Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    KillBill skrev 2015-12-09 23:37:09 följande:
    Inlägget är två månader gammalt och Rosling och Jimmie Å är bara överens om en sak och det är att stödet till UNHCR bör öka (något som för övrigt även den Svenska regeringen anser). www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article21880802.ab

    Samtidigt som SD vill öka stödet till UNHCR vill SD skära ner annat bistånd. Detta är något som Hans Rosling är starkt emot.
    Kvarstår gör det faktum att regeringen tar från biståndet för att finansiera flyktingmottagning i Sverige, fast det hjälper långt färre människor.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2015-12-10 00:13:26 följande:
    Faktum är att av SDs budget så framgår det att SD också avser att göra avräkningar från biståndsbudgeten för att finansiera flyktingmottagande. Det enda parti som är helt emot att reducera biståndet för finansiera delar av flyktingmottagandet är nigz
    Lika tokigt oavsett vem som gör det.
    FN saknar pengar att hjälpa flyktingar i läger med det mest grundläggande och det är ändå så många mer människor det handlar om än vad Sverige tar emot, men inte mer pengar.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-01-27 10:19:46 följande:

    Och Sverige levererar.
    --------------------------------------

    "Konjunkturen blir allt hetare, nu med det bästa humöret på fem år! Och det är svensk industrin driver upp tempot, enligt en ny barometer från Konjunkturinstitutet (KI).


    KI:s barometerindikator, som mäter konjunkturhumöret i hela ekonomin, steg i januari till den högsta nivån på fem år, 111,9.                                                                       


    ?Det är andra månaden i rad som indikatorn överstiger 110 vilket visar på en betydligt starkare ekonomisk tillväxt än normalt?, skriver KI i sin månadsrapport.


     


    Och arbetsmarknaden blir allt starkare. Företagens fortsätter att avisera optimistiska anställningsplaner och allt fler ser tecken på arbetskraftsbrist.

    http://www.di.se/artiklar/2016/1/27/gasen-i-botten-for-svensk-ekonomi/


    Konjunktur säger inget om hur ekonomi och samhälle påverkas av invandring och att jobben blir fler löser inte självt utmaningen att få in invandrare i jobb.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-02-25 15:14:47 följande:

    Det finns inte någon stor lånepost eftersom den svenska staten inte behöver låna pengar i år.


    Nej, det sparas på annat istället.
  • Tom Araya
    smahus skrev 2016-02-26 07:04:40 följande:

    Jag såg idag det absolut bästa förslaget att hantera flyktingströmmen, bostäderna och integreringen i Sverige. Förslaget kom från Lantmäteriet, och gick ut på att vi bebygger de 115.000 obebygda småhustomter som finns runt omkring i landet. Genom detta uppnår vi följande:

    Flyktingfamiljer får en god bostad.
    Vi bygger någonting som blir bestående, och inte en massa ghetton.

    Det kostar blygsamma pengar, om det finansieras på liknande sätt som det svenska småhusprogrammet under 50 och 60talet, genom att pengarna kommer från banker, men Staten garanterar lånen, och hittar ny låntagare / ägare OM inte den tidigare fullföljer sitt åtagande. Statens kostnad blir då endast administrationen av systemet.

    Det skapar sysselsättning åt de som kommer, och skapar värde.

    Det fördelar flyktingarna över landet och även i den lokala geografin så att vi inte får nya områden helt befolkade av en enskild folkgrupp, med egna lagar och eget samhällsystem.

    Naturligtvis måste programmet vara öppet även för "ursvenskar", och ger då unga familjer en möjlighet att komma in på fastighetsmarknaden.

    Det är ett mycket mer flexibelt system än förslagen att utbilda alla immigranter till byggnadsarbetare för att bygga de nya bostäderna som hyreskaserner, som kanske snabbt blir till nya Rosengård / Tensta m.m.

    115.000 obebyggda tomter motsvarar ungefär de siffror på bostadsbristen som redan diskuteras av politiker och i media.

    Vad tycker du?


    Behovet är 700 000 bostäder, hur har du tänkt bygga dem på 115 000 tomter om du bygger små hus?
    Är små hus kostnadseffektivt för att ge bostad till så många människor?
    Vill och kan alla som behöver boendet ta lånen som krävs för att köpa det?

  • Tom Araya
    lagge2 skrev 2016-03-02 20:53:37 följande:
    M har ju samma politik nuförtiden....så om M vågar genomföra det dom säger, så gärna för mig !

    Galenskaperna måste ta slut !
    Knappast samma. Möjligen närmare varandra i vissa frågor.
  • Tom Araya

    Är det någon som har förstått grejen med sk anhöriginvandring?Rimligtvis kommer väl personer som är nära anhöriga till en invandrad (flykting med beviljad asyl) från samma land och borde då ha samma asylskäl som den anhörige som redan har fått asyl i Sverige,.,..

  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-03-21 00:09:16 följande:
    Man blir inte särskilt imponerad av ett australiskt tv-team som tar hjälp av en rasistisk hatsajt som Avpixlat och dess medarbetare Jan Sjunnesson för ett reportage i förorten...
    Jag vet inte om det har någon påtaglig inverkan på reportaget i sig eller i vad som hände...
    Det kanske fanns goda skäl till att det blev just Avpixlat som blev deras kontakt i Sverige för detta reportage.Tydligen har man ändrat sig...

    Polisen anmäler attack mot australiskt tv-team

    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/polisen-anmaler-attack-mot-tv-team


  • Tom Araya
    Flash Gordon skrev 2016-03-23 05:52:23 följande:
    De har inte ändrat sig. Det handlar om två olika händelser.

    Bägge finns på film men i fallet med överkörningen tycker man inte att det går att bevisa uppsåt. Att han körde över honom med flit och inte av misstag.

    När det gäller misshandlen på torget är den tydlig och filmad och då anmäler polisen.
    På sätt och vis har polisen ändrat sig då de själva anmälde händelsen i och med att de fick se hela filmen men att de inte tyckte detta var något efter enbart filmteamets anmälan om fotöverkörningen.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?