet invandrare/flyktingar som Finland  så skulle antalet invandrare/flyktingar behövt öka med 500 000 i år för att motsvara Finlands ökning. 


    Närmare 40.000 flyktingar har sökt asyl i Sverige sedan 1 september men polisen anser att lika många kan ha kommit till Sverige och som inte har sökt asyl.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/manga-flyktingar-forsvinner-utan-att-soka-asyl

    Kanske 80 000 flyktingar på drygt en månad hare kommit till Sverige. Vad säger du om det?
    Give ´em Hell!
  • Gert
    KillBill skrev 2015-10-12 17:49:27 följande:
    Snälla Gert, jag tycker det är uselt av dig att publicera denna bild med den kommentar som du har gjort.Mannen på bilden jobbar med ensamkommande flyktingbarn. Han kom till Sverige som ensamkommande men är idag vuxen. 
    Hur vet du det? Bilden är tagen idag.
    Give ´em Hell!
  • Gert
    KillBill skrev 2015-10-12 17:49:27 följande:
    Snälla Gert, jag tycker det är uselt av dig att publicera denna bild med den kommentar som du har gjort.Mannen på bilden jobbar med ensamkommande flyktingbarn. Han kom till Sverige som ensamkommande men är idag vuxen. 
    Bill, hur ser du på att det har kommit 80.000 flyktingar på 40 dagar och att häften av dessa inte har registrerats?
    Give ´em Hell!
  • Gert
    KillBill skrev 2015-10-12 18:49:34 följande:
    Eftersom du ställer samma fråga till mig i flera trådar så väljer jag att publicera samma svar i flera trådar.

    I Finland är prognosen att det kanske kommer 50 000 flyktingar i år (jämfört med några tusen i fjol) så en hel del av de flyktingar som inte har sökt asyl i Sverige är nog transitflyktingar som har åkt till Finland eller till Norge.

    Sverige är en del av Schengensamarbetet vilket innebär att Sverige bara undantagsvis och under begränsade perioder (30 dagar) får sätta upp en yttre gränskontroll.

    Sverige skulle kunna införa tillfälliga gränskontroller. Det kan dock leda till att fler flyktingar söker asyl i Sverige. I ställer för att de flyktingar som planerat att söka asyl i Finland eller Norge  kan fortsätta dit, tvingas flyktingen välja mellan att söka asyl i Sverige eller att fängslas och skickas tillbaka till det land som flyktingen senast kom ifrån.

    Ett annat alternativ är att Sverige lämnar Schengensamarbetet men det skulle leda till att Schengens yttre gräns hamnar i Finland och i Danmark och att svenskar som vill ta en tripp till Köpenhamn eller Helsingfors måste uppvisa pass.

    Eftersom bägge alternativen ovan kan innebära nackdelar för Sverige så har regeringen beslutat att i stället uppdra till polisen att öka den inre utlänningskontrollen där syftet är att den som inte har rätt att vistas i landet, som har fått sin asylansökan avslagen, ska avvisas eller utvisas.

    Vad tycker du ska göras? Ska Sverige lämna Schengen (kommer att bli ett svårt ekonomiskt avbräck för Malmöregionen) eller ska Sverige införa tillfälliga gränskontroller vilket kan leda till att ännu fler människor söker asyl i Sverige? 
    Svar på frågan i stället. Hur ser du på att det har kommit 80.000 flyktingar på 40 dagar och att häften av dessa inte har registrerats? Du påstod igår att alla flyktingar registrerats i Sverige, även om de fortsätter till Finland.
    Give ´em Hell!
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?