• Äldre 1 Oct 20:49
    816544 visningar
    4946 svar
    4946
    816544

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    todo nada skrev 2015-10-01 15:16:02 följande:
    Altså var tredje person som kom hit från Syrien år 2014.
    Tom Araya skrev 2015-10-01 14:13:57 följande:

    Nej, det är inte vad statistiken säger utan 37% av de syrier med permanent uppehållstillstånd som är inskrivna i Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag har högre utbildning än gymnasium. Hur många flyktingar från Syrien som hamnar utanför detta kan man bra spekulera om.


    Jo Tom, det är precis vad det är, var tredje flykting som kom hit från Syrien under 2014.

    (Eller 37 % som du skriver).

    Så här står det också i artikeln: "Utbildningsnivån hos syrierna är 10 procentenheter högre än snittet för samtliga inskrivna arbetssökande hos AF."
    Fortfarande är statistiken baserad enbart på de som är inskrivna på Arbetsförmedlingen, inga andra.
  • Äldre 6 Oct 02:05
    En lösning för både svenskarna och invandrarna

    Insändare

    Jag har en lösning som jag tror skulle vara bra för både Sverige och invandrarna, skriver Bengt Tjäder, Alfta.

    www.helahalsingland.se/opinion/insandare/en-losning-for-bade-svenskarna-och-invandrarna


  • Äldre 6 Oct 13:40

    58 sidor, 580 inlägg och läst 12846 gånger....och fortfarande inga svar på trådstartens fråga från massinvandringsförespråkarna.

  • Äldre 6 Oct 14:06
    KillBill skrev 2015-10-06 13:59:05 följande:
    Var inte det där ett sällsynt korkat påstående?

    De finns människor här på FL som i likhet med mig anser att Sverige ska hjälpa människor i nöd och därför ta emot flyktingar från bla Syrien.

    Att tycka att Sverige ska ta hand om flyktingar i nöd är inte samma sak som att tycka att invandringen ska släppas fri och de flesta önskar självklart att situationen ska lugna ner sig i bl.a Syrien och Nordafrika så att färre söker asyl i Sverige. Därför är det fel att kalla dem som anser att Sverige ska hjälpa flyktingar i nöd, för förespråkare.
    Jag kallar alla för massinvandringsförespråkare som inte kan/vill ha en gräns för vad vi klarar ta emot, oavsett om det är flyktingar eller andra invandrare.
  • Äldre 6 Oct 16:54
    Världsmedborgare skrev 2015-10-06 15:21:24 följande:
    Asylsökandet ingår i de mänskliga rättigheterna, som Sverige skrivit under att följa, så där kan vi inte påverka nämnvärt.
    Att det beviljas permanenta uppehållstillstånd för flyktingar från Syrien, har jag inte så mycket att invända mot. Läget där är så speciellt och det kan dra ut på tiden i många år framåt, och med tanke på det, är ett permanent uppehållstillstånd troligen det bästa.

    Vad gäller åtgärder, så hoppas jag EU nu kommer med en lösning eller flera, som gör att vi får en mer rättvis och hållbar fördelning vad gäller antalet flyktingar som kommer till EU, lösningar som omgående sätts i verket.

    Sen måste det förstås komma till en lösning i Syrien, eller rättare sagt hela arabvärlden inkl mellanöstern.
    Men hur lösningar på det ska se ut vet jag inte, ingen har ju heller lyckats med det tidigare, och just nu ser det mer hopplöst ut än nånsin tidigare.
    Att ena mer än 1000 olika grupper ser jag som en omöjlig uppgift för oss att lösa, det måste komma inifrån, men vägen dit verkar lång.
    Att ge permanent uppehållstillstånd till alla som beviljas asyl är bara korkat. Vi vet inte ett skit om hur det kommer att utvecklas eller om individen ifråga ens vill/kan anpassa sig till ett normalt liv i Sverige.
  • Äldre 6 Oct 17:23
    Världsmedborgare skrev 2015-10-06 14:13:45 följande:
    Så du tycker man bara ska hjälpa ett visst antal en krissituation?
    Om man ser enbart till Sverige, ja.

    Totalt sett, världen över, helst inte någon begränsning, i alla fall inte en som uppnås.
    Världsmedborgare skrev 2015-10-06 14:13:45 följande:
    Då får vi hoppas att du inte behöver uppleva när det antalet är uppnått, när du befinner dig i nöd, för jag misstänker starkt, att du kommer att ha svårt att förstå varför just du blir utan hjälp.
    Tack, men jag har redan fått uppleva den situationen eftersom det finns gränser för allt....nästan.

    Om du exempelvis har personal och utrustning att ta emot och vårda 300 personer per dygn så är det dumt att tro det går att dubbla antalet bara för att behovet finns. Folk kommer att få lida när kapaciteten inte finns, varför försöka lura någon till annat?



  • Äldre 6 Oct 17:26
    +1
    Världsmedborgare skrev 2015-10-06 17:08:32 följande:
    Så du tycker det är bättre att folk sitter som asylsökande/beviljade år efter år, vilket kan bli många år för Syrierna, istället för att ge dom alla möjligheter som finns att ta sig in i det svenska samhället?
    Och jag har aldrig påstått "alla", utan de från Syrien, men det finns förstås fler anledningar än kriget i Syrien, fast det behöver vi inte gå in på här.

    Det du säger, går ju rakt emot vad du/de vill se, att de som kommer hit, snabbare kommer ut å "gör rätt för sig".
    Du får närmare förklara hur "möjligheter till att komma in i det svenska samhället" stavas permanent uppehållstillstånd.
  • Äldre 6 Oct 17:32
    Världsmedborgare skrev 2015-10-06 17:24:53 följande:
    Ett hypotetiskt svar, jag tror inte det finns nåt som kallas för "hypotetiska svar", men jag kan ha fel., fast ok , svaret blir då: Exakt så många som vi har råd med och klarar av.

    Problemet är att vid en krissituation, går det inte att använda sig av de "svar" som normalt finns.
    Att du har rätt i sak, förändrar inget, vi har en krissituation att hantera och måste då agera utifrån den.
    Du blundar för att det finns fler sidor av en kris.
    En sida är att väldigt många just nu vill/behöver fly sitt land, gäller inte minst Syrien.
    En annan sida handlar om mottagandet och resurserna som krävs för det, så länge som vi inte bara ger flyktingar en tätplats i Norrlands skogar.
    Världsmedborgare skrev 2015-10-06 17:24:53 följande:
    Det här ska inte vara en politisk fråga, utan enbart en humanitär, för det kan bara lösas med humanitära insatser.
    Fortsätter det att vara en politisk fråga, då tror jag vi kommer att få ett långt större problem än vad vi redan har.
    Såklart är det en politisk fråga då det enbart genom politiska beslut kan gå att påverka hur vi hanterar situationen här.

  • Äldre 6 Oct 17:41
    +1
    Världsmedborgare skrev 2015-10-06 17:08:32 följande:
    Så du tycker det är bättre att folk sitter som asylsökande/beviljade år efter år, vilket kan bli många år för Syrierna, istället för att ge dom alla möjligheter som finns att ta sig in i det svenska samhället?
    Och jag har aldrig påstått "alla", utan de från Syrien, men det finns förstås fler anledningar än kriget i Syrien, fast det behöver vi inte gå in på här.

    Det du säger, går ju rakt emot vad du/de vill se, att de som kommer hit, snabbare kommer ut å "gör rätt för sig".
    Kräver det permanent uppehållstillstånd?
  • Äldre 6 Oct 17:57
    Världsmedborgare skrev 2015-10-06 17:36:58 följande:
    Som jag ser det så öppnas det upp fler möjligheter för de med permanenta uppehållstillstånd, än för de som är beviljade asyl med tidsbegränsning av uppehållstillståndet.

    Eller som det står på http://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Skydd-och-asyl-i-Sverige/For-dig-som-ar-vuxen-och-har-sokt-asyl/Om-du-far-stanna/Permanent-uppehallstillstand.html

    Om du får permanent uppehållstillstånd har du rätt att bo, arbeta och leva här på samma villkor som alla andra som är bosatta i Sverige. Du kan resa in och ut ur landet, men när du åker från Sverige måste du ha ett giltigt pass för att kunna återvända.


    Jag hittar inga begränsningar i tillfälligt uppehållstillstånd som inte även gäller permanent uppehållstillstånd, annat än tremånadersgränsen för resa utanför EU.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?