Inlägg från: Anonym (nn) |Visa alla inlägg
  • Anonym (nn)

    Panik. Jag och min tjej har skapat en "skandal"

    Historien vimlar av barn som blivit till precis på det sätt du beskriver. Det är den äldsta storyn i världshistorien. Det är ingen katastrof (nu förutsätter jag att ingen av er kommer att utsättas för fysisk fara pga graviditeten). Folk kommer att snacka, javisst. De kommer att skvallra och förfasa sig och hålla på. Men om några månader är det över och nästa "skandal" dyker upp och tar fokus från er. Ni vill inte göra abort. Det betyder att ni med stor sannolikhet kommer att få ett barn ihop. Gifta er "måste" ni göra. Valet verkar vara gjort! Men jag lovar att om 1 år kommer ni att ha glömt bort all vånda ni känner nu.

  • Anonym (nn)
    fördomsfullt skrev 2015-09-07 16:13:54 följande:

    Vips kommer alla fördömande kommentarer om hur främmande det är i Sverige med den inställningen till äktenskap/sex/familj. Jag är född på 50-talet i en ickereligiös familj men det var min mammas FASA att jag skulle skämma ut mig inför släkten och bli med barn. I hela sitt liv pratade hon om flickor (!) som blivit tvungna att gifta sig (trots att det inte alls fanns något tvång utan var högst frivilligt att gifta sig gravid på 80-90-talet).

    Det var min mammas stolthet att hon inte var gravid när hon gifte sig 1950 och att jag inte heller var det när jag gifte mig 1980 (trots att jag var sammanboende sedan flera år...)

    Jag har ingen uppfattning om vad TS och flickvännen skall göra. Jag vill bara peka på att det inte är särskilt länge sedan vi hade exakt samma uppfattning i Sverige. En släkting till mig gifte sig för övrigt i kyrkan i en liten hatt - inte krona och slöja - 1957 eftersom hon var i fjärde månaden (och definitivt var tvungen att gifta sig).


    Exakt! Folk är verkligen historielösa... Jag har en väninna vars mamma blev utsparkad från sjuksköterskeskolan eftersom hon blev gravid utan att vara gift - på 60-talet! Min egen far (född på 40-talet och ej religiös) var väldigt noga med att poängtera att mitt äldsta syskon kommit till inom äktenskapet - eftersom hon var lite för tidigt född hade man ju kunnat tro motsatsen... Det låter stenålders, men detta sade han alltså på 80-talet.
Svar på tråden Panik. Jag och min tjej har skapat en "skandal"