Forum Samhälle - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

  Tis 6 okt 2015 19:24 Läst 215984 gånger Totalt 4943 svar
  Visar endast inlägg av Världsmedborgare - Visa alla inlägg
 • Tis 6 okt 2015 19:24 #617
  Yellow Cross skrev 2015-10-06 17:45:03 följande:
  Tvångsfördelningen av de 120.000 migranterna är alltså en engångföretéelse och har inget att göra med den enorma migranttsunami som för tillfället sköljer över Sverige.


  Nej, det är den fördelning man kommit överens om hittills, då det inte fattats några beslut om hur fördelningen ska ske i framtiden.
  Men givetvis kommer det att bli frågan om bindande fördelningar mellan EU-länderna, exakt hur, det återstår fortfarande att se.
  Det behövs fattas dom besluten inför kommande folkvandringar, för det kommer att komma flera när klimatpåverkningarna sätter in., troligen långt långt större folkvandringar/flyktingströmmar än nu.
 • Tis 6 okt 2015 19:32 #619
  Yellow Cross skrev 2015-10-06 17:47:35 följande:
  Om nu Danmark skulle ha ett behov av arbetskraft så tror jag inte att slumpmässigt invällande asylinvandrare från tredje världen skulle vara det bästa valet,utan snarare kvalificerad arbetskraftsinvandring.
  Och den kommer dom att få betala dyrt för, Danmark är långt ifrån ensamma om att behöva handla upp arbetskraft inom en snar framtid.
 • Ons 7 okt 2015 11:05 #637
  Ulltand skrev 2015-10-06 19:51:00 följande:
  Om länderna i EU trode det skulle vara ekonomisk lönsamt att ta emot flyktingar skulle man tävlat om att få ta emot dem. Ingen insatt tror att vi kommer att behöva mer arbetskraft i framtiden. Man får nog börja hoppas de har fel...

  Fel, de flesta länder EU länder behöver importera arbetskraft i framtiden, vissa behöver det t.o.m omgående.
  F.ö gäller det i ännu högre grad öststatsländerna, som har de lägsta födelsetalen.


  Tävla..., ja det är väl i viss mån det man gör, då alla försöker hitta bra argument för att inte hamna helt snett med sin demografi, så dom främlingsfientliga inte ska gnälla.

 • Ons 7 okt 2015 11:08 #638
  todo nada skrev 2015-10-07 09:57:57 följande:
  Det är inte just att avlasta Sverige som är det största behovet, utan Libanon och Turkiet tex istället, som tillsammans har tagit emot 3 miljoner flyktingar. Där har du länder som behöver avlastning, där har du länder som på riktigt har problem pga flyktingar som sökt sig dit.

  Vad det gäller den lilla smula andelen flyktingar utav den stora kakan som kommit till Sverige så tror jag inte annat än att det kommer ordna sig.

  I synnerhet nu när tillströmningen av flyktingar med destination Europa kommer minskas radikalt framöver.

  mobil.dn.se/nyheter/varlden/eu-och-turkiet-overens-om-stopp-for-flyktingbatar/

  Du hade en fråga i ditt inlägg nr 608 som jag inte riktigt förstår varför du riktar mot mig när jag skriver att jag tycker det är bra att resten av EU tvingas ta del i ansvaret.
  Ja det verkar troligt att vi under nästa år kan gå från ren krishantering till problemlösning.
  Och då får vi hoppas att EU-länderna verkligen samarbetar, och att det inte blir ännu mera politiskt käbbel.
 • Ons 7 okt 2015 11:34 #644 +1
  Fjonken skrev 2015-10-07 11:14:51 följande:
  Och länder som Syrien och Irak behöver inte den här guldgruvan av kompetens för att bygga upp sina länder? Eller hur tänker du kring det? Är inte din syn egoistisk?
  Jo det behöver dom, vilket jag f.ö påtalat flera ggr tidigare.
  Och jag är säker på att det snart börjar höras protester, från länder som inte befinner sig i krig, men som dräneras på sin utbildade arbetskraft av kapitalstarka länder.

  Men när människor tvingas fly och inte längre kan verka i sitt land, så ser jag inget fel att andra länder då tar till vara den kompetens som kommer in i landet.
  Snarare så är det idiotiskt att inte ta till vara den kompetens, vi så väl själva behöver.
 • Ons 7 okt 2015 11:46 #647
  todo nada skrev 2015-10-07 11:29:10 följande:
  Precis, det krävs fler än två länder för att lösa en katastrof av detta slaget. Och som jag fattat det har ryssarna framgång med det militära stödet mot IS som skickats till Syrien. Förhoppningsvis kan detta även leda till att kriget i syren upphör så småningom.
  Ledsen, men jag delar inte din uppfattning om Syrien, jag är rädd att vi inte får se nån lösning på det eländet än på länge.

  IS är långt ifrån det enda problemet, så slås dom ut är jag tveksam till om det ö.h.t har nån påverkan.
  Jag är rädd att det bara betyder att nån av de andra 1000-tals grupper som krigar tar över.
  Jag har en obehaglig känsla att det måste till en dialog och överenskommelse mad Assad, hur illa det än är.
  Men hur få USA att gå med på det, just nu känns det lika möjligt som att plocka ner Månen.
  USA är dessutom livrädda för att förlora inflytande till Ryssland/Putin, och gör allt för att hitta fel på vad Putin gör.

  Så tyvärr, jag ser inget slut på kriget i Syrien, men jag hoppas förstås att jag har fel.
 • Ons 7 okt 2015 12:15 #652
  todo nada skrev 2015-10-07 12:07:49 följande:
  Jag tror ingenting, jag hoppas. Ryssarna är trots allt de enda som på allvar vidtagit millitära åtgärder i landet.

  Om omvärlden ger fan i att stödja grupper som vänder kappan efter vinden (vilket de gjort med IS, i synnerhet USA), så är det en bra början för att inte ge smågrupperns luft under sina vingar.

  Att en dialog kommer behöva föras med Assad för att få slut på eländet är givet. USA har ju inte de intressen i Syrien så som de haft i Irak, Aftghanistan, och Libyen tex. Så därifrån är nog inte mycket stöd att räkna med.

  Putin däremot har redan haft mer framgång på en månad än vad USA haft på ett år.

  www.svt.se/nyheter/utrikes/nya-uppgifter-ryssland-kn-fa-stod-av-marktrupper-i-syrien

  Jag har för mig att Putin uttryckte det någonstans som att de ska städa upp oredan omvärlden ställt till med, vi får väl se om det går vägen.
  Ja vi får se vad som händer, i just Syrien kan det ändå inte bli mycket värre än det redan är.
  Även om jag tror vi får räkna med en kraftig ökning av flyktingar från Syrien under ett tag.
 • Ons 7 okt 2015 12:19 #654
  enånittitre skrev 2015-10-07 11:51:05 följande:
  Därför skall det inte beviljas permanent uppehållstillstånd!
  När konflikterna en gång tar slut skall asylanterna åka tillbaks.
  Så det är bättre att vi betalar folk år efter år, som ingenting gör, istället för att få ut dom i samhället, det är ju tvärtemot vad t.ex du annars påstår.
  Så hur ska du ha det, ska flyktingarna få möjlighet att göra rätt för sig och bidra till vår välfärd, eller vill du betala för dom under en icke överskådlig framtid?
 • Ons 7 okt 2015 13:21 #660
  Ulltand skrev 2015-10-07 11:24:46 följande:

  Du har dessvärre helt fel om arbetssituationen Världsmedborgare. Det behövs allt mindre arbetskraft i framtiden bedömmer expertisen. Man gör nog klok i att utgå ifrån att flertalet som kommer hit inte kommer in på någon arbetsmarknad.

  www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/per-schlingmann-arbetslinjen-ar-dod-lange-leve-arbetslusten/


  Du blandar ihop saker, att det behövs mindre arbetskraft i framtiden är inget nytt, men det betyder inte att vi klarar att besätta de jobb som finns, då demografin går mot en allt mer åldrande befolkning.
  Vi måste rätta till det problemet, annars får vi verkligt stora problem, och kommer att tvingas ut på en marknad som kommer att skicka upp kostnader långt över vad flyktingarna gör idag.
  Se bara på vad det "lilla" problemet med bristen på läkare ställer till med, den utvecklingen kommer vi att få se inom alla yreksgrupper.
  Vi är redan där vad gäller lärare och faktiskt även inom flera hantverksområden, ja t.o.m chaufförer saknas.

  Och nu har vi invandringen/invandrarna att stötta oss mot, men det verkar då fan omöjligt för svenska politikerna att enas om, att sätta dessa personer i arbete.
  Vi är världsämst på det, så där har du en bra uppgift att ägna dig åt, istället för att ödsla tid på hur vi skulle ha gjort, för att hindrat flyktingströmmens uppkomst.
 • Ons 7 okt 2015 17:36 #687
  Solidaritet skrev 2015-10-07 15:57:39 följande:
  Det skulle stämma om SD fick bestämma. Det är därför vi gör vårt bästa för att hålla SD borta från verkliga beslut, eftersom de skulle vara en katastrof för svensk ekonomi. 
  Om SD fick bestämma så skulle inte bara ekonomin bli en katastrof inom några år, Sverige skulle utan minsta tvekan hamna i inre konflikter mellan kristna och muslimer, då SD mer eller mindre förklarat Islam krig.
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll