• Äldre 19 Oct 18:05
    808188 visningar
    4946 svar
    4946
    808188

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Att underkänna Migrationsverkets bedömare av flyktingars ålder, är att utnämna alla invandrarfientliga på FL, Avpixlat och andra ställen, till experter på åldersbedömning och samtidigt idiotförklara Migrationsverkets professionella bedömare till fullkomliga idioter.
     
    Det övertygar ingen som har en fungerande frontallob.

  • Äldre 19 Oct 18:06

    Det blev dubbel idioti där, men det är kanske inte helt fel.

  • Äldre 19 Oct 23:52
    +1
    Intenuigen skrev 2015-10-19 18:15:31 följande:

    [quote=75896283][quote-nick]themia skrev 2015-10-19 18:05:37 följande:[/quote-nick]

    Att underkänna Migrationsverkets bedömare av flyktingars ålder, är att utnämna alla invandrarfientliga på FL, Avpixlat och andra ställen, till experter på åldersbedömning och samtidigt idiotförklara Migrationsverkets professionella bedömare till fullkomliga idioter.

     

    Det övertygar ingen som har en fungerande frontallob.

    Eller så DNA testar man dem så som Norge eller tex Finland, och där det då det visar sig att runt hälften ljuger om sin ålder. Fiffigt va? Men visst vi uber-svenskar behöver ju inte sådant trams, vi låter en uber-expert slänga ett get öga och titta på tänderna.


    Antar att du syftar på de ålderstester (att DNA ska kunna visa någons ålder var en nyhet för mig) som utförs i vissa länder och som även föreslagits i Sverige.

    Dessa tester är erkänt otillförlitliga, det är därför Sverige tvekar att införa dem.

    Det är inte alls konstigt att en ung flykting ljuger om sin ålder, om hen tror att det kan underlätta mottagandet. Människor är lika, varifrån de än kommer.

    Men om man tror att Migrationsverkets personal är så naiva att de inte begriper en sån sak, då måste man vara omåttligt dum.
  • Äldre 21 Oct 17:09
    Lars E skrev 2015-10-21 15:08:22 följande:

     


    Zabi 16 år på semester i Turkiet med välansat skägg.
    Hur länge har den här envisa debatten om skäggiga barn pågått nu? Den börjar bli tröttsam.

    Men jag kan berätta att jag hade en ungdomsvän som vid 15 år ålder hade ett präktigt helskägg á la Mohammed.
    Han var från Skövde och garanterat helyllesvensk.
  • Äldre 22 Oct 15:29
    Sobieski skrev 2015-10-22 14:35:46 följande:

    Men för guds skull, eller ja, ursäkta, för löfvens skulle så du förstår vad jag menar.


    Vi testar igen


    Här är dina lögner bemötta och motsagda med fakta artiklar verkliga händelser i massor.


    Söker man bara på siter som bekräftar ens fördomar, får man sin fördomar bekräftade.

    Elementärt min gode Sobieski
  • Äldre 23 Oct 21:17
    Ulltand skrev 2015-10-23 17:15:49 följande:

    Det är synd om många människor som kommer hit från fattiga länder. Jag hade själv gjort likadant i deras situation. Därmed inte sagt att vi kan ta emot hur många som helst och till vilket pris som helst. Men det allmänna budskapet har ju tidigare varit att det är lönsamt för Sverige, vilket säkert en del trott. Så illa skött som detta blivit är det inte konstigt att SD ökar.


    Det är självklart att Sverige inte kan ta emot hur många som helst på kort tid.
    Det är alla riksdagspartier överens om.

    Men SD:s "lösning" på det problemet är ingen lösning, det är tvärtom en väg att förvärra problemen genom att skapa motsättningar och fiendskap mellan människor.
  • Äldre 24 Oct 00:46
    Ulltand skrev 2015-10-23 21:43:11 följande:
    Jag kan inte SDs lösning för att ha någon bra uppfattning där men helt klart är att alla andra partier har släppt flykting och integrationsfrågan helt till dem.

    Det är som det varit en tävling i att distansera sig från SDs politik genom att tycka så mycket tvärt om som möjligt och utmåla all form av begränsning som främlingsfientlig.

    Det kan väl inte finnas en intelligent människa som tycker den rådande situationen är exempel på bra förd politik?

    Jag säger som GW skrev nyligen att man lämnat "öppen mål för virrpannan Åkesson" men med reservationen att det hade varit det minst sämsta alternativet nu sett i backspegeln.
    Kan du tänka dig att de övriga partiernas "tävling att distansera sig" som du kallar det, kan ha en orsak?
    SD är Sveriges yngsta riksdagsparti. Alltså är SD-politikerna de som har minst erfarenhet av att leda ett land.

    Att övriga partier tar avstånd beror helt enkelt på att SD:s förslag till lösning är för det första omänskligt och för andra ingen lösning.
  • Äldre 24 Oct 11:33
    Ulltand skrev 2015-10-24 09:38:00 följande:
    Att ta avstånd och svartmåla ett konkurerande parti är en normalreaktion i politik av eget vinningssyfte. Tycker man inte precis lika är de bästa att utmåla andras förslag så dåligt som möjligt.

    Rent praktiskt måste man kunna diskutera våra stora integrationsproblem och hur många vi kan eller har råd att ta emot utan att kallas främlingsfientlig. Det har man inte kunna anser jag fram till nu.

    Det blir väldig uppenbart när det som var moralist förkastligt för några veckor sedan nu inte alls är omöjligt länge. När väståndet riskeras och de politiska konsekvenserna börjar bli uppenbara kan man dock byta fot. Möjligen då med undantag för (V) och (SD) som iaf håller fast vid sina linjer.
    Alla ansvarsfulla politiker är beredda till omprövning av sin politik när verkligheten så kräver.
    Den som i det läget står fast vid sin linje, är den som inte är beredd att ta ansvar.
     
  • Äldre 24 Oct 13:30
    Ulltand skrev 2015-10-24 11:54:13 följande:
    Eller så måste man *ompröva* sitt ställningstagande för att man farit med en uppenbar osanning som att "Invandringen är lönsam för Sverige" Det är skillnad på att vända kappan efter vinden och att erkänna fel. Det senare har väl aldig hänt i politiken.
    Jag överser med din okunnighet, men det är ett faktum att invandring är och har varit mycket bra för Sverige.

    Att det blir akuta problem när det kommer väldigt stora skaror på kort tid, är också sant och något som regering och opposition måste hantera.
    Och nu har man en överenskommelse, vi får väl se hur långt det räcker.
  • Äldre 24 Oct 13:33
    Epepe skrev 2015-10-24 12:41:58 följande:
    En tanke jag haft länge hela tiden ang. just denna slogan "invandringen är lönsam för Sverige". Varför, varför resonerar inte resten av Europa på samma sätt om det nu är så bra. Ja, jag ber om ursäkt för att jag inte kan låta bli att fundera över detta. Varför anses den vara så bra just här Sverige? Ja vad är det som säger att just nu att Sverige har rätt? Borde det inte vara mer samförstånd i frågan om det nu vore så påvisat bra?
    Om fler länder hade haft samma slogan och arbetat där efter med t ex slogan: "invandringen är lönsam för Europa" så hade jag mått väldigt mycket bättre. Men nu känns det faktiskt som om vi är rätt ensamma. En känsla som jag tror jag delar med många, många andra just nu.
    Anledningen till att man inte resonerar så i övriga Europa, är att Sverige skiljer sig från de flesta länder genom att vi har en extremt liten befolkning i förhållande till landets storlek.
    Jämför t.ex. Tyskland med 80 miljoner invånare på en yta som är drygt hälften av Sveriges.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?