• Anonym (Re:)

    35-40, barnlösa och singlar

    Anonym (TS) skrev 2015-09-17 19:19:29 följande:

    Har precis blivit singel, efter några års förhållande. Kvinna, 35+ och några barn hann det aldrig bli i denna relation och tur är väl det! Allt är upp och ner nu, trots att bägge förstod att det var bäst så här.


    Får man fråga varför det tog slut?
  • Anonym (Re:)

    De som inte vill ha barn måste väl ändå vara en väldigt liten minoritet? Känner ingen som är frivilligt barnlös, däremot många ofrivilligt barnlösa. Kanske dags att sluta extrapolera den lilla percentilen som inte vill ha barn till hela befolkningen.

  • Anonym (Re:)
    Anonym (Eh jo) skrev 2021-08-29 00:03:18 följande:

    Fast de finns. Känner flera frivilligt barnfria/lösa. Även om de är få så finns de i allra högsta grad. Har du kikat in kontot Barnfrihet på Insta?


    De finns, precis som det finns de som anser att Skåne egentligen tillhör Danmark. Men hur många är de egentligen, i absoluta och relativa tal? Ett IG-konto i sig säger ju inte så mycket. Varför ska debatten alltid tillfalla ytterligheterna!? Har vi inte hållit på med det alltför längrme, hur länge till ska vi hålla på?
  • Anonym (Re:)
    Tow2Mater skrev 2021-08-29 02:11:10 följande:

    En googling ger 5% frivilligt barnfria/lösa. En googling ger också att 10-15 % av alla par drabbas av ofrivillig barnlöshet, där ca 2/3 av paren kan få barn efter utredning och behandling. Så varken frivillig eller ofrivillig barnlöshet är helt ovanligt.


    Ja, 5% frivilligt barnlösa är då inte ovanligt men fortfarande en väldigt liten minoritet, precis som jag skrev.
  • Anonym (Re:)

    Ser nu att det är en väldigt gammal tråd det här. Undrar hur det gick för TS?

  • Anonym (Re:)
    Anonym (Eh jo) skrev 2021-08-29 10:26:18 följande:

    Det är din definition. 5% är ändå rätt många människor. Tänk på att det krävs 4% att få representation i riksdagen tex, så 5% av en befolkning är ingen väldigt liten minoritet.


    Herregud, ska vi behöva ha den här diskussionen också. För att ta ditt riksdagsexempel. Majoritet är då över 50%, och följdaktligen minoritet under 50% (med den gängse definitionen så bildar 49% också en minoritet men en stor sådan). I det sammanhanget är 5% en väldigt liten minoritet.
Svar på tråden 35-40, barnlösa och singlar