• Gert

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Lars E skrev 2015-10-21 19:50:05 följande:

    Enligt senaste prognosen kommer minst 160000 ha sökt asyl innan årets slut till en hiskelig summa av 30 miljarder. Samtidigt flagar kommunerna för en skattehöjning på minst 2 kr och kräver högre ersättning från staten. Det ser mörkt ut för landet som en känd sportkommentator skulle ha uttryckt det.


    30 miljarder? 

    Bara de ensamkommande barnen beräknas kosta 26 miljarder och det är lågt räknat och utgår endast från schablonersättningen till kommunerna för boendet. 

    www.svt.se/nyheter/inrikes/dramatiskt-okad-kostnad-for-ensamkommande

    Den verkliga summan för hela flyktingmottagningen hamnar antagligen långt över 100 miljarder. Regeringen har ännu inte förklarat hur allt ska finansieras, speciellt med tanke på att finansministern sa för drygt ett år sedan att ladorna var tomma. 
    Give ´em Hell!
  • Gert

    Nu har myndigheter och medier börjat med att man är barn om man är 19 år.

    "Under loppet av 2015 kommer uppskattningsvis 70.000 barn i åldern 0-19 år till Sverige, bedömer Sveriges kommuner och Landsting (SKL) utifrån Migrationsverkets prognos."

    www.svt.se/nyheter/nya-barn-pressar-skolan


    Give ´em Hell!
  • Gert
    KillBill skrev 2015-10-25 10:56:49 följande:
    Detta handlar inte om ensamkommande utan om att ålderskategorin barn och unga i åldern 0-19 år ett statistiskt begrepp och har så varit länge. 

    Googla barn och unga i åldern 0-19 år så får du se.
    Det är klart att det handlar om ensamkommande barn. Har du läst artikeln?

    Det är antagligen bara i Sverige som 18- och 19-åringar räknas som barn i statistiken.
    Give ´em Hell!
  • Gert

    Bara 1 av 4 ensamkommande barn som har kommit till Sverige när de är över 12 år klarar inte av gymnasiet. Hur ska det gå när det i år har kommit 30.000 ensamkommande barn i åldern 16-20? De kommer inte få något jobb eftersom de inte ens kommer gå ut gymnasiet.

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6287368

    tinyurl.com/p9xkud8


    Give ´em Hell!
  • Gert
    KillBill skrev 2015-11-02 20:44:36 följande:

    Det är inte en asylsökande som ses på den bild som James Woods använder i sitt inlägg. Bilden är inte heller tagen i Sverige utan i Österrike.


    Bilden visar någon som tar till utomparlamentariska metoder för att visa sitt missnöje med den bal som varje år arrangeras i Wien av det nationalkonservativa och högerpopulistiska partiet FPÖ (en bal som både Björn Söder och Kent Ekeroth haft den dåliga smaken att besöka).


    Man kan inte förvänta sig att amerikaner ska veta detaljer om allt som sker i Europa. Poängen är att James Woods uppmärksammar Sveriges sjuka politik.

    Sen att vänsterextremister spottar på människor som har andra åsikter än de själva är inget nytt. Inget nytt i Europa i alla fall. 
    Give ´em Hell!
  • Gert
    Ulltand skrev 2015-11-07 20:00:10 följande:
    Det är rätt otroligt men om takten håller i sig är det en majoritet "till färre" inom några veckor. En viss tröghet får man nog räkna med när " folk" skall byta politisk uppfattning i en fråga som SD varit ensam om, tills nyligen.
    Det var precis det som hände med tiggeriet. När regeringens utredare kom fram till att man inte ska ge pengar till tiggare slutade många att ge pengar till dem. Det verkar som att en del människor bara väntar på att regeringen ska säga åt dem vad de ska göra och inte göra. De har svårt att tänka själva.
    Give ´em Hell!
  • Gert
    Lars E skrev 2015-11-08 05:50:40 följande:

     


    Hamidullah världens äldsta femtonåring?
    Dessa ensamkommande barn kommer att ha en mycket låg medellivslängd.
    Give ´em Hell!
  • Gert

    16-åriga svenska pojkar kommer vara i minoritet redan nästa år om samma stora inflöde av "16-åriga" ensamkommande barn kommer att fortsätta i samma takt.

    www.flashback.org/t2645463


    Give ´em Hell!
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?