Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Lars E skrev 2015-10-07 18:48:35 följande:
    Enligt AB är nu antalet asylsökande uppe i tvåtusen/dag. Det kan vem som helst förstå att det barkar åt skogen och var ska alla dessa bo framöver? På en månad tar vi emot lika många som bor i en större stad typ Norrköping.
    Klart det blir ohållbart i längden, ingen förnekar det, det är därför EU nu jobbar på en lösning/flera lösningar, och nu har det beslutats om det här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/utrikes/article21535760.ab
    Men förvänta dig ingen snabb lösning eller stopp på flyktingströmmen, i bästa fall ser vi en större avmattning under nästa år.
    Däremot så måste vi/EU så fort som möjligt fördela flykingarna bättre och mer rättvist, och vad jag vet, så är även det på gång.
  • Världsmedborgare
    Ulltand skrev 2015-10-07 19:23:36 följande:
    jag tror inte på någon större fördelning i europa i närtid. Så länge flyktingar kan röra sig fritt inom eu söker de sig så klart till de länder som har bäst vilkor och dit hör vi.

    Märkligt i sammanhanget att hela dublinförordning löstes upp. Ungern fick hård kritik för att försöka stoppa strömmen men nu vänder sig EU till Turkiet för de ska stoppa strömmen istället! Det verkar gå bra att stoppa flyktningar utanför EU men inte här.
    Minn åsikt är att vi/EU måste börja från början och införa ett helt nytt regelverk, och nya lagar.
    Dom gamla/nuvarande bygger på en situation som vi troligen aldrig kommer tillbaka till, alltså är det meningslöst att hänvisa till dom, eller ens försöka tillämpa dom.

    Tyvärr är tidpunkten sämsta tänkbara, hade ingen flyktingström funnits så hade det inte varit några som helst problem att införa regler som täcker in långt större folkvandringar än vad vi ser nu, helt enkelt för att ingen tidigare har kunnat tänka sig att vi i Europa skulle kunna råka ut för nåt sån´t här.

    Men det troliga är att vi kommer att drabbas av folkvandringar långt större än dom här, ja risken finns även att de i sydligast Europa kommer att tvingas lämna sitt nuvarande boende, detta för att klimatpåverkan inte kan förutses fullt ut, vi vet bara att den kommer att få konsekvenser för många miljoner människor. 

    Faktum är att klimatpåverkan, till en viss del är skuld till den flyktingström som kommer från Syrien, ni som missat det, kan googla för att ta del av fakta.
  • Världsmedborgare
    White Tiger skrev 2015-10-08 08:50:25 följande:

    Nej, inte om vi flatt lägger oss på rygg och ger upp.


    Europa har blivit förslappat efter andra världskriget, vi lärde oss av kriget och intala oss att fredens tid är här, vi tog ingen hänsyn till att vi har annan fiende som bara väntar och har försökt genom historien att ta död på oss om och om igen.


    Det troliga är att om vi inte slår igen dörren och med militär makt motar dom som försöker bryta sig genom kommer allt fler försöka storma sig till bidrag.


     


    Det där låter ju som tokhögerns politik, inget som kommer att hända i EU, utom möjligen i nåt av de forna öststasländerna, vissa av dom verkar helt klart inte mogna för ett demokratiskt styrelsesätt.
  • Världsmedborgare
    White Tiger skrev 2015-10-08 09:12:37 följande:

    I vanlig ordning ser vi bla bla utan innehåll.


    Demokrati, kanske vi får tillbaka om två dagar, får vi hoppas i alla fall så folket får säga vad dom anser om det som pågår.


    Vi ska annars vara jävligt glada att det finns länder som har inte glömt sin egen historia och tar sitt ansvar.
    Dom i öst har alltid stått pall på barrikader och skyddat, dom gör det fortfarande.


    Ja du, tur är att en överväldigande majoritet av världens alla länder vill se en mer öppen och globliserad värld, där revirpissandet avskaffas.
    Så du lär bli rätt ensam och avskärmad i ett land med den politik du förordar..., påminner helt om dagens Nordkorea.
  • Världsmedborgare
    White Tiger skrev 2015-10-08 09:45:39 följande:

    Hahaha i din drömbubbla, jag tror mer att dom flesta civiliserade länder vill slippa efterskalvet som ser ut som så.


    www.facebook.com/OfficialBritainFirst/videos/.../


    Är det sådan land du vill bo i så är det enklare att åka till Mellanöstern, det låter smått ansträngande att omvandla flertal länder till nått som redan finns på andra ställen.


     


    Bubbla? Ja om nån lever i bubbla så är det du, antar du helt missat att det som idag sker i en allt snabbare takt är stegen mot en öppnare värld, med mindre och mindre handelshinder, midre regler för att kunna arbeta och bostätta sig i valfrittt land, mindre krångel och mindre revirpissande helt enkelt.

    Och de länder som inte anpassar sig till det, ja dom blir såklart isolerade öar, precis som Nordkorea, vilket verkar vara ett land vars styrelsätt du förordar, isolering verkar ju vara din lösning. 
  • Världsmedborgare
    Fjonken skrev 2015-10-08 09:42:19 följande:
    Jaså. Källa på det? Vilka länder tar emot förutom EU? USA, Kanada, Japan, Australien, Nya Zeeland, Sydkorea osv osv gör det iaf inte. 
    Varför gör du om mitt påstående till nån slags flyktingfråga?

    Har du missat att USA ska ta emot 200.000 syrier, att USA bara för ett litet tag sen gav över 3 miljoner "illigala" invandrare rätt att stanna i USA? (osäker på siffran 3 miljoner, det kanske var fler än så)
  • Världsmedborgare
    White Tiger skrev 2015-10-08 10:15:56 följande:

    Har du missat att usas nästa president har lovat att slänga ut dom med huvudet före och skicka hem alla terrorister hem till Syrien för Putin att bomba sönder?


    Den mannen står för vad han säger.


     


    Inte alls, och Donald Duck Trump kommer inte att bli USA:s nästa president.

    Apropå terrorister och USA, efter 9/11 så har ca 300 amerikaner dödats i vad som kan anses som dåd utförda av terrorister.
    Under samma tid har amerikanare utfört ca 360.000 mord på sig själva, just nu ca 80 mord/dag, rena inbördeskriget om du frågar mig.

    Känns lite som att USA borde flytta fokus från terroristerna till sin egna befolkning..
  • Världsmedborgare
    Fjonken skrev 2015-10-08 10:20:59 följande:
    Det bor 320 miljoner i USA. I Sverige bor det 9,6 miljoner. USA är alltså 33 ggr så stort. 

    200 000 syrier i USA motsvarar ca 6000 i Sverige. Nu kommer det fler än så varje jävla vecka hit. Så förlåt om jag inte är så imponerad av USA. De har inte alls samma sociala skyddsnät heller. Fler jobb med lägre tröskel. Lägre ingångslöner, ingen anställningstrygghet osv osv. 

    3 miljoner i USA motsvarar ca 90 tusen i Sverige. Det är ingenting. De gör det inte varje år, men det gör vi. 

    Tänk att det ska vara så svårt med stora tal och proportioner. Sov alla på matten?
    USA har ingen flyktingkris att förhålla sig till, så 200.000 är en rätt ansenlig mängd.

    Dessutom bör du göra jmf med EU/Europa för att det ska bli nån bra jmf, och i Europa bor det ca 500 miljoner inv.
    USA är som du vet inget vanligt land, det är sammansatt av stater med en stor del självbestämmande, där vissa har en väldigt hög andel invandrare, alltså ungefär som det är inom EU.

    Så med våra 500 miljoner inv, har vi en väldigt låg andel invandrare i jmf med USA.
  • Världsmedborgare
    Kung Markatta skrev 2015-10-08 10:29:24 följande:
    Vad tycker du om ojandet härom året när några byggjobbare från Baltikum ville komma hit och snickra?
    Vi gör samma sak själva i många länder, så följs bara de regler som finns ser jag inga problem med att folk kommer hit och jobbar, eller att vi jobbar i andra länder.

    Och över tid så kommer problemen att försvinna, men än har EU:s länder lite för stora ekonomiska skillnader för att vi ska kunna undgå att det uppstår problem.

    Men du kan ju tänka dig vad som skulle ske i Sverige, om vi inte haft hantverkar från övriga EU som jobbade i Sverige.
    Trots dessa så råder det stor brist på hantverkare inom vissa yrken, t.ex elektriker och VVS-arbetare.

  • Världsmedborgare
    Fjonken skrev 2015-10-08 10:48:23 följande:
    Vad snurrig du är. Varför är det _vår_ flyktingkris och inte USA:s? I själva verket är det ju tvärtom. USA har mycket högre moraliskt ansvar för vad som sker än vad vi har. Det är USA:s agerande som gjort hela Mellanöstern instabil med sina insatser i Afghanistan och Irak. 

    EU tar emot många fler än 507/320* 200 tusen = 316 tusen syrier. 

    Sen har vi alla andra. Afghaner, irakier, somalier, allsköns afrikaner... 

    EU tar garanterat emot fler asylsökande per capita än USA. Förstår inte ens varför du försöker ge dig in på sånt när du uppenbarligen inte har någon koll. 
    Att USA har ett moraliskt ansvar håller jag med om, det övriga inte, då du slår ihop USA, men inte EU, trots att USA:s stater har egna ekonomier, precis som länder i EU.

    Skillnader finns förstås, men inte mer än att det går bra att jmf stat mot land.

    Nedan är klippt och klistrat, och inte helt aktuellt som du ser, dagens flyktingkatastrof hade inte startat., men det ger ändå en bra fingervisning om hur det ser ut i USA.
    Vill du fördjupa dig så finns mer här: http://tinyurl.com/nunm6wy
    Europa tog tidigare in fler invandrare än USA i absoluta tal men inflödet har på senare år minskat och mellan 2000 och 2050 förväntas över 70 procent av invandringen till USA och Europa gå till den förstnämnda.

Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?