Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Länken platsar här också:
    https://www.unt.se/nyheter/uppsala/kostnader-for-socialbidrag-skenar-i-uppsala-5415077.aspx

    Kostnaderna för socialbidrag skenar pga invandringen.

    "Den främsta anledningen är att Uppsala tagit emot ganska många flyktingar, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden som har ansvar för försörjningsstöd"

    "Andelen unga vuxna som får försörjningsstöd har vuxit i Uppsala, en stor andel av dem är ensamkommande. 

    'Ensamkommande ungdomar i behov av ekonomiskt bistånd är en ny grupp som knappt fanns för några år sedan, nu beviljas över 250 ensamkommande ungdomar ekonomiskt bistånd i Uppsala varje månad', skriver kommunen i en ny rapport. "


     


  • Flash Gordon
    felix le chat skrev 2019-10-04 14:53:39 följande:
    Något är ju allvarligt fel i detta uttalande. Har Mohammad Hassan (L) gått och blivit
    Sverigedemokrat.

    Flyktingar har INGET med den dåliga ekonomin att göra. Alls.
    Över huvud taget. punkt.

    Vår egen finansexpert Magdalena Andersson (S) säger att det saknas det 90 miljarder i välfärden vilket beror på vår åldrande befolkning. INGET ANNAT
    Det finns några som fortfarande tror på precis det du skriver. På riktigt.

    Det är på ett sätt oerhört befriande att folk och fä till slut börjar våga kalla en högaffel för en högaffel men det är så sent in i skeendet (minst 10 år försent) att åtgärdena som behövs för att styra upp situationen kommer att behöva vara näst intill drakoniska. 

    Hade man agerat DÅ så hade man kunnat ta i lite mindre.

    Och DÄR kommer debatten att stå och hacka nu ett tag framöver. Hur mycket måste vi ta i? Hur mycket kommer vi att våga ta i?

    Forsatt prat och ingen action.
  • Flash Gordon
    felix le chat skrev 2019-10-08 10:58:31 följande:
    MIG's prognos för 2019 är 20.000 nya asylanter.

    Bara under årets 5 första månader beviljades 8000 nya uppehållstillstånd.
    Det är dubbelt så mycket som Danmark, Norge och Finland TILLSAMMANS
    beviljade.

    Helt rubbat. Fullständigt vansinnigt. Vi sitter med facit från 2015 och vet
    att 90 % lever på bidrag och ändå så fortsätter vansinnet.

    Grattis sverige till 18.000 nya bidragsberoende i år om vi klarar oss på
    prognosen från Migrationsverket.
    18.000 är ett nytt Hudiksvall och lite till.

    Enda lösningen är ett omedelbart stopp för alla nya uppehållstillstånd
    tills vi fått ordning och integration av dom hundratusentals som kommit
    senaste åren.

    januari - september 2019:

    13212 beviljade uppehålstillstånd för asyl

    22961 beviljade uppehållstillstånd för anknytning

    https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Beviljade-uppehallstillstand-oversikter.html

    En oklar del av de 33800 beviljade uppehållstillstånden för "arbete" lär också vara av den typ där man fuskar med anställningsbevis för att kunna ta in folk i Sverige.

    På årsbasis lär det handla om mellan 40000-60000 uppehållstillstånd till folk som vi vet är de som är svårast att integrera i samhället.

    Vi pratar om ett nytt Skövde med folk som i princip är bidragsberoende från dag 1. 
  • Flash Gordon
    Kverulant67 skrev 2019-10-08 11:44:48 följande:
    Jag antar att du inte såg "Uppdrag granskning" för några veckor sedan. Många företag söker folk, det ända kravet är att man behärskar språket. Vilket inte bidragstagarna gjorde eller hade lust att lära sej. Så det är inga fördommar utan ren fakta.
    För att inte tala om detta:

    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=493&artikel=7292375

    Fusk med arbetstillstånd.

    "Det är myndigheten Migrationsverket som misstänker att vissa assistansföretag säljer dessa papper till utlänningar för att tjäna pengar."
  • Flash Gordon

    Gud, giv oss styrka!

    "Ensamkommande barn" kan kvittera ut efterlevandepension från föräldrar som påstås ha dött i hemlandet, utan att i praktiken ens behöva bevisa något dödsfall. Man bara fyller i en blankett och lovar på heder och samvete

    Gratis pengar för alla som bara tar sig hit och söker. Det handlar om hundratals miljoner i utbetalade pensioner under de senaste åren.

    Rebecca Uwell och Jan Ericson avslöjar:

    https://uvell.se/2019/10/11/dod-eller-inte-dod/

    http://www.ericsoniubbhult.se/ 

    "Det finns två stora problem med hanteringen av efterlevandepension till utrikes födda ungdomar: 

    1. För det första att det är så lättvindigt att kvittera ut efterlevandepension utan att någon som helst kontroll görs av om dödsfall verkligen inträffat. En svensk medborgare skulle aldrig få ut efterlevandepension utan att styrka dödsfallet. 

    2. För det andra att en ung människa kan åka till Sverige och mer eller mindre direkt få utbetalt efterlevandepension för påstått avlidna föräldrar i hemlandet. Det är, alldeles oavsett möjligheten till kontroll, givetvis fullständigt orimligt. Detta har självklart aldrig varit syftet med vårt svenska system med efterlevandepensioner. Ensamkommande barn eller ungdomar från Somalia eller Afghanistan är inte beroende av föräldrarna i hemlandet för sin försörjning, utan försörjs redan av de svenska skattebetalarna. Det betyder rimligen att det också är helt oskäligt att betala ut efterlevandepension utöver alla andra ersättningar."


  • Flash Gordon

    PM Nilsson var inne på detta redan 2015, även om han aldrig tog fram siffrorna på det sätt som gjorts nu:

    https://www.di.se/opinion/grymt-bedrageri-att-locka-ensamkommande/

    Åren fram till hösten 2015 kunde man resa till Sverige och vara helt säker på att få permanent uppehållstillstånd om man uppgav att man var under 18 och utan föräldrar. Man behövde inte visa några papper eller identitetsbevis. Ingen kontrollerade åldern. Man fick plats på kommun-Sveriges dyraste boendeform, erbjöds plats i gymnasiet och kunde kvittera ut en hygglig dagpenning. Om man uppgav att en eller båda föräldrarna var avlidna kunde man dessutom få ut en retroaktiv efterlevandepension på 50 000 kronor.

    Vi skattebetalare kan bara hoppas att det snabbt kommer till ett stopp för detta i och med att Jan Ericson (M), som fått siffrorna via RUT, säger att han skall ta upp det i riksdagen.


  • Flash Gordon
    Lena1979 skrev 2019-10-12 13:32:04 följande:
    M h t trådrubriken och dagens debatt om tak för antal är en annan intressant (skrämmande?) omständighet att så många s k flyktingar får juridisk hjälp för att söka olika typer av bidrag, och liknande stödåtgärder, tolkar och annat, t ex juridisk hjälp att överklaga svenska myndigheters beslut, allt betalt med de svenska skattebetalarnas pengar.

    Skattebetalarnas kostnader för advokatbyråer, jurister, tolkar, etc, är i en lavinartad ökning. Flera advokatbyråer och juristfirmor sätter nya vinstrekord och tjänar pengar som aldrig förr.
    Journalistkåren och skrikvänstern för en livlig debatt om vinster i vården, medan det om dessa vinster inom juridiken hörs ingen debatt alls?

    Man kan nog med fog misstänka att s k ensamkommande "barn" som får ut en massa skattepengar på det sätt som avslöjas av Uwell/Ericson har fått juridisk hjälp och hjälp av tolkar för att få ut dessa pengar från naiva myndigheter och skattebetalare i Sverige,
    och att även denna juridiska hjälp är betald med svenskarnas skattepengar?

    Skulle detta vara möjligt i något annat land i världen?
    Det nya Sverige är ett fantastiskt land på många sätt och vis ...
    Det är möjligt i Sverige för här har man varit naiva, som statsministern brukar säga. Man tro alal om gott. Inte kan det väl finnas intresse av att fuska bara för att det finns gratis pengar att hämta? Nej nej ...

    Organiserat tiggeri är en rätta-i-pizzan. Det finns ingen smugglingsindustri som lockar folk att resa till Sverige med texter om förmåner att hämta i Sverige. Det ljugs inte om åldrar när man frågar. Alla är helt ärliga när de kommer identitetslösa från ... ja från vardå?

    *från det land som smugglarna har sagt åt dem att de skall komma från?*

    Lägg till det en överdimensionerad bidragsapparat där det inte ens går att kontrollera, utdelande myndigheter emellan och en hel industri av jurister, hvb-hem, organisationer osv som har migrationen som sitt levebröd.

    Det här gick förstås att finansiera när det var en rännil av migranter som tog sig hit men när det hadnlar om 100000-tals om året som anländer över gränsen - då tar resurserna slut och samhället måste börja spara på andra områden.

    Skattebetalarnas kosntader för tolkar är uppe i miljardklassen per år:
    http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/begransa-ratten-till-skattebetald-tolk/

    Polisens kostnad gick från cirka 60 till nära 150 miljoner mellan 2010 och 2018. Enligt Domstolsverket steg kostnaderna för domstolstolkar i brottsmål från 13,7 till 30,2 miljoner mellan 2014 och 2017. Tolkkostnaden för kommuner och regioner är enligt utredningen uppe i 1,1 miljarder kronor om året. 
  • Flash Gordon
    Södermalms bästa skrev 2019-10-13 21:35:19 följande:
    Det vore bra om Sverige kunde öka flyktingmottagningen. Men vem ser detta ur flyktingens perspektiv? Vad kommer de egentligen till? Hur kul är det att leva som flykting i Sverige?
     Mycket roligare än att göra det i ett grannland i Mellanöstern. Och däruti ligger problemet.

    Att ta hand om en migrant i Sverige kostar lika mycket som att ta hand om 1000 på plats.

    I en värld av begränsade resurser är det nödvändigt att se var man använder skattepengarna bäst. 
  • Flash Gordon
    Lena1979 skrev 2019-10-14 08:37:17 följande:
    Enligt FN så är det flyktingar i vissa (många) flyktingläger som har det allra svårast och det är där allra flest hjälpbehövande finns.
    I dessa flyktingläger råder inte krig.
    Flyktingarna i dessa flyktingläger skulle uppskatta all hjälp de kan få.
    Du, Sveriges politik, m fl, förvägrar dessa flyktingar den hjälp de skulle kunna få!
    Du gör misstaget att tro att deras resonemang handlar om solidaritet med de behövande när det i själva verket handlar om poserande för deras egos skull.
  • Flash Gordon
    Flash Gordon skrev 2019-10-12 00:25:29 följande:
    Gud, giv oss styrka!

    "Ensamkommande barn" kan kvittera ut efterlevandepension från föräldrar som påstås ha dött i hemlandet, utan att i praktiken ens behöva bevisa något dödsfall. Man bara fyller i en blankett och lovar på heder och samvete

    Gratis pengar för alla som bara tar sig hit och söker. Det handlar om hundratals miljoner i utbetalade pensioner under de senaste åren.

    Rebecca Uwell och Jan Ericson avslöjar:

    uvell.se/2019/10/11/dod-eller-inte-dod/

    www.ericsoniubbhult.se/ 

    "Det finns två stora problem med hanteringen av efterlevandepension till utrikes födda ungdomar: 

    1. För det första att det är så lättvindigt att kvittera ut efterlevandepension utan att någon som helst kontroll görs av om dödsfall verkligen inträffat. En svensk medborgare skulle aldrig få ut efterlevandepension utan att styrka dödsfallet. 

    2. För det andra att en ung människa kan åka till Sverige och mer eller mindre direkt få utbetalt efterlevandepension för påstått avlidna föräldrar i hemlandet. Det är, alldeles oavsett möjligheten till kontroll, givetvis fullständigt orimligt. Detta har självklart aldrig varit syftet med vårt svenska system med efterlevandepensioner. Ensamkommande barn eller ungdomar från Somalia eller Afghanistan är inte beroende av föräldrarna i hemlandet för sin försörjning, utan försörjs redan av de svenska skattebetalarna. Det betyder rimligen att det också är helt oskäligt att betala ut efterlevandepension utöver alla andra ersättningar."
    Tino Sanandaji kommenterar saken:

    https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10156809651573231

    Intressant gräv av Rebecca Uvell och Jan Ericson (M) om efterlevnadspension, dvs. ersättning när anhöriga avlider. 

    Senast tio år handlar det om 15 miljarder kr som betalats ut till invandrare, varav en miljard till barn. Det mesta är fullt normalt, men det kontroversiella är att ensamkommande som kommer & uppger att deras föräldrar dött i hemlandet får efterlevnadspension, retroaktivt och utan beviskrav! 

    I Sverige krävs i regel dödsintyg, men för ensamkommande räcker att intyga ”på heder och samvete” att föräldrar är döda sen tidigare, utan att ens behöva styrka sin egen identitet. Vanligtvis får man 70.000 kr i handen och 3.000 kr per månad framöver, där man räknas som barn till tjugo års ålder.

    Vi får väl se om gammel-media vill ta up saken för diskusion om nu Ericson lyfter frågan i riksdagen.


  • Flash Gordon
    K Markatta skrev 2019-10-14 18:48:53 följande:
    arbetet.se/2019/10/14/papperslosa-syr-gardine.../

    Papperslösa syr gardiner till kommuner och myndigheter

    I en svart textilfabrik i Malmö syr papperslösa daglönare upp gardiner för 30 kronor i timmen. Gardiner som sedan säljs till svenska kommuner och myndigheter.
    En naturlig utveckling när man tar in tiotusentals, hundratusentals, obildade migranter utan hopp om utbildning och utveckling.

    Det blir inte rymdingenjörer och hjärtkirurger av dem. Det blir svartarbetare för 30:- timmen.

    Perfekta att ha i trädgården hemma förvisso men tveksamt om det ger så mycket för samhället i stort.

    Löfven tyckte en gång i tiden att de skulle göra sitt dagsverke i "den gröna näringen" genom att rensa sly i diken.

    *vi har varit naiva*
  • Flash Gordon
    Digestive skrev 2019-10-14 21:27:23 följande:
    Två väsensskilda fenomen: >>Ordet papperslös används för att beteckna människor som befinner sig i Sverige utan tillstånd.<<

    www.migrationsinfo.se/migration/sverige/pappe.../

    En aning svårt att ta in så kallade >>papperslösa<< i Sverige På något lagligt vis...

    ...liksom svårt att beskylla M och KD för situationen i reportaget.
    Handar ju om folk som fått nej på sin asylansökan men stannar i väntan på att fyra år gått så de kan ansöka på nytt och myndigheterna hindras från att ta fast dem och skicka ut dem.

    Tänk REVA.

    Svartjobb är det som återstår för dem. Vi har på bara tio-femton år skapat en massiv "rasifierad" underklass.

    Som Reinfeldt sa: den etniske svensken mitt i livet har inga problem med arbetslöshet.

    Och nu kommer en lågkonjunktur. Senast vi hade en sådan var i slutet av 90-talet. Då var vi ett relativt homogent och sammanhållet land som led i grupp.

    Den här gången, när arbetslösheten redan från start har en så tydlig hudfärg och vi inte längre delar samhälle med varandra - gissa hur pass solidarisk svensken kommer att känna sig då med somalier och araber när svenskens egen situation börjar svida ...

    Vi är på väg mot en perfekt storm.

    Det finns en anledning till att Löfven säger att han vill få ned antalet nya migranter.
  • Flash Gordon
    Digestive skrev 2019-10-15 00:39:06 följande:
    Jo, fast nu vill KillBill knyta an gästarbetare till det här fallet, och jag bemöter det därefter. Att samma problem kan uppstå även för/med asylsökande säger såklart sig självt.

    Ah, kom ihåg nu: >>Av var och en efter förmåga till var och en efter behov.<<. Som bäddat för en social storm när dessa två samhällsgrupper har gjorts så distinkta...

    ...så dåligt gjort att man undrar hur det kan sluta. Men förhoppningsvis rider vi igenom även den här lågkonjunkturen men nog kommer det att kosta, på ett eller annat vis.
    Ja, fast gästarbetare är per defnition inte här illegalt. Däremot används gästarbetarfunktionen för att fuska hit folk som sedan söker asyl.

    Man kommer att lindra effekterna genom att staten lånar upp pengar för att kunna betala alla bidrag när arbetslösheten kommer. Innan dess gäller det att 1) minska antalet människor i landet som kan tänkas vara bidragsberoende 2) misnka rätten till bidrag.
  • Flash Gordon
    Digestive skrev 2019-10-15 08:57:20 följande:
    KillBill menar att de gästarbetare där arbetstillståndet har löpt ut bemannar dessa svartjobb.

    Yeah, kommande generationer får ta notan istället.
    Kan säkert förekomma det också. Att folk stannar längre än deras arbetstillstånd löper.

    Det enda jag har en anings insyn i vad gäller detta är byggbranschen och bärplockning och där stannar inte folk kvar utan åker hem i laga ordning.
  • Flash Gordon

    6000 thailändska bärplockare är nog den största utomeuropeiska gruppen.

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/LAk8aJ/6-000-barplockare-vantas-till-sverige

    Självklart är det inte dessa som det i huvudsak handlar om i gardinfabriken utan om asylsökande som nekats asyl.

    Bara av de som kom under krisen 2015 är det ca 25000 som antas befina sig illegalt i Sverige. Ska dessa ha en inkomst så blir det svartarbete.

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Op08lA/sa-manga-flyktingar-stannade-kvar-i-sverige


  • Flash Gordon
    Digestive skrev 2019-10-15 14:12:56 följande:
    *lång text*
    S har alltid varit emot arbetskraftsinvnadring som kan hota LO-yrkena. Där finns ingen solidaritet.

    "Go home!" skrek facket i Vaxholm till baltiska byggnadsarbetare.
    https://www.svd.se/byggnads-go-home-byggnads-go-home

    När de lettiska arbetarna i Vaxholm kom till jobbet i går morse möttes de av ett medborgargarde från LO-förbundet Byggnads. De nyblivna EU-medlemmarna hälsades av den svenska fackföreningsrörelsen med talkören "go home, go home", och det behövde vara polis närvarande för att arbetarna skulle komma in ordentligt på sin arbetsplats. 

    Enligt uppgifter till SvD nöjde sig inte medborgargardet med att stå i vägen för de lettiska arbetarnas bilar utan gick också till handgripligheter: slag mot bilrutor, försök att hålla bildörrar stängda. Byggettans ordförande konstaterade belåtet att letterna är ett gäng svartfötter och att de ska få veta det.


    Själv har jag en i grunden positiv inställning till arbetskraftsinvandring. Oavsett om det handlar om finländska ishockeyspelare i SHL eller lettiska byggnadsarbetare. En ordnad arbetskraftsinvandring skapar ingen svart arbetsmarknad.

    En ordnad arbetskraftinvandring skulle även kunna ge folk som är här illegalt möjligheten att söka uppehållstillstånd på sitt legala arbete. Något som de borgerliga har drivit.

    Problemet är att den möjligheten, uppehållstillstånd vid arbete, utnyttjas felaktigt som en väg att smuggla in folk som sedan söker asyl. 

    Vi har även problemet med de som stannar även efter avslag på asylansökan (om de dens sökt asyl), gömmer sig i fyra år och under tiden syr gardiner för 30 kr timmen för att få en inkomst.
  • Flash Gordon

    Om ni undrar vad det är som händer. 

    Den demografiska och kulturella förändringen:


    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/drygt-tva-miljoner-utrikes-fodda-i-sverige-fler-an-nagonsin-tidigare


    "Det bor fler utrikes födda i Sverige än tidigare. I början av 2019 var ungefär 19 procent av Sveriges befolkning – 1 960 000 personer - födda utanför Sverige, enligt SCB."


    "Under lång tid Finland det vanligaste landet för utrikes födda i Sverige. Många av dem invandrade från 1940-talet och framåt  - de har nu blivit äldre och gruppen med finskfödda minskar stadigt.  

    På senare år har ett stort antal personer från Syrien invandrat till Sverige och Syrien är nu det vanligaste födelselandet bland utrikes födda i Sverige.


    I augusti 2019 var det för första gången fler födda i Irak än i Finland, uppger SCB för SVT Nyheter. 

    Den 31 augusti fanns det i Sverige: 190 209 födda i Syrien, 145 602 födda i Irak och 145 487 födda i Finland."


  • Flash Gordon

    Nu är de på väg igen, på väg genom Europa, på väg norrut. Precis som 2015-16:

    https://apnews.com/bb2c78c9f89f4944b9387c20bf125538

    https://www.thenewhumanitarian.org/photo-feature/2019/08/05/bosnia-croatia-border-needs-grow-migrants-losing-eu-entry-game

    Migrants and asylum seekers bide their time in northwest Bosnia before attempting “The Game” – the cat-and-mouse evasion of Croatian police as they cross the highly securitised border and try to navigate dense woodland further into EU territory. 

    http://ba.n1info.com/English/NEWS/a384496/Video-showing-some-1-000-migrants-being-moved-to-Bosnia-s-Vucjak-camp-from-Bihac.html


    Migrants started flocking to Bosnia after Bulgaria and Hungary imposed strict border controls and stopped migrants from entering their country, effectively blocking the migrants' "Balkan route." 

    They have no wish of staying in Bosnia or eastern EU member states, though, but want to continue their path to Western EU states like Germany, France and Austria, hoping to find a better life. 

    Of the 9,000 migrants residing in the country, authorities say only about 8 percent are refugees, the rest being economic migrants.


Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?